Nu åker vi

Hejdå Sverige! Nu åker jag till värmen för två veckor framöver.


I morgon åker vi till Thailand

I går var jag ledig och det känns som om att det var evigheter sen jag var ledig helgdag. Daniel och jag åkte till Arboga vid tio tiden på morgonen. Vi skulle nämligen på julbord med firman klockan ett. Det var riktigt trevligt och rätt så gott. Finns mycket annat som är mycket godare. Julmat  är inget jag går och längtar efter direkt, men det satt fint.

Jag är ledig i dag också, och det är riktigt skönt. Har en hel del att göra såhär innan vi åker. I morgon är det dags.
15,50 går planet från Arlanda. Daniel är i princip också ledig i dag. Han skulle bara fixa några grejer nu på morgonen, sen ska han till tandläkaren.

Som sagt i dag har vi lite att göra, vid ett tiden ska vi åka till Uppsala igen. Ska nog växla pengar vilket vi inte har gjort än. Men det går ju lika bra på Arlanda. Vi ska ta med hans sköldpaddor på något smidigt sätt (mamma ska få dom till dagiset), jag ska packa, åka till Gränby för att handla lite saker. Så vi har en hel del att göra i dag.

Har mått illa nu i två dagar och jag vet att det kommer hålla i sig i ett par dagar till. Känner igen det här. Lagom nu till vi ska åka. Men jag överlever nog.

image368
Ha det så bra här hemma i Sverige.

Lördagsmorgon

Vaknade för inte så länge sen. Hade tänkt att gå upp redan vid sju, men kroppen sa ifrån. Jag behövde nog sova lite längre, har varit riktigt trött de senaste dagarna. Ska alldeles strax äta lite frukost för att sedan åka till jobbet. Jobbar till 16,15 så det är en rätt så skön dag. Men vi har massor att göra, bara i går hade vi 230 julgrupper till ett och samma företag som skulle göras + en massa annat. Det går åt lite tid till sånt. Det blir troligtvis lite övertid i dag med, har blivit det den senaste veckan.

Jag får tänka på att det är min sista dag i dag innan jag åker till värmen. Det kommer bli underbart.


Värdelös

Stressad, så kan man nog beskriva mig just nu. Har så himla mycket att göra men jag hinner inte riktigt med och då blir ingenting gjort i stället. Har rivit ut hela min garderob nu och vikt i högar som jag tänkte packa ner i resväskan. Problemet är bara att jag ser redan nu att inte ens hälften kommer att få plats. Har packat ner onödigt många skor också. Men jag kan inte välja bort några, och fler kommer det att bli. Jag har alltid sagt det och jag säger det igen, jag är värdelös på att packa.

Har egentligen inte riktigt tid till att blogga så det blir bara lite kort. Ska försöka välja bort lite kläder nu som inte får följa med mig till thailand. Hoppas att ni andra har en trevligare fredagkväll än vad jag har.

Lite avkoppling

Har nyss klivit upp ur ett varmt bad. Härligt. Det är så skönt att lägga sig där efter en lång dag på jobbet.
Mamma kom hem nyss så vi ska ut & gå alldeles strax. Jag hade tänkt att spinna i dag, men har haft riktigt ont i knät hela dagen. Det liksom låste sig.

Nu blir det promenad.

Onsdagen i korta drag

I morse var min bil nästan vit, glittrig i alla fall av all frost. På rutan hade någon skrivit i frosten Snygg blondin, sen någon förkortning som jag tror var personens namn + en mailadress. Inte är det varje dag man får ett sånt meddelande på bilen.

Skulle ha tränat i dag efter jobbet, hade bokat en tid. Men det blev lite övertid på jobbet och jag kände att jag ville göra klart det som jag höll på med. Så jag missade helt enkelt mitt pass och får därför en prick. Jag tror att om man missar tre gånger så får man betala en summa pengar. Har inte så stor koll, men det ska väl inte behöva hända. Detta var bara min andra gång.

Nu ska jag hoppa in i duschen, eller kanske till och med lägga mig i ett varmt och skönt bad. Sen ska jag äta något, är sugen på fruktsallad. Får se hur det blir med den saken. Sen är det bonde söker fru som gäller och sedan blir det troligtvis en promenad och så lite packning till Thailand på det. Det är min onsdag i korta drag.

Tips på tidsfördriv

Jag har börjat få lite smått panik om man nu kan kalla det så, över flygresan som går på ca 12 timmar. Jag har aldrig någonsin flygit så länge och jag brukar tröttna efter ett par timmar. Jag gillar inte det trånga utrymmet, de otroligt obekväma sätena, barnen som skriker (tycker synd om dom), barn som sparkar på sätet, folk som tuggar på vitlöksklyftor? vid start & landning. (jag har varit med om det och det är inte okej). Jag har aldrig tidigare varit nojig inför att flyga, aldrig. Men nu när det gäller 12 timmar känns det inte roligt bara jobbigt. Vad gör man hela den tiden? sova kan jag inte göra på ett flygplan, det går inte. Läsa? Det tröttnar jag nog ganska fort på om jag inte har någon bra bok.
image460    image461
Har dessa två böcker hemma, har inte en aning om vad dom handlar om men kanske är det värt att ta med dom som lite tidsfördriv. Vad gör man resten av tiden ?

Den rosa resväskan

Tänkte nog ta in den rosa resväskan i dag. Kommer inte ha så mycket tid till att packa  i veckan och i helgen har jag det ganska så fullt upp. Jobbar på lördag och på söndag åker jag till Danne och kommer hem på måndag kväll eller på tisdag innan vi åker. Tänkte därför börja lägga ner lite grejer som jag annars säkerligen kommer att glömma. Ska leta fram mina bikinin och annat somrigt ;)
image459

Mer vatten

Nu blir det ett glas vatten eller två, är så himla törstig. Är/ har blivit riktigt dålig på att dricka vatten. Det får helt enkelt bli mitt nyårslöfte. Brukar aldrig ha något nyårslöfte men det här ska väl inte vara allt för svårt. image456

Bortskämd

Det gick bra att åka hem, inga förseningar eller något. Skönt! Jag har blivit så himla bortskämd sen jag fick körkort / bil. Åker knappt tåg eller buss nu för tiden. Aldrig rättare sagt. Men i dag blev det både tåg & buss. Men det var rätt så skönt, köpte mig en tidning som jag läste under tiden.

Stannade aldrig på stan, hade två tunga väskor som jag släpade på så då känndes det inte aktuellt att stanna kvar. Ska åka in vid fem tiden och kika lite i stället. Mamma var sugen på att följa med så så får det bli. Vi ska nog träna senare också om jag mår bättre, mår lite illa just nu. Annars får det bli en lång och härlig promenad i stället.

1 vecka kvar

Det blev en väldigt mysig kväll igår. Tände ljus i hela köket och bakade pepparkakor.
I dag ska jag åka hem, om drygt en timme rättare sagt. Stannar nog kvar en stund på stan sen för att shoppa lite. Har lite smågrejer kvar att fixa inför thailand. I dag är det bara en vecka kvar, fattar inte var dagarna tar vägen. Dagarna bara rusar i väg.

Ska börja göra mig klar för att åka hem nu, packa och byta om och allt som hör där till.
image455

Skjuter lite på det...

Har inte börjat med pepparkaksbaket än. Började fixa och dona med en hel del andra saker i stället och har nyss duschat. Så nu tänkte jag nästan vänta med att baka pepparkakor tills Daniel kommer hem så att han kan hjälpa till. Kan nog bli roligt, mysigt framför allt. Hoppas att han inte har något emot det bara, men det tror jag inte. Tänkte ta och fixa lite med maten i stället tills han kommer hem. Det brukar uppskattas =)

Pepparkakor

Har varit ont om bloggande för min del de senaste dagarna. Har haft såimage454 mycket annat för mig. Jobbat hela helgen bland annat. I lördags fyllde pappa år, så då blev det lite kalas där hemma. Älsklingen var också där. Så i går efter jobbet åkte jag med honom hem. Är här nu, har tagit det lugnt nu på morgonen, kikat på tv och ätit frukost. Tänkte baka lite pepparkakor om ett tag. Fördriva tiden lite tills han kommer hem och försöka få lite jul/adventsstämning i det trista regniga gråa vädret. Det hade varit trevligt med stora vita snöflingor som virvlade omkring utanför köksfönstret.
 
Åker hem i morgon igen. Jobbar igen på onsdag och då fram till på lördag. Sen är jag ledig till och med den 28e december. Åker ju till Thailand nästa tisdag. Underbart!