Dagen och dagarna framöver

Blir nog ingen träning i kväll. Jag är för lat helt enkelt. Är verkligen trött i dag. Ovanligt trött! Får skylla på tidsomställningen ;) Men en långpromenad kommer det att bli i alla fall. Det känns inte bra att träna så pass sent som det skulle ha blivit när jag redan är trött. Det blir oftast inte så bra då. Ska bli skönt med en promenad i friska luften.

Blev en trevlig utflykt i dag med karin.  När vi hade tröttnat på butikerna i stan åkte runt till några andra butiker här i Uppsala. Var bland annat in på plantagen och hämtade mitt favoritskärp + lite annat som jag hade i skåpet.

image400

I morgon väntar jobb och sedan ett spinningpass. Känns bra att ha något roligt att se fram emot under dagen man jobbar. Ska bli roligt att träffa Erika!

Jobbar den här lördagen som kommer och efter jobbet ska vi personalen ut och äta och sedan blir det väl utgång. Men jag tror att middagen räcker för min del. Danne kommer ju också så det känns ganska så mycket mer lockande att träffa honom. =) Är ledig på söndag, vilket känns jätte skönt! Hade ställt in mig på att jobba då.

Nu är det tid för lite shopping

Snart ska jag åka och hämta upp Karin som är på jobbet. Sen åker vi in mot stan för lite shopping! Måste förbi Plantagen också innan jag åker hem. Har lite saker där i mitt skåo som jag skulle behöva ha hem rätt så snart. Men det får bli på hemvägen.

Ska träna senare i kväll. Halv nio rättare sagt, med mamma. Skönt. Känns som om att det var evigheter sen jag tränade. I morgon ska jag och Erika gå på ännu ett spinningpass. Är jätte roligt att vi har börjat träna i hop. Det är så kul att ses den där timmen och prata om allt möjligt samtidigt som man tränar.
image399

Lite ledigt

Är ledig i dag! Men ändå har jag varit uppe sen klockan halv sju. Runt kvart över sju åkte jag till stan och kom hem runt lite efter nio tiden. Då tro det eller ej bakade jag bröd. Finns nästan inget godare än varmt nybakat bröd. Klockan två ska jag åka in till stan igen. Ska kika runt lite med Karin. Finns en hel del jag skulle vilja ha.

Har nyss klivit ur ett varmt och skönt bad och ska strax åka till affären för att köpa yoghurt och müsli. Det har blivit lite av en favorit.

image398
Snart är det jul. Och jag kommer spendera min jul på stranden iklädd bikini!
Härligt!

Nytt jobb

I dag har jag jobbat hela dagen. Har fått två erbjudanden i dag till att börja jobba heltid som florist. Ett på NK i stockholm och ett här i Uppsala.  Det hade varit roligt att jobba i Stockholm, men jag trivs jätte bra här i Uppsala med personalen och allt. Jätte trevliga! Så på onsdag ska vi skriva på papper och allt sånt där nödvändigt. Kul! Det tråkiga är bara att när man har ett distansförhållande så kommer ju det lite i klämm. Går inte att ses när man vill längre. Men det löser sig. Allt går att lösa!

I morgon ska jag upp tidigt för att skjutsa en vän. Kvart över 7 ska jag hämta upp henne. =) Ska förmodligen shoppa och träna sen under dagen. Brukar bli så på mina lediga dagar! Men jag klagar inte.

Världens bästa pojkvän!

I går kom min underbara Daniel hit. Älskar att vara med honom. Finns inget bättre. Har aldrig varit så kär som jag verkligen är. Inte heller älskat någon såhär mycket och på det här sättet. Har upptäckt en hel rad med känslor som jag aldrig någonsin tidigare har haft. Trots att det inte har gått så jätte lång tid så känner jag att han är helt rätt för mig! Underbar känsla. Bulgarienresan blev och kommer alltid att vara ett minne för livet! :)

I natt låg jag vaken i princip hela natten och hade ont i magen, Men det gjorde inget, hade världens bästa pojkvän brevid. Så i morse när jag gick upp tog det emot. Hade jätte ont och mådde illa. Gick ändå upp och började göra mig klar för jobbet, men det gick bara inte. Mamma tyckte att jag skulle stanna hemma. Så jag vände och gick tillbaka till den varma sängen och kröp ner brevid älsklingen! =) Det dåliga samvetet över att vara sjuk och inte kunna jobba försvann rätt snabbt då. Finns inget bättre än att tillbringa dagen/dagarna med honom.

Det har varit en lugn och skön dag. Låg kvar i sängen länge och bara hade det mysigt, kikade på tv. Svensson Svensson fick det bli! Har även fixat med kaninburen i dag. Danne & brorsan bar in den stora vinterburen på gården i dag,  gjorde lite mysigt  i den åt dom, börjar bli lite kyligt och blåsigt nu så det var nog dags.

image393

Mysig fredagkväll

Karin kom över en stund under kvällen. Kul att prata lite och bara vara. Efter lite mat och idol packade vi in hennes cykel så gott det gick i bilen och åkte hem till henne. Jag skulle hjälpa henne med blommorna, men det behövdes knappt. Såg så bra ut så (om man bortser från dom som var så torra att dom tappat sin gröna färg ;) ) Du sköter det där jätte bra hjärtat. Är riktigt imponerad och stolt av/över dig på alla sätt och vis, inte bara när det gäller att ta hand om blommor. Utan när det gäller allt.!
image392


Nu ska jag krypa ner i sängen och kika på tv. Är en dag i morgon också och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte sova än på ett tag. 

Fredagkvällens planer är god middag & Idol.

Mina blodvärden var det inga som helst fel på. Så perfekt som det kan vara fick jag höra och det var ju skönt.

I kväll kommer kanske Karin över hit efter jobbet. Hoppas att hon kommer! Tänkte bjuda på middag och kika på Idol. En sån här lugn och skön fredagkväll med andra ord. Men det är drygt en timme kvar till hon slutar jobbet, så jag gjorde i ordning en skål med yoghurt & müsli för ett tag sedan. Har inte ätit sen i morse så det behövdes.

image391

Glassig lördag!

Äntligen! Fick ett telefonsamtal av en läkare som var hur snäll som helst. Även fast dom inte har några tider så ska jag få kommma i dag. Ska ta lite olika blodtester bland annat. Hatar sånt, men det är säkert nödvändigt.

I morgon är det jobb som väntar. Ska bli rätt så roligt, hoppas jag i alla fall! Sen när jag kommer hem så kommer min underbara Danne att vara här! Det kan inte bli bättre. Jag ska köpa hem massa god glass då. Självklart blir det Ben & Jerry´s i olika smaker. Mums!
image388image389image390

Får ta min promenad senare, ska ta ett bad nu innan jag ska åka till sjukhuset.

Hur länge ska man vänta?!

Var hos "läkaren" i morse. Börjar bli lite av en vana nu. Blev inte så mycket klokare av det, men ska testa ett par saker i alla fall i hopp om förbättring. Tog ledigt från jobbet sen på grund av privata själ kanske man kan säga. Ska åka in till akuten sen om jag inte får någon tid i dag. Känns sjukt att man ska behöva åka till akuten för att få hjälp. Fick iof en tid hos en riktig doktor, men den är inte förrens den 15 november. Hur länge ska man behöva vänta!?
3½ månad har jag väntat och väntat helt utan resultat.

Gick en sväng på stan sen, fick med mig ett par kassar innehållande smink, hudkräm och en kofta. Åkte sen vidare till IKEA för att köpa galgar. Nu ska jag snart äta lite lunch och sen ta en promenad.

I går var jag och Erika på spinning som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Det var sjukt jobbigt men det var bara att bita i hop. Det var jätte skönt efteråt när vi var klara. Effektiv och härlig träning som vi absolut kommer att fortsätta med.
image387

Är det dags ?

Har inte blivit mycket bloggande i dag. Har jobbat 10-19,30 och efter jobbet åkte jag direkt och tränade lite.

Runt klockan tio var jag hemma. Skulle mata kaninerna då, trodde att den ena var död. Han låg inne i sitt lilla hus (vilket han aldrig gör). Dom brukar alltid hoppa fram när jag kommer, men i dag gjorde han inte det. Märkte direkt att det var något fel. Tog mod till mig och kikade in i huset. Han rörde sig lite smått. Lättnad! Men ändå, vill inte att dom ska lida på något sätt. Men efter mycket prat och gos med honom så var han på benen igen. Kanske behövde han bara lite kärlek. ;)  Men dom har ju ett par år på nacken, så det vore ju inte helt oväntat om något tråkigt skulle hända.
image386

image384

I morgon är det jobb som gäller igen. 10-19,15. Sen väntar ett förhoppningsvis härligt och roligt spinningpass med Erika. Kul att ha något att se fram emot under dagen!  Nu ska jag lägga mig och kolla på Bonde söker fru. Sen blir det ett avsnitt av Sex and the city. Blir nog en sen natt som vanligt. Har verkligen problem med att komma i säng tidigt. Hittar alltid på något annat som måste göras eller något att göra bara för att.

Dålig start på dagen

Morgonen/ förmiddagen började sådär i dag.  Hade blivit någon dubbelbokning hos gynekologen, så det var bara att kila där i från. Jag som sagt i från jobb och allt bara för att gå dit. Trist när det blir så. Tess var med och höll mig sällskap en stund i dag, i väntan på tåget till Stockholm fick jag en alkoholist i knät samt en arm runt mig ett flertal gånger. Usch, han var lite smått läskig. Äcklig om inte annat. Vi förflyttade oss rätt så snabbt där i från.

Har tagit en promenad nu i kväll och efter det fick det bli ett varmt skönt bad för att tina upp lite. Är riktigt kallt ute nu!
Erika och jag har precis bokat in ett spinningpass på torsdag klockan 20. jag slutar jobbet  ca 19,30 så det blir kanon. 

image383
Kanske dags att inviga våra söta svettband som vi fick på Torö i somras. ;)

Sex and the city

Nu blir det att krypa ner i sängen med ett avsnitt av Sex And The City. Himla bra serie.
image382

Klädträd

Ett smart och roligt sätt att hänga upp kläderna är att hänga dem på ett så kallat "klädträd" . Jag hade nog hellre sett att det vore en hängare för smycken. Känns lite mer lagom att sätta upp en sån hängare i stället för denna hängare som har: Bredd 70 cm, Djup 11 cm, Höjd 186 cm och finns hos EM möbler för 2.995 kr. Men det skulle nog vara rätt så fränt att ha en vägg med ett eller flera sånna där klädträd på.

image380
image381
image379

Impulsköp?

Köpte en Burberry väska för ett ganska så bra tag sen, ett år eller något. Eller det var kanske att överdriva, men vi säger för 10 månader sen för att inte ta i. Har väl använt den ett tiotal gånger totalt. Om ens det. Så det var kanske inte ett sådant bra köp som jag trodde då för tillfället. När jag såg den första gången var jag bara tvungen att köpa den. Priset och att jag kanske inte skulle använda den spelade ingen roll. Jag gillade färgkombinationen och mönstret. (Ser lite annorlunda ut på bild). Så det blev ett sånt där impulsköp, som jag förövrigt är rätt så bra på. Känns lite som en tantväska, en portfölj eller något. Det är formen som gör det.

Det är så typiskt mig att göra onödiga impulsköp. Tänker inte på något, bara att jag måste ha, jag bara måste ha! ;)
Men jag är nog inte ensam om att göra impulsköp som man sedan ångrar ?
image376

Kärleksfull brödrost

Har suttit med luren sen 7 tiden. Tiden bara rusade i väg. Har inte gjort så mycket annat i kväll, tog ett varmt härligt bad gjorde jag. Skön avkoppling det där. Skulle vilja åka i väg på någon SPA weekend med brudarna. Har pratat lite smått om det med några. Det vore riktigt roligt och härligt om inte annat.

image375
Jag skulle vilja ha en sådan här brödrost. Tänk att servera eller bli serverad
frukost på sängen med bröd som har hjärtan på sig av sin älskling. Kärlek!
En sån här brödrost bara måste jag ha någon gång i framtiden. En brödrost
står väl kanske inte högst upp på shopping listan just nu ;)

Sushi-lunch

Åt lunch med mamsen i dag. Trevligt! Sushi testade vi på. Jag har ätit det förut och tycker att någon bit går ner, men det är inget jag kan äta mängder av.  Det är inte super gott men inte heller jätte äckligt. Det smakar "sådär", det tycker  jag är ett helt okej uttryck.

image373

Tränade i dag, men tog det väldigt försiktigt. Har inte mått så bra senaste veckan. I väntan på att passet skulle börja kilade jag in på gymet. Skönt såhär i efterhand. (Karin börja träna du med! Det vore riktigt roligt!)





Ice cream

I går när jag och Karin var ute på vår kvällspromenad kom vi in på ämnet "Ben & Jerry´s glass". Vi var så sugna och bestämde oss för att ta en glass kväll någon dag. Smarrigt!

image371

Ny händelserik vecka

I morgon är det redan måndag, vilket innebär en ny händelserik vecka. Har fullt upp varenda dag. Läkarbesök hit och dit, jobb och en hel del annat.

I morgon tänkte jag börja den nya veckan med en härlig uppiggande promenad. Sen ska jag och mamma åka in till stan för att äta lunch tillsammans. Jag har ätit ute näst intill varje dag de senaste veckorna/månaderna. Dags att bryta det mönstret kanske.

Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med någon bra film.  Godnatt!
image370
Ska även klämma in lite shopping på veckans schema. Med början redan i morgon.

Underbar helg

Jag har haft en riktigt underbar helg. Har spenderat den ihop med min underbara pojkvän. Finns inget bättre än att få vara med honom. Jag har haft sjukt ont i magen hela helgen, men det har inte gjort något för jag har blivit så pass bra omhändertagen som man kan bli! =)

Mamma & jag var i Västerås i fredags för att shoppa lite. När vi hade fått nog (kan man få det?) skjutsade hon hem mig till Danne där hon stannade ett tag. Valpen var också hemma i lägenheten, så när vi åkte hem med den till hans föräldrar blev vi kvar där på middag. Trevligt.

I går lördag var vi på bio inne i örebro, mysigt! I dag har vi bara tagit det lugnt, kom hem för inte så länge sen och nu ska jag snart ut och gå med min underbara vän Karin.

Jag längtar

I morgon ska jag till Danne som tidigare nämnt. Men innan jag åker till honom ska mamma & jag åka till Västerås och kika lite, shoppa med andra ord. Ska bli trevligt och strosa runt där under dagen. Jag är värdelös på att hitta där, eller var kanske jag ska säga. Sist jag var där blev jag ju guidad av Sara och då gick det fint. Stötte på en och samma karl ett flertal gånger. Blir så när man går i cirklar som jag gjorde. Han tyckte nog att det var lika kul som vi, att jag virrade omkring på ett och samma ställe.

Nu är det inte så jätte långt kvar tills vi åker till Thailand. Snart är det redan början på november och då är det
drygt bara en månad kvar tills vi åker. Det kommer bli underbart.
image368
Jag längtar....

Fin i rutor

image367
Har alltid gillat rutigt, i lagom mängd. Skulle absolut kunna tänka mig en rutig kappa av det här
slaget. Fint! Har sett en liknande på MQ, den är nog kanske snäppet finare. 

Alla kvinnors våta dröm

Jag hör att dom kollar på Die Hard 4 i vardagsrummet. Älskar den filmen, älskar Bruce Willis. Han är en av mina absoluta favoriter när det kommer till skådespeleri. Lite gammal kanske, men ack så het. En riktig karl!
image366
Alla kvinnors våta dröm som man brukar säga...Lät lite väl snuskigt det där...

CitronTe & Mandariner

I dag köpte vi en massa mandariner, mums! Det är så himla gott. Har nyss druckit en kopp te med citron i och en mandarin till det.
image364

Ska sätta i gång och rensa ur lite lådor som jag inte har rört på en evighet. Kanske finns det något roligt där i, fast jag tror nog att det mesta är skräp. Jag har så himla svårt att slänga saker och ting. Vissa saker går bara inte, egentligen borde någon annan få rensa bort allt.  Då blir det gjort ordentligt och Jag skulle ändå inte sakna någonting. Använder aldrig något som ligger där.  Fast jag har faktiskt blivit bättre på det där med att kasta saker. Jag gör framsteg!


Helgen närmar sig med stormsteg

Har nyss kommit hem från ett träningspass. Mamma slutade klockan ett i dag så då åkte vi in och handlade lite, sen halkade vi in på Friskis. Härligt så här i efterhand, men under träningen var jag rätt trött och hade ont i knät.
Sov dåligt i natt så energin var inte på topp.

I morgon är det fredag igen, dagarna går läskigt snabbt. Då åker jag till Danne, blir bara en kort vistelse där, över helgen. Har lite annat att göra i veckan som kommer. Har bland annat ett antal läkarbesök inbokade, ska eventuellt till Stockholm någon dag, samt jobba. 
Men det ska bli skönt att träffas nu i helgen, mysigt om inte annat.

image363

Underbara vänner.

image361
I bland kan jag sakna dom här gamla tiderna, eller rätt så ofta rättare sagt. Vi hade sjukt roligt och det spårade alltid på ett eller annat sätt. Underbara vänner! Dags att styra upp något snart.

Med kameran i högsta hugg

Tog mig en promenad i morse. Passade samtidigt på att gå förbi affären och köpa lite kaninmat och det blev väldigt populärt när jag kom hem vill jag lova. Kaninerna har nog aldrig hoppat så högt eller klättrat så mycket på väggarna. Glada blev dom i alla fall när dom fick sina skålar fyllda med mat. Kan ju tro att dom inte har fått mat på år och dar, men så är inte fallet. 
       

 Agerade fotograf för en stund i dag. Detta lyckades jag åstadkomma:

En söt liten pensé som växer mellan plattorna.   

 
Smak av sommaren, ett smultron! 


Höstlöv. 


SATC-BOX

Sitter uppe och fördriver tiden vid datorn medans jag väntar på att Sex and the city ska börja. Otroligt bra serie.
Kollar ofta på avsnitten som går såhär på kvällskvisten/natten. Har inte inskaffat SATC-boxen än, men nu står den på inköpslistan. Det ska bli roligt och se hur filmen som dom håller på och spelar in kommer att vara.

image356

Bonde söker fru

Mormor & morfar kom och överraskade i dag. Så har nyss ätit middag med dem. Är riktigt rastlös för tillfället och funderar på att gå ut lite. Ta en promenad kanske, men klockan åtta är det jag som sitter framför tvn och kollar på Bonde söker fru. Har tydligen kollat på det för många gånger att jag nu är fast. Eller fast är väl inte rätta ordet. Jag måste ju inte kolla på det, men som i kväll när jag ändå inte har något för mig kan det vara kul att titta. Gillar han den där Fredrik. Heter han så? Han är så rolig på något sätt, han blir helt till sig och man ser verkligen hur kär han blir. :)

Men borde det inte heta "Bonde söker kärlek" eller något nu när det är en kvinna med i bilden. För inte söker väl hon någon fru, jag har i alla fall bara sett att hon valt karlar.

 image355Nog pratat om bonde söker fru. Men i brist på annat blir det lätt lite långsökt....  

Träning & god sallad

I dag har varit en sån där bra dag. Började morgonen med att gymma med Erika, sen simmade vi som sagt.
Efter det blev det varsin god sallad på Cupido, som för övrigt gör den bästa salladen i Uppsala. Kanske är det för att man får välja själv vad man vill ha i. Gott är det i alla fall.

Blev en runda på stan sen, inhandlade ett par stövlar som jag redan har ångrat lite att jag köpte. Kommer nog inte komma till användning så mycket som jag tror. Kanske aldrig om jag känner mig själv rätt. Har redan ett par liknande också. Får se om jag hittar några andra i morgon, annars stannar dom nog kvar.


Morgonträning

Nu ska jag alldelses strax åka till friskis och svettis för att gymma lite med Erika. Det var evigheter sen jag använde mitt kort till att gymma. Och då har jag haft mitt kort i ett flertal år. Men det ska ske en ändring där. Ska börja utnyttja mitt korts alla funktioner flitigt ;)

Nu ska jag packa ner det sista. Kom på att jag har glömt stoppa ner handduken.

Morgondagens planer

Det gick jätte bra att passa barnen. När dom alla tre hade somnat la jag mig i soffan och kikade på tv och i en massa tidningar. Hon har alltid massor av roliga tidningar. Allt från mode, inredning och hälsa till typ Kalle Anka.

I morgon ska jag träffa Erika i stan redan runt nio tiden. Vi ska först gymma och sedan simma. Sen blir det ett kärt besök på favorit lunchstället Cupido.
image354

Storstädning på hög nivå

Håller på och städar nu. Blev tydligen en storstädning. Har duschat mina växter, putsat speglarna, städat upp i garderoben. Nu kan man till och med stå på golvet när man ska välja kläder. Tidigare var det berg av kläder på golvet. Jag är värdelös på att hänga upp mina kläder på galgarna. Eller när får oväntat besök, då slänger jag in allt i garderoben. Sen orkar jag inte ta reda på det. Nu hamnar allt i tvätten. Är inte så fräscht att sätta på sig det som har legat på golvet och dragit åt sig en massa damm.

Ska snart göra ett avbrott i städningen för att åka in och träna. Sen hinner jag nog knappt fortsätta innan jag ska vara barnvakt. Får helt enkelt forstätta senare i kväll. Fräscht blir det i alla fall.


Morgonpromenad

Klockan tio i morse tog jag & karin en timmes promenad. Kul att träffas och prata lite. Får styra upp det där med våra promenader nu. Förut gick vi väldigt ofta ihop.

Nu ska jag städa lite & eventuellt rensa garderoben lite. Har alldeles för mycket som jag inte använder. Ska åka in och träna sen vid halv fyra. Blir lite shopping innan det. Sen ska jag hem och vara barnvakt vid sex tiden och ett par timmar framåt.

image352
Ja gå ut med vovven i vagn kan man ju också göra...

Hur ska man göra för att komma i säng

Tänkte lägga mig i sängen nu och kika på tv. Är faktiskt rätt så trött, börjar bli om inte annat. Det är konstigt att man är trött nu när det egentligen inte gör något att jag är uppe extra länge med tanke på att jag är ledig i morgon.
Men alltid när jag ska jobba eller gå upp tidigt så är jag pigg och kommer inte i säng förrens jätte sent. Är nog lite psykiskt det där. Jag vet att jag ska upp tidigt nästa morgon och vill därför inte lägga mig för då blir det snart morgon. Eller något, en liten teori jag har. ;) 

Jag måste försöka sova mer, det har till och med min läkare sagt. Oftast så blir det bara 4-5 timmar.
image351
Godnatt!

Guld & Silver tights

I morgon ska jag vara barnvakt åt mina grabbar. Det var evigheter sen jag var det sist. Innan sommaren måste det ha varit. Har inte sett dom två äldsta sen dess så det ska blir roligt att träffa dom igen. Den minsta träffade jag på dagiset när jag jobbade där.

Ska nog in och kika på lite kläder i morgon i stället eftersom det inte blev så i dag. Är sugen på att fylla på garderoben med lite nytt. Det blir i alla fall inte några guldiga eller silvriga tights. Det är en sak som är säker.

image350

Jag har nog aldrig varit något fan av dessa
tights. Och jag kan nog säga att jag aldrig kommer att bli det utan att ljuga. Jag kan absolut inte tänka mig själv i ett par, det skulle både kännas och se fånigt ut. Det ser väldigt obekvämt och tajt ut. Lite för plastigt. Sen kan det kanske vara lite coolt på rätt person med  rätt överdel till. Men det är tveksamt det med. Förlåt alla ni som har ett par tights i guld eller silver hängandes i garderoben men jag kan faktiskt inte hjälpa att jag inte tycker att dom är fina.

Lägenhet åt storebror

Åkte aldrig ner på stan, åkte in och tränade i stället. Skönt såhär efteråt.

Ska strax åka med mamma & storebror och kolla på en lägenhet. Sen har jag tagit på mig att laga mat när vi kommer hem. Det blir bulgur sallad med avokado. Nu börjar det bli bråttom hör jag. Bloggar mer i kväll.

Ny vecka

Har nyss kommit in från en promenad. Funderar på om jag ska åka in till stan en sväng. Får se hur det blir med det. Annars har jag inga större planer för i dag. Skönt att vara lite ledig. Skulle behöva städa garderoben, det går knappt att gå in i den längre.

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning. Sen får jag se om jag åker till stan. Det lutar mot det. Men först blir det en smoothie.

image344

70-års fest

Helgen som varit har bjudit på en hel del med trevliga saker. I fredags kom Danne, lagom till mitten av Idol som mamma & jag kikade på. Lördagen började vi med en tur in till stan där vi hade lite ärenden att utföra. När klockan blev runt halv sex åkte vi till mormor & morfar. Där bjöds det på mat, fika, tårta och åter fika. Det var 70-års kalas. Även en och en annan alkoholdryck avnjöts av sällskapet. Jag smuttade däremot på en Cola light & kaffe hela kvällen. Hade tagit på mig att vara "chafför".

image342
Världens bästa 70-åring!

När alla var som fullast & gladast var det dags att dra sig hemåt. Gubbarna var vid det här laget lite lagom på kanelen. Det var en trevlig kväll med andra ord. Jag tycker däremot att det kan bli rätt så långdraget att sitta med äldre personer som dessutom inte var helt nyktra i ett flertal timmar. När vi kom hem runt en sådär halv två tiden på natten fixade mamma & jag lite nattmat. Det blev yoghurt för mig.

I dag har jag och Danne bara haft det mysigt. Har bland annat kikat lite på vad vi vill göra i Thailand. Jag kom fram till att jag vill se apor och vattenfall.

Efterlängtade helg

Äntligen har jag jobbat klart för i dag och har nu en efterlängtad helg framför mig. Ska strax skjutsa in mammas vän till stan och sedan åker vi till Gränby och handlar lite. Efter det ska vi ta oss en härlig promenad.

Senare i kväll kommer Danne :). I morgon ska vi ner på stan och sen i väg på 70års fest. Brukar kunna bli rätt så trevligt faktiskt. Gubbarna är duktiga på att dricka & roa oss andra som ska ta det lite lugnare på den fronten. Jag har början till magsår igen så det blir en lugn kväll i morgon också. Tänkte erbjuda mig att köra så att dom andra kan ha det lite extra trevligt..

Nu ska jag sätta i gång och städa lite. Har sett att det har behövts nu i ett par dagar men inte riktigt orkat ta mig för. Har kommit hem rätt så sent varje kväll och på dagarna jobbar jag. Det har inte hunnits med helt enkelt.  


Jobbat hela dagen

I morse ringde jag till vårdcentralen igen, men blev inte mycket klokare av det. Dom lyssnar knappt och man får ingen tid. Värdelöst.

Jobb i dag, hela dagen. Det är verkligen tråkigt att jobba en sån här tid 10-19,15. Hela dagen försvinner. Tränade efteråt. Är förkyld så jag tog det lungt. Är väl egentligen inte direkt så smart av mig med tanke på att jag hostade i natt/morse.
image341
Nu är förresten resan betald. Och om exakt två månader åker vi : ) 11 december.


Det kommer nog bli rätt så ont om bloggande för min del i helgen. Danne kommer i morgon och på lördag ska vi på 70års kalas. Morfar fyller år. Jag kan inte fatta att det redan är fredag i morgon. Dagarna går sjukt fort. Jobb i morgon också, 8-16 en rimligare tid tycker jag. Då har man tid till att göra lite annat. Trevlig helg!

En dag med Erika

I dag har jag jobbat 8-15. Skönt med en kort dag! Åkte snabbt ner på stan för att möta upp Erika. Vi började med att boka en tid åt mig för att ännu en gång försöka få någon struktur i det här som håller på inom mig. Jag hoppas att det löser sig. Men det löser sig alltid, på ett eller annat sätt. 

När vi var klara gick vi till badet och simmade flitigt. Duktiga var vi, verkligen. Som avslut på dagen gick vi och avnjöt varsin god sallad på Cupido. Dom kan verkligen det där med sallader ;) Trots att man får välja innehållet sjäv. Hur som helst så har det varit en riktigt bra dag trots omständigheterna.  Är verkligen glad över att jag har en så bra vän som Erika. Jag kan verkligen prata med henne om allt och jag litar på henne (dig) till 503%. Du är helt enkelt bäst.
image340
Sköna människa! ♥

Nu ska jag krypa ner i sängen till mitt inspelade House som jag missade i går. Började kolla på det när jag var barnvakt varje tisdag förut. Sen dess har det blivit lite av en favorit serie som jag egentligen aldrig kollar på längre, men i går kände jag att det var dags att ändra på det. Så nu blir det gårdagens avsnitt av House. Men först packa lite inför i morgon. Blir jobb större delen av dagen 10-19.15. Det är egentligen en ganska så värdelös tid, hela morgonen och nästan hela kvällen är borta. Man tar sig inte för att göra så mycket innan klockan tio på morgonen när man vet att man ska i väg.


 

Den otroligt hjälpsamma men okända mannen.

I går kväll när jag skulle ta tåget hem blev allt kaos. Tåget skulle gå till Enköping vid klockan 21,20. Det slutade med att det kom runt 21,50 och inte nog med att det var försenat, det var tydligen ett helt annat tåg. För när jag klev på och satte mig till ro läste jag den rullande texten där det stod var tåget skulle göra uppbehåll. Enköping fanns inte med. Panik. Stockholm? Inte hade jag lust att åka till Stockholm för att sedan byta tåg till Uppsala. Men så blev det. Konduktören skulle tydligen också till Uppsala, men eftersom vi var försenade visste vi inte om vi skulle hinna med sista tåget hem som går 23,10. 23,07 rullar tåget in på ett ställe där jag aldrig varit förut. Och då har jag ändå åkt rätt så mycket tåg från olika plattformer.

Jag har inte en aning om var jag är eller vart jag ska gå så jag följer strömmen som tydligen inte heller verkar veta var dom ska. Så jag vänder mig om för att gå tillbaka, då ser jag den här karln, konduktören. Han ser jätte stressad ut men står och väntar på något. När han sen ser mig vinkar han åt mig att jag ska skynda mig och tillsammans springer vi till tåget som ska ta oss till Uppsala. Det var alltså mig han väntade på. Så himla snäll! Vi tog någon väg som jag aldrig någonsin ens skulle tänka tanken att ta. Tacka vare den här otroligt hjälpsamma mannen hann jag med sista tåget hem. Och jag hann inte mer än kliva på tåget innan det rullade i väg. I bland har man en jäkla tur.
Nämnde jag att mamma stod och väntade på mig under hela den här tiden då allt strulade. Vi kom hem efter tolv tiden i natt.Tack mamma du är underbar. I bland får man räkna med förseningar. Nästa gång tar jag bilen ner. .

image338

Tisdags promenad

Nu ska jag torka håret lite snabbt för att sedan ge mig ut på en promenad. Behöver lite frisk luft.

image337

I morgon besöker vi Centralbadet

Blir tydligen till att jobba i morgon också. Jag som hade planer på att simma och äta lunch med Erika. Men det blir så i alla fall. Jag slutar klockan tre så då får vi ta och simma och äta vår efterlängtade goda sallad på Cupido. Det var ett bra tag sen vi simmade också, det är riktigt roligt att simma med henne. Vi skrattar, simmar några tag, skrattar igen så att vi sjunker och folk blir irriterade på oss. Det blir så ibland när man har roligt. =)
image336

Thailand

Längtar riktigt mycket tills vi ska åka till Thailand Daniel & jag. Jag har alltid velat åka dit och nu ska det äntligen bli så. Kommer bli riktigt mysigt.

Har bestämt mig för att åka hem redan i kväll. Vill inte alls åka men jag har en del att göra och sen så jobbar jag på torsdag och fredag. Så i dag ska jag packa och bara ta det lite lugnt. Har jätte ont i nacken också, början till nackspärr. Hoppas att det går över till jag ska jobba.


Välkommen höst

I går var det en sån där bra dag. Det var jätte trevligt och härligt att ta en promenad med Dannes mamma och valpen Jenna. Vi gick i skogen längs sjön, det var jätte mysigt och fint. Alla färglada löv gjorde att jag insåg att hösten verkligen är här, och jag gillar det. Efter promenaden åkte vi hem och fikade.

I går kväll bokade vi vår resa till Thailand också, så nu är det bokat och klart. Åker om bara drygt två månader, den 11 - 26 december. Så vi är borta över jul, och det ska bli roligt. Första gången i mitt 20 åriga liv som jag firar jul på egna ben utomlands.


image334image335
image332image333
Thailand

Helgen

Jag har haft en riktigt bra helg trots min förkylning. I fredags när jag äntligen kom fram till Danne efter en jobbig buss & tågresa blev det en mysig och lugn kväll. Kikade på Idol och bara myste. I lördags blev det också lugnt gick ut och åt på kvällen. Och i går söndag åkte vi över en svägn till hans föräldrar och pratade lite. Sen åkte vi hem och lagade i ordning tacos och som efterrätt blev det vanilj&krossad choklad glass med banan, maränger och chokladsås. Mums!

I dag jobbar Danne, så jag sov ut i morse sen när jag vaknade tog jag mig en härlig promenad. Nu ska jag kika lite på tv sen ska jag gå ut och gå med Dannes mamma & hundarna.

Nu åker jag

Undersökte hjärtat hos läkaren, tog EKG. Allt såg bra ut, skönt det. Men jag ska få som en liten dosa som jag ska fästa vid bröstet som kommer att kontrollera hjärtat. Ska bara ha den i ett dygn så det ska nog gå bra. Nu är det bara lite andra grejer som behöver kollas upp.

Ska packa klart allt nu sen ska jag väl börja dra mig in mot stan. Ska åka till Danne. Kan lika gärna vara sjuk hos honom som här hemma.
 

image331
Trevlig helg! Bloggar på måndag igen.

På väg till läkaren

Fick en tid hos läkaren nu vid klockan 11. Jag hoppas att dom tar massa prover för att verkligen kolla vad det är. Ska ha en läkare som jag inte alls tycker om. Han pratar som om att han är bäst i hela världen och en annan får knappt en syl i vädret. För två år sen gick jag till honom och berättade att jag trodde att jag hade halsböld igen. Nej absolut inte sa han. Dagen efter akutopererades jag för halsböld. I bland kan det vara bra att lyssna på sina patienter kanske...

Nu ska jag göra mig klar för att åka.

Sjuk lagom till helgen

Börjar egentligen jobba om 30 minuter. Men när jag vaknade i morse mådde jag inte alls bra. Är förkyld, har feber, ont i hjärtat. hostar och har mig. Allt i ett. Kände mig dålig redan i går kväll. Så jag har sjukanmält mig och ska lägga mig i sängen och bara vila. Har tagit ipren nu som förhoppningsvis börjar hjälpa snart. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och ringa till vårdcentralen och känner jag dom rätt så lär det vara en lång telefonkö och sen har dom inte någon tid så att man kan få komma dit. Tycker att det är lite smått läskigt när det handlar om hjärtat.

image330


Die Hard

Efter jobbet åkte jag snabbt ner på stan och sprang in på träningen. Erika var redan där. Jag bytte om lite snabbt och sedan var vi igång. Känndes så skönt efteråt när passet var slut, vi var riktigt duktiga. Kikade runt lite på stan efteråt, såg ett par stövlar jag eventuellt ska åka in och köpa i morgon efter jobbet.

Åker till Danne i morgon. Ska bli skönt och vila upp sig lite. Har börjat känna mig sjuk igen. Det är nog inte så bra att träna när man redan är skapligt förkyld. Nu ska jag packa lite till i morgon och sen ska jag faktiskt lägga mig i sängen och kolla på någon film.

Det är min favorit på tv just nu i filmen Die Hard, Bruce Willis. Fick en fråga en gång ute på krogen av någon fotograf för en tidning om vilken känd person jag helst skulle vilja kyssa, mitt svar blev då Brucan. Gillar nog lite smutsiga karlar med attityd ;)
image329

Något som spökar

Jag har fortfarande inte blivit bättre med vad det nu är som spökar. Idag har jag haft en otrolig smärta och tryck i bröstet. Det är lite olustigt sånt där tycker jag, blir lite orolig eftersom jag har det väldigt ofta. Tog mig en promenad för inte så länge sen för att tänka på annat och i hopp om att det skulle gå över. Det gick inte över. Har nyss ätit och ska åka in och träna om nån timme. Kan inte bara sitta och vänta på att det onda ska gå över. Sen om det är så bra att träna när man har ont i bröstet vet jag inte.

image328

Dagisfröken

I dag har jag jobbat på dagiset. Vi började morgonen med en liten utflykt. Tog sin lilla tid att gå dit & hem med 17 busiga ungar. Men det har varit en rolig dag. Barn kan verkligen vara roliga. Som en unge sa när vi kom fram till ett stängsel och han fick för sig att det var el i dag. "Om man tar på det där får man strömming" Han menade alltså att man skulle få ström i sig. Söt.

Blev tydligen väldigt populär bland ungarna, alla tjatade om att jag skulle vara med dom eller hålla dom i handen. Roligt att man blev omtyckt och inte tvärtom i alla fall. Min favoritunge Dante var där i dag. Jag har varit barnvakt åt honom vid sidan om skolan i ett par år, så jag känner mig lite som en storasyster åt honom.

I morgon är det jobb på Plantagen som gäller och på fredag på dagiset igen. Sen åker jag till Danne där på fredagen. Längtar riktigt mycket efter honom.

image327

En kopp

image326
Mums...

Letandet fortsätter

Det blev ingen ny mobiltelefon, jag är för kräsen jag vet. Har fått det påpekat en hel del i dag, men jag vill ha en telefon som jag trivs med. Det ska inte vara någon värsting telefon och det behöver inte alls vara den senaste. Men jag kräver däremot att den ska se någorlunda trevlig ut. Annars är huvudsaken att det går att ringa på den. Jag är inte intresserad av att kunna kolla på tv och sånt där. Det kan jag göra hemma. Jag får helt enkelt leta vidare. Hittade dock en telefon som verkade lite intressant. Ska kolla närmare på den nån dag då jag har mer tid.

I morgon är det jobb på dagiset som gäller. Ska bli roligt! Vi ska på utflykt där vi ska grilla korv bland annat. Hoppas att regnet håller sig borta, men det blir nog en trevlig dag oavsett.

image325
 

Sugrör i alla dess former

Mamma kom precis hem och när hon fick höra att jag skulle åka in och kolla på telefoner blev hon sugen på att följa med. Skönt, då slipper jag ta bussen in. Vi ska gå ut och äta efteråt. Det blir nog någon god sallad någonstans. Nu ska jag ta och göra i ordning en kopp med kanelte.

image324
Marlene & Marlene har lyckats med en sallad.
Trevliga sugrör hade vi tydligen också.

Ständigt letande efter den perfekta telefonen

Är hemma nu efter ett härligt friskis & svettis pass och en runda på stan. Ska strax åka in till stan igen, men den här gången för att åka runt till alla affärer där dom kan tänka sig ha mobiltelefoner. Är i stort behov av en just nu. Måste dock ta bussen in till stan, tänkte passa på att köra hem den andra bilen som står parkerad där. Jag åker nästan aldrig buss längre, när man har bil så tar man ju hellre den än bussen.

image323
Eva Longoria

Förmiddagsträning

Ska åka in och träna vid tolv tiden. Sen blir det lite shopping på stan. Ska även åka in senare i kväll och kolla på mobiltelefoner. Det är det som står högst upp på listan just nu. Nu ska jag packa träningsväskan & mata kaninerna innan jag åker.

image322
Nicole Richie


Var tog sommaren vägen

Det blev aldrig någon kvällspromenad, Karin mådde inte bra och jag hade ingen större lust att gå själv i mörkret. Sen att det regnade gjorde ju inte motivationen bättre, så jag hoppade promenaden. Blev ett tre timmars långt telefonsamtal i stället. Mysigt det med.

Det är den första oktober i dag kom jag på. Bara två månader kvar och det är redan december. Månaderna går så himla fort. Men att det redan är oktober gör inte mig någonting. Jag tycker om hösten, däremot skull snö gärna få hålla sig borta, blir bara slaskigt och blött. Sommaren bara försvann..

Nytt i garderoben

Nyss kommit hem från en shoppingrunda med mamsen. Fick med mig några kassar innehållande två par byxor, ett par jeans och ett par mjukisbyxor. Det slank även ner en kjol, jag som nästan aldrig använder kjol. Men nu när jag och Daniel ska till Thailand i vinter så tänkte jag att den skulle passa bra. Blev även lite annat.

Det var riktigt kul att Erika var med och tränade i dag. Nu ska vi träna ordentligt! Är så skönt när man väl kommit igång och fått träningen till en rutin och inte bara något som måste göras. Blir en promenad med Karin i kväll. Är så skönt att bara gå och prata om allt mellan himmel och jord. Ska bli kul att träffa henne.

Nu väntar maten.

Träning

Ska åka in och träna alldeles strax, men först måste jag tanka bilen. Senare i dag ska jag i väg och shoppa lite med mamma. Sen måste jag ta tag i att städa garderoben, rensa bort massa kläder som jag aldrig använder eller kommer att använda.
 
image321