Tre bästa

Sitter nyduschad hemma hos mamma och pappa. Ska strax gå in och mysa ner mig i soffan framför brasan bredvid min underbara karl. I morgonbitti åker vi "hemåt" igen, men först släpper han av mig på jobbet där det väntar fem timmars arbete för mig. 12-17. Helgen har/kommer alltså till större delen bestå av jobb och födelsedagsfirande. Vi firar nämligen pappa idag, han fyller egentligen på måndag.

Nu ska jag torka håret, sedan blir det tv-mys och godis i soffan med dom tre bästa.


Lussebullar

Det blev en morgonpromenad denna soliga gröna vintermorgon ;) Snön är borta och det känns som vår. Kunde det inte ha varit någon minusgrad så att snön kunde ha fått varit kvar.

Mats var här för en stund sedan och hjälpte mig lite med datorn, jag har glömt bort det mesta vad det gäller datorer nu när man aldrig håller på. Ska börja göra mig i ordning för jobb nu, men innan det så blir det lite lussebulls-fika i nya vardagsrummet :)


Mums...

Ledig

Efter två långa pass på jobbet så är jag ledig. Men i morgon är det bara att ta nya tag, har ett antal jobbdagar framför mig.

Om en timme ska jag till vårdcentralen och efter det blir det nog en promenad och sen blir det att måla, baka och dona här hemma. Eftersom jag ångrade mig med tapeterna till vardagsrummet så har det blivit lite "försenat", men i kväll ska Danne tapetsera det sista. :) Nu är det bara en härlig matta som fattas + nya gardiner.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost för att sen börja göra mig i ordning för att åka.

En kanon helg

Har haft en riktig kanon helg. Jobbet i lördags flöt på bra, mycket folk :). När jag kom hem gjorde jag mig i ordning för att åka in till Örebro och en mysig restaurang med Danne. Sedan blev det bio. Mys. Underbar kväll.

I går, söndag var vi också in till Örebro. Blev en hel del grejer som följde med oss hem och vi hämtade ut vårat soffbord som hade kommit hem. Det kommer bli så fint. Sedan blev det pepparkaksbak i form av roliga djur och ensam mamma söker.
 

Idag är jag ledig och ska tillbringa dagen med att måla i garderoben samt fixa och dona lite här hemma. När Danne kommer hem ska vi över till hans föräldrar och gratta hans mamma. Blir eventuellt lite träning efter det. Nu blir det i alla fall frukost!

Vita rosor, tända ljus och en underbar karl

En bukett vita rosor, tända ljus och en underbar karl väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Så fint och så mysigt.
Har nyss klivit upp ur ett varmt bad och ska nu mysa ner mig i soffan med täcke, kudde och mandariner. Men först ska jag smörja in mig med en härlig olivkräm.

I morgon jobbar jag kväll igen, och på lördag blir det jobb fram till klockan fyra. Sen ska jag och Danne in till Örebro för att gå ut och äta och sen blir det bio. Det ska bli riktigt mysigt. Det var länge sen vi gjorde något sådant bara vi två på en helg eftersom vi ofta åker upp till uppsala på helgerna, så det ser jag verkligen fram emot. ♥

Nu blir det soffan och Hell´s Kitchen.

Godnatt!


Praktiskt

Började morgonen med en härlig morgon promenad och sedan tränade jag lite lätt. Annars så har det varit mycket fixa & dona här hemma idag. Håller just nu på att montera ihop den färdigmålade sko- och hatthyllan. Blir rätt så bra ändå, jag är inte mycket för den där "möbeln". Tycker inte att någon sko/hatthylla ser särskilt bra ut. Men det blir så bra som det kan bli. Det är praktiskt och det är huvudsaken i det här fallet. :)

Nu ska jag skruva färdigt så att vi kan få upp den någon gång. Lägger upp en bild när allt är färdigt och sitter på väggen.
Snöar ute gör det med, mysigt. Vill att min karl ska komma hem så att vi kan ta en mysig kvällspromenad, om det hinns med. Vi har en hel del annat att göra. Men jag hoppas :)


Dags att träna

Idag har jag rivit tapeter i princip hela dagen, det tar sin lilla tid. Men snart är det färdigt och då är det dags att slå upp tapeterna. Det ska bli så skönt när det är färdigt, att få lite ordning igen. Just nu ser det bara rörigt och tråkigt ut i vardagsrummet. Och eftersom vi köpt nya soffor och soffbord känns det extra roligt att få det färdigt snabbt. Hoppas på att ha det någorlunda färdigt när helgen är slut.

Nu ska jag hoppa i träningskläderna, Danne och jag ska träna lite om en stund men innan det blir det en fruktsmoothie.


Födelsedagsfirande

Köpte aldrig glöggmuggarna jag skrev om i det förra inlägget. Dom var lite för "gulliga" för min smak ändå. Jag vill ha ett par lite enklare.

Hur som helst, i torsdags följde mamma med hem till oss. Och i fredags åkte vi in tidigare till köpcentret där jag jobbar för att kika lite och äta lunch. Skjutsade henne sen till stationen innan jag började jobba och igår efter jobbet åkte vi hit jag och Danne för att fira mamma som fyllde år. Åt och drack en massa gott.

Nu i dag så ska vi åka in till stan för att kika lite, vi ska bland annat kolla på tapeter om vi får tid över.

Sjukgymnasten & glöggmuggar

Vid halv tio var mamma klar hos sjukgymnasten med sitt knä, det tog en himla tid och jag fick sitta i ett tråkigt väntrum i en och en halv timme. Skjutsade henne direkt till jobbet sen och fick lite senare ett sms om att hon kunde sluta redan halv tolv. Så då sticker vi på direkten, ska svänga förbi stan här först för att kika på en tröja och klänning. Ska eventuellt även köpa ett par söta glöggmuggar. Är egentligen inte mycket för hjärt-motiv, men dessa var riktigt söta.


Som alltid förr

Sitter hemma hos mamma & pappa nu. Vid klockan tolv hämtade jag upp Erika och vi åkte ner på stan och åt lunch. Alltid lika roligt att träffa henne. Runt fem tiden åkte jag och mamma till Gränby för att kika lite för att sedan äta middag. När vi kom hem sen så tog vi oss en härlig kvällspromenad, vår "gamla runda". Mysigt!

Efter det så har jag tittat på bonde söker fru, efterlyst, badat och självklart pratat med karln min. Saknar honom riktigt mycket. Men i morgon så ses vi igen. :)

I morgonbitti ska jag åka med mamma in till någon vårdcentral inne i stan, tänkte vara snäll och skjutsa henne så att hon slipper ta bussen. Sen åker vi hem hit ett par timmar för att sedan åka till västerås och vidare hem till oss. Tyvärr så jobbar jag på fredag, hade gärna velat vara ledig eftersom mamma är det. Hade varit mysigt med en hel dag med henne. men det får bli i morgon i stället.

Tänkte strax ta och krypa ner i min gamla säng i mitt gamla rum och kika lite på tv, sådär som jag alltid gjorde förr.

Sko/hatthylla

Nu är jag hemma igen efter min shoppingtur. Hittade en sko och hatthylla som jag tror kan bli någorlunda bra. Dom ska dock målas, vita :) Håller på och lagar mat just nu, det fick bli plankstek på kyckling.

Sen får det nog bli ett varmt bad.

Dags för shopping

Igår ringde dom från EM och talade om att vårat bord som vi beställde hade kommit. Vi hade väntat oss att det skulle ta ungefär tre veckor som hon sa, men det gick mycket snabbare. :) Hoppas att det är helt bara, vi har ju en tendens att ha lite otur med grejerna vi beställer därifrån. Så det ska vi hämta idag. Men innan det så ska jag handla en massa grejer, bland annat sko & hatthylla, kläder och lite annat trevligt. Jag hoppas på att hitta ett par ljuslyktor från Iittala också. Hittar inte de färgerna som vi vill ha. Får eventuellt beställa från internet annars. Sen ska jag handla massa mat, det finns knappt något att äta här hemma.

Nu ska jag börja göra mig iordning och slänga i mig lite lunch innan jag åker iväg. Ska nog stanna till och kolla på krukor också, det hade jag helt glömt bort.


Promenad

Jag kom i alla fall iväg på min promenad till slut. Solen tittade till och med fram där ett tag. Underbart! Men nu regnar det igen. Det har verkligen varit en grå trist dag idag. Mörkt, blåsigt  och ruggigt. Men snart så kommer Danne hem så jag tänkte tappa upp ett bad och tända lite ljus.

Regn

Tänkte precis ta en promenad men undertiden som jag hoppade i lite bekvämare kläder började regnet självklart vräka ner. Så nu känns det inte alls speciellt lockande att ge sig ut. Får dona lite här hemma i stället och göra ett nytt försök om det slutar regna.

Pratade nyss med mamma i telefonen och det kanske blir så att jag åker hem på onsdag och sen följer hon med hit på torsdag till fredag.  Jag är ju långledig nu fram till på fredag och då är det bara roligt att ha något att göra. Ska åka och kika på tapeter någon dag också. Vi har inte rikigt hunnit med det än.


Min helg

I fredags när jag kom hem från jobbet sådär lite lagom trött så stod det en härlig middag och röda rosor på bordet. Han kan han min karl :) I lördags efter jobbet åkte vi hem till mamma och pappa som tog med oss ut för att äta lite gott. Trevligt!

På söndagen var det farsdag och jag gav pappa min en väldigt fin tröja som blev väldigt uppskattad. Den passade perfekt, han blev så stilig så. Vid lunch tid kom mormor, morfar och min gammel mormor över en stund. Kul att träffa dom lite, det var ett bra tag sedan. På vägen hem stannade vi hos Dannes föräldrar en liten stund. Blir att vi åker upp till Uppsala nästa helg också, då fyller nämligen mamma år. Och det vill jag självklart vara med och fira =)

Vitt kök

Just nu ser vårat kök inte alls bra ut, det duger men det känns väldigt tråkigt. Men även det ska rustas och då är jag lite inne på ett kök i vitt. Det känns fräscht och man kan ha färgade detaljer om man så vill.




Vågar jag...

Jag är fortfarande långt ifrån frisk. Det verkar inte vilja gå över, men i dag ska jag i alla fall försöka jobba. Får se hur det går med min hemska hosta. Jobbar kväll och det känns mindre roligt idag.

Nu ska jag äta lite frukost samt ta min hostmedicin som jag inte tycker hjälper ett dugg. Sen blir det till att vila lite innan jobb. Sover inte mycket om nätterna, och det känns. Är förresten sugen på att färga håret mitt chokladbrunt igen. Det var ett par år sedan jag hade det. Jag minns att jag inte trivdes speciellt bra i det, men jag tycker att det är riktigt fint.
 Får se om jag tar mod till mig eller inte.. :)

Ha en trevlig fredag!

Apoteket nästa

Jobbade igår hela dagen, vilket jag säkert inte borde ha gjort. Kände mig inte alls kry och i dag är det inte heller bättre. Ringde i alla fall till vårdcentralen och dom skulle skicka ett recept på hostmedicin till apoteket som jag går och väntar på. Vid fyra tiden skulle jag få hämta ut det. Behöver en massa andra saker från apoteket också så i eftermiddag blir det storhandling på apoteket för min del. Försöker kurera mig med en massa vitaminer men inget verkar hjälpa, jag blir bara sämre för varje dag som går känns det som.

I morgon ska jag i alla fall om jag känner mig bättre försöka ta mig in till ett köpcenter för att köpa någon farsdags present och sen så ska jag kolla om det dykt upp några fina klänningar som vill följa med oss på semester om ca en månad. Det ska bli så himla härligt.



Nu ska jag lägga mig i ett bad i hopp om att känna mig lite lite bättre ;)

Fixa & Dona

Idag är vi hemma båda två och det har väl aldrig hänt en måndag. Men det beror ju på att vi är sjuka, hostar,snorar och allt som hör där till. Men vi är ändå skapligt pigga så vi håller på och donar lite här hemma. Jag har nyss fixat lite i garderoben, det låg kläder lite här och där. Men nu hänger dom snyggt på varsin galge. Ska ta och börja måla om där inne snart, men jag känner att jag vill få ordning på vardagsrummet först. Där det nu rivs tapet för fullt. Blir snart en liten paus för lunch.

I morgon skulle jag med Maria och Dannes mamma på ljusparty, men dom ringde nyss från jobbet och jag ska nu jobba i stället. =)

Typisk söndag

Har nyss klivit upp ur ett varmt bad. Vi badar nästan varje dag här hemma, det är så skönt nu när det börjar bli kallare ute och man är sådär lagom frusen.

I dag har vi varit i västerås hela dagen och handlat lite nytt. Jacka till Danne, tallrikar, och en kratta bland annat. En kratta behövs nu när man får miljoner löv på tomten. Vi fick även med oss en massa onödigt :)  Sen blev det pizzabufe på Pizza Hut.

Nu ska jag hoppa i lite varmare kläder för Danne tänkte tvätta bilen. Sen blir det middag och Ensam mamma söker.

Happy Halloween

 Har jobbat idag, och nu tar jag äntligen helg. Blir tacos i kväll för oss sjuklingar. Sen en massa gott på det. Danne hade städat och donat här hemma tills jag kom hem. Det är så skönt att komma hem till rent och fräscht . Mycket tapet är även riven, så snart är det bara att börja tapetsera igen. :) 

Det blir självklart en skräckfilm i kväll, kvällen till ära. Men först så blir det mat och lite god dricka.


Happy Halloween








Bild: The pottery barn