Dags att packa

Har nyss vattnat lite ute. Otroligt vad saker och ting växer och blommar snabbt. Nu blir det mango och apelsin juice till "Du är vad du äter". Efter det ska jag packa väskan inför en helg i Uppsala. Klockan 8 i morgonbitti är det tänkt att vi åker, ska stanna till lite snabbt i köping. Danne hade något ärende där. Sen blir det äntligen lite mys med tjejerna i parken med lite gott bubbel. Jossan har jag knappt träffat på ett år? Så det ska bli otroligt roligt att träffa henne.

"Peppar peppar"


Danska nostalgi fyn...

Danne mår lite bättre idag men fortfarande rätt så svag efter gårdagen. Jag skulle egentligen vara i Uppsala nu och sitta och luncha med bästa Erika. Men i morse kände jag mig faktiskt inte helt bra. Jag mådde lite små illa och vågade helt enkelt inte ta tåget upp. Inte roligt att bli magsjuk på tåget. Men än så länge har jag klarat mig. "Peppar peppar". Vi gör ett nytt försök i morgon men då tar vi bilen upp. Jag blir avsläpp i stan och Danne åker ut till mamma & pappa så länge.

Promenad

Det här har nog varit den tråkigaste dagen på länge som gärna bara hade kunnat fått passerat förbi. Jag skulle behöva städa lite men vill inte föra så mycket ljud nu när Danne ligger och "halv sover". Funderar på om jag ska ta mig en andra promenad för i dag bara för att komma ut lite. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att se någon sjuk. Om allt blir som det ska i morgon så åker jag till Uppsala och träffar Erika. Jag får helt enkelt inte bli sjuk nu.


Jag inbillar mig kanske bara..?

Det är så jobbigt när någon är sjuk. Jag har nog aldrig sett honom såhär dålig och jag känner mig så hjälplös och stämningen är inte som det brukar vara här hemma. Vi pratar knappt med varandra då han ligger helt utslagen på soffan. Jag är livrädd för att bli smittad och springer runt och tvättar händerna stup i kvarten.

Nu ska jag fixa lite glass åt honom som han så snällt bad om. Det värsta är bara att det känns som om att min mage är lite i obalans. Hoppas att det bara är inbillning...

Livar upp i allt elände

I natt har det inte blivit många timmars sömn vilket faktiskt känns just nu. Danne kom hem igår med ont i magen, trodde först att det kunde vara magkatarr så som han hållt på de sista veckorna. Haft så mycket på gång, samtidigt. Men med början tolv i natt så har han spytt hela natten stackarn. Man känner sig så hjälplös när man inte kan göra något. Nu hoppas jag bara att han inte har magsjuka och att jag blir smittad lagom nu när det är långhelg och allt.


Några vita tulpaner livar i alla fall upp lite här hemma i allt elände.

Bubbel & Lasagne

Håller på och gör lasagne just nu, Danne åkte och tränade och jag känner mig lite smått hängig (allergisk efter att kaninen sovit inne) så jag fixar lite mat till han kommer hem i stället. Ska passa på att kolla upp tågtider till på onsdag då jag åker hem till Uppsala. Danne tar bilen upp på torsdag efter jobbet. Det var länge sen jag åkte tåg här i från, men jag ska köpa någon tidning, lite godis samt dricka att gotta mig med under tiden.


På torsdagen blir det lite bubbel på morgonkvisten med lite vänner. Mysigt.


Miracle

I morse runt fem tiden när vi gick upp så satt kaninen och åt. Han fick sova inne i natt för att vi skulle ha lite uppsikt över honom. Han drack även av sig själv, att det kan vända så snabbt. Vi trodde att han skulle ligga död när vi vaknade och i stället satt han där så gullig och tuggade. Släppte ut honom på golvet och han sprang flera varv runt bordet och sen fick han även springa ute i trädgården.

Efter att ha insett att kaninen mådde relativt bra i dag, lite trött men det är kanske inte så konstigt när han inte ätit på någon dag. Så åkte jag in till Örebro en sväng. Lämnade tillbaka en klänning och köpte en annan i stället. Är lite osäker på den, men tänkte visa Danne i kväll så får vi se vad han säger.

Ost & Kex


Vår egen odlade sparris direkt från trädgården.

För ett par dagar/ vecka sen upptäckte jag att det tittade fram sparris i landet och i dag när jag höll på där som hastigast såg jag att dom växt till sig rejält och blivit jätte långa. Hämtade saxen och klippte in lite som jag tänkte frysa in. Gott att äta till bland annat grillat. Kul med sparris för det är något som jag aldrig ens sett växa såhär. Nu ska jag duka fram lite ost och kex. Mysigt avslut på helgen.

Hallon Blåbär

Har nyss varit till affären och köpt morotspure och dofilus fil som jag ska försöka mata kaninen med så att han får i sig lite vätska.

Fick två rabarberplantor av svärföräldrarna som ska planteras i kväll. Kul, precis vad jag ville ha. Så nu kan jag baka goda rabarberpajer och muffins i sommar.



Hallon/Blåbärs paj/kaka

Min lilla sötnos


Sötnosen har blivit sjuk, stackarn. Bara ligger hela tiden, varken äter eller dricker. Så i morgon är det vi som åker till veterinären. Ringde dit i dag och dom tyckte att vi kunde avvakta till i morgon.

Igår fick vi herrbesök, fyra av Dannes kompisar kom över och grillade. Vi hade jätte trevligt. Vid elva tiden festade dom vidare till krogen och vi stannade hemma. I dag kommer svärföräldrarna över på fika, så jag tänkte slänga ihop en blåbär/hallon paj snart.

En rejäl frukost

Har nyss ätit en rejäl frukost. Dukade fram bröd, juice, olika pålägg, ägg och frukt. Så nu står man stadigt ett tag framöver. Vi ska åka till Örebro nu, har lite grejer som ska inhandlas. Bland annat några kilo sten som vi tänkte lägga runt huset eller ja lägenheten. Men det känns mer som ett hus eftersom vi har ganska så stor tomt. Radhus kanske man kan kalla det i alla fall?

Nu är Danne tydligen klar, bäst att jag skyndar mig :)


Bubbel

Vi fortsätter mysandet här hemma även idag. Jag har nyss öppnat en flaska bubblande fruktigt vin och ska strax avnjuta en pizza. Danne fick välja vad som skulle stå på menyn idag och självklart ville han ha pizza efter en hård arbetsvecka. Så så får det bli.


Bubbelvinet dricker jag i våra nya fina champagneglas. Det bubblar ju så varför inte.?

Torsdagsmys

I kväll har vi torsdagsmyst med lite god dricka och popcorn. Tänkte snart gå och lägga oss, jag är så himla trött på kvällarna nuförtiden. Går visserligen upp tidigare än vanligt. Måste bara få Danne att sluta prata med pappa i telefon. Dom har snart pratat i en timme, bästisarna. Med detta lite lagom trista inlägg säger jag godnatt!


Torsdagsmys

Lek & Bus

Är hemma nu efter ett par timmars lekande och busande med Emma som snart ska fylla 1år. Jag blev kvar längre än jag trott och är nu riktigt hungrig. Danne ville grilla så i dag blir det grillad kycklingfilé, klyftpotatis, majs och en god sallad. I morgon är det fredag igen. Härligt! Blir en lugn helg med lite fixande och donande här hemma. Känner mig som sagt inte helt hundra. Annars hade jag nog åkt hem till uppsala för att träffa lite vänner där på lördagen, det får bli en annan gång. Nu blir det mat.


Härligt pastelligt


Glassar i härliga pastellfärger. Blir väldigt sugen på glass
när jag ser denna blid från ELLE. Nu vill jag ha sommar!


Tittade i  vanlig ordning på "Leila på landet" igår kväll där hon bland annat gjorde egen vaniljglass med smak av äpple. Jag kommer att testa det receptet i sommar, men göra om det lite och kanske byta ut äpplena mot jordgubbar eller något annat bär eller frukt.

Dags att krypa upp i soffan

Struntade i att gå ut. I stället tappade jag upp ett varmt bad och tände ett ljus. Skönt sätt att bara koppla av ett par minuter. Jag känner mig lite smått hängig, vet inte om det beror på att jag håller på att bli sjuk eller om det är det där med pollen. Ska göra i ordning lite apelsin och kiwi snart. Nu ska jag krypa upp i soffan i min mysiga rosa morgonrock och vänta på att Daniel duschat färdigt och gör mig sällskap. ♥

Barnvakt

Bröden blev faktiskt riktigt bra, helt klart över förväntan. Riktigt goda blev dom också. Absolut ett recept att spara. Danne håller på ute på tomten och jag ska väl ge mig ut igen jag också, står mest och tittar på när han gräver och lägger stenar. Blir jätte fint. I morgon ska jag vara barnvakt åt det lilla charmtrollet Emma en stund på förmiddagen. Det var egentligen planerat att jag innan klockan åtta i morgon bitti skulle hämta henne, men det blev ändrat. Det blir runt klockan två i stället. Perfekt, då hinner jag fixa och dona lite på morgonen, kanske till och med träna lite.

Ja, här har ni resultatet av dom färdiga pitabröden. Har blivit mycket bakandes
på sistonde, men det är roligt när min man uppskattar det så mycket.


Håller tummarna


Sådär, nu ligger degen som om ungefär en timme ska bli pitabröd på jäsning under bakduk.

 Hittade ett recept som bland annat innehöll lite honung, det lät som om att det skulle kunna vara gott till det där lite salta. Vi får se. Håller tummarna att jag överhuvudtaget får bröden att bli någorlunda runda och får det där luftiga så att det går att skära ett snitt och faktiskt också stoppa i lite mat.

Solen har tittat fram också, lagom förut när jag tog min promenad. Blev dock lite för varmt där ett tag, jag hade ju pälsat på mig rejält. Men nu ser det ljust ut att det faktiskt kanske blir fint väder lagom till helgen.


Vi närmar oss med stormsteg

Onsdag, och mitten av veckan igen. Vi närmar oss fredag med stormsteg. Idag är det grått och kallt ute, inte alls lockande till att vara ute. Jag som hade tänkt måla idag, men det får bli en annan solig dag. Kanske till helgen? Såg att det kanske skulle kunna bli fint då. Får hoppas på det. Hur som helst så tänkte jag ta och ge mig ut i det gråa kalla vädret snart. Ska klä på mig varmt och ta en promenad för att sen kanske köra lite styrka på gymmet. Funderar också på om jag ska försöka mig på att baka egna pitabröd till i kväll. Det kanske vore något. Får se om jag ger mig på det i kväll eller någon dag här fram över.


Mitt citronvatten


En dagens

Blev en morgonpromenad/joggingtur i morse också. Men i dag var det kämpigt. Pollenallergin har sen ett par dagar tillbaka satt sig i näsa och hals, vilket gör det svårare att andas. Men nu är det gjort och det känns riktigt skönt i kroppen. Har precis duschat och ska nu inta två rågrussinbullar.  


Dagens frukost

Något nytt!


Sött broderi på en av topparna jag köpte, blir fint under en kofta eller bara som den är.

Maten står i ugnen just nu, har försökt mig på "Flygande-Jakob" något jag aldrig tidigare gjort så det blir spännande. Annars så har jag inte gjort speciellt mycket sen jag kom hem, tog en promenad i väntan på Danne vid firman. Sen gick jag hem till svärmor där lilla Emma var så jag stannade en stund och busade med henne tills Danne kom. Tränade lite snabbt också. Nu tror jag att maten behöver lite uppsikt, kokar ris och steker bacon åt Daniel.

Resultat


Här har ni resultatet

Jag undrar varför jag valde att göra bröd som innehåller russin då jag inte är speciellt förtjust i just russin. Men det gav god smak och jag petade faktiskt bort några russin. Men jag kommer absolut att göra dom här rågrussinbullarna igen. Kanske kan man byta ut russina mot torkade aprikoser?

Än en gång "a piece of cake"


Receptet kommer ur Leila Lindholms bok "a piece of cake"


Är nydligen hemkommen från Örebro och jag är redan i full gång och stökar i köket. Slängde ihop en deg som just nu ligger på jäsning. Rågrussinbullar är det tänkt att det ska bli. En alldeles försenad lunch kanske man kan kalla det. Återkommer i vanlig ordning med resultat, och i väntan på att degen jäst färdigt tänkte jag fota lite av det jag kom hem med i dag.



Dåligt väder vilket innebär en dag på köpcentrumet

Inte alls särskilt fint väder i dag, ser nästan ut att kunna bli regn. Detta innebär en sväng ut till Marieberg idag. Perfekt väder att strosa runt i butiker inne i ett köpcentrum. Måla får bli en annan dag när det är lite värmande sol. Gick upp ganska så tidigt i dag och gav mig ut på en liten joggingtur. Skönt att röra på sig lite. Nu ska jag börja göra mig klar för att åka.

Morgondagen

Blev ingen promenad, men däremot lite styrketräning. Blev kvar på affärerna lite längre än planerat. :) Men det är en dag i morgon också. Är det dåligt väder i morgon åker jag till Örebro, om det är fint så blir jag hemma och målar några grejer ute på altanen på förmiddagen. Nu blir det ännu en kväll av mys i soffan med min underbara.


Ljusrosa magnolia

Baden Baden

Har legat ute en stund, någon timmer eller så i min baden baden med lite skön musik och bara njutit av solen. Danne kommer väl hem strax och då ska vi åka och kolla efter lite färg samt lite annat nödvändigt. Sedan blir det en mysig promenad och på det blir det lite styrketräning.


Dagens lunch, fetaost sallad med honungsmelon.

En liten del

I morse var jag helt slut när jag vaknade, jag kände mig inte ett dugg utvilad. Men efter att ha vridit och vänt på mig ett antal minuter ihopp om att bara somna om tog jag mig själv i kragen och hoppade i träningskläderna och gav mig ut på en promenad. När jag fått upp energin lite gick jag förbi spåret och sprang lite. Är nog fortfarande lite små seg efter påskhelgen. Har blivit alldeles för mycket godis och mer blev det i helgen. Nu har jag i alla fall piggnat till och ska strax ge mig ut och städa ute på altanen.

En liten del av köket

Ett bra avslut

Vi tog en paus från allt stenläggande för en promenad och lite styrketräning. Fortsätta får han göra någon annan dag, det är bara några få stenar kvar som ska kapas. Men dom stenarna får vi vänta på ett tag. Men det gör ingenting för det ser ändå nästan klart ut.

Nu ska vi hoppa in i duschen och sen blir det mys i soffan med film, popcorn till mig och chips till Danne. Ett bra sätt att avsluta helgen på tycker jag. Har förövrigt haft en underbar helg, hoppas att eran  har varit det med. I morgon är det måndag igen vilket innebär ny vecka, nya tag. Jag kommer spendera mycket av min dag ute, tänkte städa på altanen nu efter att vi flyttat bort stora kaninburen. Blev jätte stort när den försvann, och tomt. Får hitta på en lösning till det, men det får bli i morgon.


Det blir bra

 
Grå marksten i form av en halvmåne.

Det börjar arta sig där ute nu, det är inte färdigt än men vi är riktigt nöjda. Återkommer med fler bilder på när det är färdigt. Ska fixas med lite annat också. Mats har precis gått hem, han kom över en stund tidigare. Jag bjöd på massa fika, då vi har hela frysen full av godsaker. I kväll funderar jag på om vi ska köra på att äta lite olika plock-mat. Räkor, bröd, ost & kex och lite annat gott. Får se vad karln säger om det, han är säkert hungrig på "riktig mat" så som han hållt på hela dagen.

Sylt & Grädde

I stället för att baka slängde jag ihop en våffelsmet som just nu ligger i järnet och blir till frasiga våfflor. Jag vet inte vad som hände, men riktigt frasiga blir dom. Kanske lite för mycket. Använde samma recept som sist men skillnaden är bara det att dom blev näst intill perfekta och dessa blir alldeles för frasiga. Kan hända att det blev för mycket margarin eller att jag inte väntade tills det svalnat. Hur som helst så blir det nog gott med lite sylt och grädde på.

Cupcakes

Nu kapas det stenar förfullt här ute, stackars grannarna får aldrig en lugn stund. Vi har alltid nya projekt på gång. Jag drog mig in för en stund sedan, började blåsa något fruktansvärt och allt flög bara omkring. Tänkte kanske sysselsätta mig med att baka något. Börjar även bli dags för lunch. 
Cupcakes från Leila Lindholms "A Piece of Cake".


Vita pelargoner


Vita pelargoner i vita krukor som ska få stå ute på halvmånen med marksten.

Blir till att fixa och dona på gården i dag i blåsten. Måste också ta ett besök till Apoteket och köpa någon allergimedicin, tror att det är pollen som börjat smyga sig på. Ska hoppa i lite bekväma kläder nu och ge mig ut, Danne är självklart redan ute.

Nu kan champagnen flöda

Har haft en heldag i Örebro med min man. Ätit gott och bara haft det mysigt. Köpte nya champagneglas som vi ska inviga i kväll, vita pelargoner och självklart vita krukor. Ska strax påbörja kvällens meny som även idag består av grillat. Och i väntan på att kolen ska börja glöda blir det varsin cider/öl i kvällens sista sol på altanen innan den försvinner för idag.
Nya champagneglasen.


Lördag och gott i glasen

Vaknade som vanligt relativt tidigt i morse, tror att klockan visade runt sju tiden. Vaknade och hade en sådan här känsla att "den här dagen kommer bli riktigt bra". Låg och pratade och bara myste med karl i evigheter. Riktig mysmorgon. Solen skiner i dag och vi ska åka in till Örebro och strosa runt, fika, äta god lunch och bara ha det mysigt. Sen ska vi hem och fortsätta i trädgården. Hann fixa en hel del igår och det blev riktigt bra. Ikväll blir det god mat och något gott i glasen.
(Självklart lyckades glaset hamna på en sådan där
"tass" som man sätter på grejer. Men gott vin var det)

14 år till salu

Har suttit ute i det underbara vädret en stund med en bok. 14 år till salu, av Caroline Engvall. Jag läste mycket förr och tycker egentligen om att läsa. Problemet är bara att man aldrig tar sig tid till det. Idag gjorde jag det, fick den här boken av mamma förra veckan och passade på att njuta av solen samtidigt. Härligt att ligga i den sköna stolen ute med citronvatten och bara koppla av med en bok. Nu ska jag förbereda några varma mackor åt Daniel till han kommer hem.

.

Altanmys

Vi håller som sagt på och fixar lite med altanen. Funderar på om vi ska köpa lite nya härliga möbler dit ut. Vi har varit inne på någon form av rottingmöbler. Det ser så härlgt och mysigt ut med sofforna, fåtöljerna, massa kuddar, plädar, ett lågt bordoch självkart en oas av grönska. Blev riktigt inspirerad av dessa bilder. Vi har även pratat om grått klinkergolv och det är precis vad dom har på båda dessa bilder. Snyggt! 


Bild: EM


Bild: Sköna Hem

Smidigt

 Nu blir det popcorn-mys här hemma framför tvn. Popcornmaskinen fick Danne av Mats, Dannes kusin när han fyllde år. Gulligt tycker jag. Mats och jag brukar nämligen frossa popcorn ibland på helgerna. Bra där!
 
Popcornmaskinen som även agerar skål när det är färdigt. Smidigt gott.

Landet

Redan torsdag idag och i morgon är det den där som alltid efterlängtade fredagen. Helgen kommer i kapp. Den här helgen blir desto lugnare än förra som bjöd på festligheter varje dag. Är det fint väder så kommer vi att hålla på ute i trädgården. Vill få klart med plattorna snart så att vi kan börja på framsidan som behöver lite omvårdnad. Danne började även göra landet strörre igår genom att ta bort buskar och annat ogräs som var blandat med alla jordgubbsplantor. I stället ska jag sätta potatis, morötter och sen dillen, persiljan, och salladen som vi redan har köpt.


Fina armbandet som jag fick av mamma för någon vecka sedan. Nya favoriten.

Hund i lagom mängd

Gick en liten sväng i morse, tog med mig en av svärföräldrarnas hundar. Labradoren Fanny. Är faktiskt egentligen inte så mycket för hundar längre, visst är dom söta men jag skulle själv inte vilja ha en. Konstigt hur man kan ändra sig, för en hund stod alltid längst upp på min önskelista när jag var liten. Nu är hund i lagom mängd bäst. :)

Hade egentligen planerat dagen med ett shoppingrunda inne i Örebro, men pratade med mamma tidigare och förhoppningsvis ska vi ses i Västerås i morgon. Så då tyckte jag att det får räcka med att åka i morgon i stället. För om jag känner mig och min karl rätt så blir det säkert någon sväng till Örebro/Marieberg i helgen också. Någon måtta får det vara. :)


Min vita pärlhyacint innan utslagning för någon vecka sedan.

Nu bygger vi ut

Blev en promenad och även ett snabbt besök på "gymmet" när Danne kom hem. Sen åkte vi hem och grillade, mysigt och riktigt gott. Kyckling, klyftpotatis, sallad och en god gräslöksås. Danne började även med att gräva bort en del av rabatten som ligger utanför altanen. Vi ska lägga plattor/stenar där i stället. Kommer bli lite som en utbyggnad av altanen. Kan nog bli bra, ska köpa några fina krukor som vi kan ställa där på sen med lite fina växter/blommor i.
Super god egen klyftpotatis med färska kryddor direkt utifrån.


Fint i trädgården

Har varit ute nu ett bra tag och klippt och donat i trädgården. Det tog ett bra tag och jag är fortfarande inte färdig. Men nu lämnar jag resten till i morgon. Nu ska jag lägga kyckling i lite god marinad, vi tänkte grilla i kväll.


Tulpaner i oranget fick pryda byrån i hallen förra veckan.

Var är värmen

Hade hoppats på lite värme ute i dag då jag tänkte ge mig på att klippa ner rosorna + alla andra buskar vi har. Tänkte även så lite sallad, dill och persilja i landet som vi har. Vaknade rätt så tidigt i morse och passade då på att baka lite bröd. Gott med nybakat varmt bröd till frukost.

Våfflor

När min efterlängtade karl kom hem så tog vi en promenad. Skönt att röra på sig lite efter påsken som för oss och säkert många andra har bestått av godis, godis och åter godis och självklart en massa god mat på det. Känner mig mycket piggare nu också än vad jag gjorde tidigare idag.

I kväll åt vi våfflor, och jag hade nästan glömt bort hur gott det är. Har inte ätit våfflor på flera flera år. Fick ett våffeljärn förra veckan av mormor och morfar. Ett sådant där som man kan göra två i på en gång. Praktiskt. Nu ska vi ta en dusch sen blir det nog lite tv eller så kryper vi ner i sängen lite tidigare än vanligt. Tröttheten sitter fortfarande i sen påskhelgen.

Han kommer att bli världens bästa pappa

Luktar himla gott här hemma nu, nytvättat och fräscht. Jag sitter nyduschat i min morgonrock och kurear mig med några apelsinklyftor. Känner mig faktiskt inte så värst dålig längre, är nog tröttheten som börjar ta ut sin rätt. Har inte blivit mycket sömn de senaste dagarna. Och det blev inte bättre av att behöva gå upp innnan halv sex i morse. Vi lämnade in bilen för att kränga om däcken. Hade inte jag följt med så att vi kunde ta två bilar hade Danne fått cykla till jobbet i morse, så jag erbjöd mig att följa med. Är väl egentligen inte mer än rätt då det är jag som åker runt i Audin om dagarna..  

Min underbara karl med sin söta lilla brorsdotter.


Söta kakor


Här är en bild på mina hjärtformade citronkakor med ljusrosa glasyr som jag utlovade bild på. Resultatet blev inte riktigt som jag tänkt då tiden försvann,  men goda.

Igår morse började jag känna mig lite smått hänging och det sitter fortfarande i idag. Jag hoppas att det inte bryter ännu mer under veckan. Så i dag tar jag det lugnt och sysselsätter mig med att städa och tvätta här hemma. Skönt att få lite ordning. Vi lämnade faktiskt allt i det skick det var när vi åkte upp till mamma och pappa, påskägg lite här och där, disk som vill in i skåpen osv.

Grillat är godast

Nu är vi hemma hos oss igen efter en helg hos mamma och pappa. Danne håller på och grillar och jag har precis gjort en stor sallad. Dags att äta nu igen.. känns som om att vi inte har gjort annat än ätit de senaste dagarna. Men det hör väl påsken lite till.


Riktigt goda jordgubbar som vi åt ute i solen i fredags.

Underbar påsk

Det har varit en underbar påsk, god mat, kanon väder och trevligt sällskap. I går åkte jag med mamma till det ny öppnade IKEA här i Uppsala medans pappa och Danne tog en snabb golfrunda. Vid tolv tiden åkte vi och hämtade min gammelmormor och åkte vidare till mormor och morfar ute på landet. Det är så härligt att vara där, det är så lugnt och fridfullt.

När vi kom hem ett antal timmar senare köpte vi pizza och till det blev det ett glas vin. Sedan dök faster + man upp och vi fixade lite med presenten som min farbror + fru ska få i dag då dom ska ha 100års kalas ihop. Vi smög även dit på natten och gjorde lite bus. :)

Vitt

Sitter hemma hos mamma och pappa nu, vi har väl varit här i drygt tre timmar redan. Snart dags för mat, oxfilé potatisgratäng och sallad. Påskmaten skjuter vi på till i morgon. Är så fint väder så vad passar inte bättre än att grilla, ska även inviga att äta ute på deras altan för i år. Självklart med lite infravärme!

Mamma och jag ska nu bege oss in mot stan för att handla, matbutikerna här ute är stängda. Typiskt! Men vi gillar ju ut och åka lite bil. :)


Tulpaner i favoritfärgen vitt.

En rosa påsk


Påskägget matchar fint till tulpanerna

Vi är fortfarande lite små sega här hemma, har blivit dåligt med sömn de senaste dagarna. Ska fixa lite lunch sen är det väl dags att börja röra sig mot Uppsala.

A piece of cake

Jätte trevlig fest igår. Blev lite väl mycket vin kanske, Maria var snabb med att se till att jag hela tiden hade fullt glas. Men trevligt var det och god mat. Skulle göra nästan vad som helst just nu för att få äta den goda fetaost salladen, den var super god. Måste ta recept!

Vi har precis duschat och fräschat till oss lite, man känner sig lite sådär lagom sliten efter två dagars. Men senare idag åker vi upp till mamma och pappa och vilar ut oss dom sista dagarna av ledigheten. Jag har beställt påskmat, det hör lite till och mamma gör världens bästa påskmat. Men nu blir det frukost för oss här hemma.


Boken A piece of cake av Leila Lindholm har jag, eller vi fått av farmor och farfar. Finns massa smaskiga recept som jag ska testa någon gång.

Ett glas rött i solen


Har precis klivit ur duschen och sitter nu med ett glas rött. Ska fixa något snabbt att äta också, ska ju snart i väg och äta och dricka gott. Blir trevligt. Måste börja leta fram något att ha på mig också, jag har ju lite svårt att bestämma mig i bland när det kommer till det där med kläder.

Gjorde succé


Fick tulpaner i mängder igår, så nu pryds nästan varje rum av härliga blommor.

Gårdagen blev riktigt lyckad! Smörgåstårtorna gjorde succé, dom blev faktiskt riktigt goda. Jag som var så nervös att det skulle bli fiasko men det blev en kanon kväll. Och det värt efter all tid jag lagt ner. Riktigt glad att mamma och pappa kunde komma också. Vi har nyss avnjutit lite smörgåstårta till frukost/tidig lunch och sitter nu ute och njuter lite till. Snart åker mamma och pappa till västerås och vi ska på nytt kalas i kväll, Dannes bror fyller nämligen 30 i dag så här dagen efter.

Nu ska jag umgås lite innan dom åker, kanske åker vi upp till Uppsala i morgon. Får se hur det blir, det är ju trots allt långhelg.

25-års fest

Pappa ringde sent igår kväll och talade om att mamma åk in på akuten igen, hjärtat. Så i natt har jag knappt sovit, legat och väntat på att telefonen ska ringa när hon fick åka hem. Men den ringde aldrig och i morse ringde pappa och berättade att hon blivit kvar på sjukhuset över natten. Nu för ungefär en timme sedan ringde mamma (Lättnad), det var inget farligt men det kunde tydligen bli något med hjärtat efter operationen. Så om ett par timmar kommer dom till oss. :)

Daneil fyller 25 år idag, Grattis älskling! Så när han kommer hem från jobbet blir det presentöppning och sen lite småfix innan alla kommer runt sju tiden. Skönt att vi sa en tid lite senare, så slipper vi all stress. Jag slängde nyss ihop Rabarbermuffins med kanel & crumble. Ska test-äta en snart för att se om det är något man kan bjuda på.



Mina rabarbermuffins med crumble i söta formar med mönster på.

Vilken lyx!

Varken jag eller Danne hade lust att laga mat, så i kväll blir det vi som lyxar till det lite med kinamat såhär en onsdag. Mums! Har knappt ätit något i dag så det kommer sitta bra.


Klagar bara lite

Att göra smörgåstårtorna tog mycket längre tid än jag trott. Och jag gjorde inte bara två, utan tre olika. Usch, aldrig mer smörgåstårta. Jag garnerar gärna men att hålla på med olika fyllnigar och lager tyckte jag inte var speciellt kul. Men i morgon är det det roliga kvar, att garnera. Håller på med tårtorna nu, väntar på att min vaniljkräm ska kallna så att jag kan ha på den på tårtan. När tårtorna är färdiga är det dags att laga mat, har stått i köket nu i flera timmar. Jag är trött och har ont i ryggen och vill bara sätta mig ner och ta kväll. Men efter maten är den annat som ska fixas. Slå in ett sista paket till Danne bland annat. Jag var bara tvungen att klaga lite, nu tar jag nya tag och hoppas på att krämen har svalnat något.

Saknar motivation

I dag är det inget kanon väder direkt, men eftersom jag bara ska vara inne idag så känns det rätt så skönt. Tänkte hoppa i träningskläderna nu och ge mig i väg för lite träning innan jag sätter igång med allt här hemma. I dag har jag egentligen ingen som helst motivation till att träna så vi får se hur pass mycket träning det blir.


I morgon gäller det

Nydligen hemkommen från Kvantum och kylen är nu full. Blev massor av varor, och allt till på torsdag. I morgon ska jag sätta i gång med alla tårtor, jag som aldrig gjort en smörgåstårta eller vanlig tårta ska helt plötsligt göra två av varje. Hoppas att jag inte misslyckas helt. I värsta fall får jag åka och köpa färdiga. :)

Så i morgon blir det en sådan där baka/fixar dag, måste även förbi systembolaget.

Njuter

Sitter ute i det härliga vädret och planerar smörgåstårtorna och tårtorna som jag ska göra till torsdag. Försöker hitta på smarriga fyllningar som går ihop. Tror att jag har bestämt mig. Åker och handlar med Danne i kväll. Blir massor att handla så det är skönast att åka båda två + lite roligare.

Hade ju tänkt tvätta alla fönster men eftersom solen skiner lägger jag det på hyllan till i kväll eller i morgon. Får sitta ute och njuta av solen i stället.


Morgonträning

Bestämde mig sent i går kväll för att gå upp tidigt för att träna. Sagt och gjort, kom hem för ett tag sedan från en joggingtur och ett besök på gymmet. Resten av dagen ska jag sysselsätta mig genom att tvätta fönster och dona lite här hemma. Jag verkligen hatar att tvätta fönster, men det behövs ju det med ibland.

Barnsligt kul


Några barnsligt roliga och söta kaniner hänger nu i påskriset. Får se hur länge dom får hänga kvar, kanske inte är riktigt i min smak. Men barnen som kommer på torsdag kanske uppskattar det mer än jag. Söta är dom i all fall.

Sjunger på sista versen


Tulpanerna har dragit iväg rejält bara under dagen och sjunger nog på sista versen snart. Lagom att köpa nya till på torsdag när det blir fullt hus här. Nu ska jag ta tag i att stryka gardinerna, så nu blir det snart sluttjatat om dom. :)
Har städat garderoben nu under dagen, så nu finns det till och med stor plats att röra sig på där inne. Härligt!

Små söta cupcakes


Ett av Daniels paket som jag slog in i morse (innehållet är från mamma & pappa). Kanske inte så manligt paket med små söta cupcakes i pastelliga färger, men han får svarta och vita paket också så det väger ju upp. ;). Det är ju trots allt bara lite papper som snabbt rivs av.

Glassigt

I lördags testade jag på den nya sandwichen med krossad choklad, den var god men jag tröttnade efter halva så Danne fick äta upp resten. Men det skulle sitta fint med en nu i det fina vädret. Har suttit ute en liten stund men jag håller på att bli galen på grannens katter som springer på vår tomt hela tiden. Dom är sugna på kaninerna tror jag. Nu ska jag äta lite mellanmål sen kommer väl Danne hem snart också. :)


Förresten så såg jag att dom börjat med Ben&Jerry´s på kvantum här också. Äntligen! Nog om glass, nu blir det duschen och sen lite yoghurt.

Vilken dag!

Har varit igång precis hela dagen, men det är skönt det med. Fått mycket gjort. Däremot skjuter jag upp det där med att stryka gardinerna till i morgon. Och det där med pizzan hoppar vi också, vi hade tydligen ingen jäst och lusten till att åka till affären var väl inte så stor. Slängde ihop en smaskig pastagratäng i stället som nu står i ugnen. Ska bli gott med lite mat men framför allt skönt att bara sätta sig ned och varva ner en stund.

Nybakat

Köket blev färdigt i morse, riktigt skönt att ha det klart nu. Lagom till Dannes födelsedag på torsdag. Så jag har nyss invigt köket genom att baka kanelbullar och ska strax börja göra en pizzadeg (Dannes önskemål), så så får det bli, hemmagjord pizza. Mums! Vi var iväg en sväng till Örebro nu på eftermiddagen, igen. Fick med oss lite lampor och gardiner m.m. Så efter att jag har svängt ihop en pizzadeg ska jag stryka och folla upp gardiner.
Nybakade kanelbullar

Nu ska det bli andra bullar

Vilket trist väder det är idag, det som var så härligt igår. I dag får det helt enkelt bli en pysseldag här hemma. Danne ska fixa färdigt i köket och jag ska nog slänga ihop lite bullar. På torsdag blir det nämligen 25 års kalas här hemma, skönt att förbereda lite plus att jag tycker om att baka och ha mig.

Vi får kanske besök av min faster med familj senare i dag, Sandra & Rebecca spelar någon cup inne i Örebro så allt beror på hur pass dom vinner eller förlorar. Vore trevligt om dom hade tid att komma en sväng i alla fall.

Nu ser man en helhet


Fick vita tulpaner(mina favoriter) igår av Daniel på min namnsdag. Gulligt att han kom ihåg det, utan påminnelse från mig. Igår kväll la vi även i lite vit fog på kaklet och det blev så mycket bättre, nu börjar man se en helhet.

Kvällsbak


(Kaklet på bilden ser väldigt mörkt och tråkigt ut, OBS! Det är ingen vit fog än, det kommer)

Nu har jag slängt ihop kakdegen som jag ställt i kylen för att vila lite. Blir nog kvällsbak efter Robinson eller kanske under tiden. Hur som helst så blir det Kakor med smak av citron och formen av hjärtan. Några kommer toppas med ljusrosa glasyr och några med rosa socker kanter om allt går som jag vill. Återkommer med resultat.

Färska kryddor

Vi kom tidigare hem ett antal kassar rikare från en hel-dag i Örebro. Fick mycket uträttat, skönt! Jag har precis klivit ut ur duschen, tog en liten joggingtur i spåret. Danne håller på och kaklar för fullt men snart är det färdigt. Försvann rätt så mycket tid i dag när vi var i Örebro.

I kväll blir det grillat på menyn. Smarrigt! Jag har lagt kyckling i egen marinad gjord på de färska kryddorna jag köpte igår. Ska snart börja göra en god sallad också. Sen ska jag hinna med att baka lite kakor innan det är dags att bänka oss framför Robinson med lite annat gott.


Mina kryddor, Timjan, Rosmarin & Organo


Det går undan

I morse vaknade vi runt 6 tiden, fick en lång härlig ryggmassage av min karl. Underbart! Danne har kaklat lite och jag dammsugit och nu ska vi göra oss i ordning för att åka in till Örebro. Äter frukost eller tidig lunch där, mys. Sen ska vi hem och fixa i köket igen. Nu är det bara lite kakel kvar samt fog. Det går undan.


Trädgårdsmässa

Har varit i väg och svettats lite nu under morgonen, härligt att ha träningen gjord och en hel FREDAG som väntar. Vid två tiden ska jag på Trädgårdsmässan som är på Conventum Arena i Örebro med Maria, Dannes mamma och så barnen. Hoppas på att få lite roliga tips till vår trädgård även om vi redan vet på ett ungefär vad vi ska göra. Bort med rabbaterna i alla fall. Men det får bli ett senare projekt, just nu är det köket som ska bli färdigt och det börjar arta sig där inne. Bänksskivorna är på plats :) I kväll ska Danne fixa med rören så att vi kan få vatten och sådant till nya diskhon och förhoppningsvis kan vi börja kakla redan i helgen om allt går vägen.

Fick nyss ett besök av grannkatten, har altandörren står öppen. Vi skrämde nog livet ur varandra. :)

Söta bakformar & muffins


Dessa söta mönstrade bakformar fick också följa med mig hem idag. Perfekt till när jag ska baka två sorters muffins när Daniel fyller år. Lutar mot kladdkaksmuffins och blåbärsmuffins med crumble eller rabarber med crumble om jag får tag på rabarber vill säga. Kanske har svärmor några i frysen...? Återkommer hur som helst med resultat av muffinsarna.

Armband och ljuslyktor

Har haft en underbar dag i Västerås med mamma. Åkt runt i hela västerås tror jag, hade massa butiker som vi ville till som ligger utanför själva centrum. Ätit gott och shoppat massor, alldeles för mycket men jag är riktigt nöjd. Kläder och lite grejer till hemmet. Fick även tag på mina två gråa Kivi ljuslyktor från Iittala, dom sista i butiken + två ljusrosa kuddar från Linum, även dom de två sista. Mamma köpte bland annat ett varsitt fint armband till oss. Hon tog ett med gråa pärlor och jag ett med sand färgade.
 


Armandet från Snö of sweden

Torsdag

Har varit ute på morgonpromenad, duschat och fått i mig lite frukost. Nu ska jag bara klä på mig och sen ta bilen till Västerås för att träffa min kära mamma.

I morgon är det fredag, igen. Kanske ska med Maria på trädgårdsmässa, får se hur jag gör. Nu ska jag i alla fall börja dra mig iväg.


Grillat

Vad passar inte bättre i vårvädret än att grilla? Det är precis vad vi håller på med just nu. Grillad fläskfilé, potatissallad och en sallad med massor av färska goda grönsaker. Mums! Tidigare i dag tog jag en joggingtur och det gick förvånansvärt bra. Kul! Hoppas bara att min fot håller för det vill jag fortsätta med. Var riktigt skönt. Sen blev det en sväng in på gymmet.

I morgon ska jag åka till Västerås och träffa mamma, vi möts där. Mys, blir lång lunch, fika och massa shopping. Underbart. Ska även inhandla lite fler Kivi ljuslyktor, köpte nio stycken förra veckan. I morgon blir det två till, i grått. Tänkte ha dom i nyblivna köket.

Mina favoriter! (Kanske inte världens bästa bild)

Nu är det vår


I morse tog jag en härlig promenad i solen längs ån. Nu är det bara allt grus på vägarna som måste bort. Sitter ute och njuter just nu i vår solen med lite lunch i form av kycklingpasta med salld. I sällskap har jag kaninerna skuttandes på gräsmattan, och nu känns det att det är vår. Första april och jag hoppas att detta väder håller i sig nu.