Nu träder vi in i höstmånad


Snart är det dags att ladda upp med ljus här hemma inför höst & vinter.
Detta vita mönstrade blockljus följde med mig hem från jobbet i vintras.


Har haft en fullspäckad dag i dag, men jag har en rensning av garderoben också. Skönt att få lite ordning, det var nästintill kaos. Fler galgar behöver införsaffas! Funderar på att köra Dannes sida i morgon då det inte riktigt hanns med idag. I morgon träder vi även in i September månad, en höst månad. Men det behöver inte innebära att solen försvinner med det. Det ryktas nämligen om värme i veckan.

Ett kärt återseende


I stället för blommor eller en flaska vin hade vi med oss
detta till gårdagens värdinna. Klara kivi ljuslykor från Iittala
och ett paket servetter med fint mönster.

Hade riktigt trevligt på festen igår och vi kom inte i säng förrens sent i natt. Vissa hade jag inte sett på kanske mer än 10 år. Det är läskigt hur fort tiden går. Det var i alla fall extra roligt att träffa Josefine igen och Monica. Så mycket kul som vi gjort ihop i tidigare åren.  I dag mår jag väl inte sådär jätte bra, det känns att det dracks en hel del vin igår. Kanske ett eller två glas för mycket. Men är det fest så är det och det var en väldigt trevlig sådan.

Fredag igen

I natt hade jag riktigt ont i halsen, men rätt som det var när jag vaknade någon timme senare så var det onda som försvunnet. Så runt nio tiden satte jag mig i bilen och åkte upp till mormor och morfar för att hälsa på en sväng. Morfar höll på att jobba så det blev en heldag med mormor. Vi plockade massor av frukt, äpplen, päron och plommon. Sen gjorde vi äppelmos. Jag är inte mycket för det i vanliga fall, men mormors äppelmos är så god. Fick med mig alldeles för många burkar hem.

Nu har jag precis kommit hem från en vända på Gränby Centrum med mamma. Blev ett antal kassar rikare idag också. Sen handlade vi mat, har nog aldrig haft så roligt i en matbutik som idag. Kul med personal som har lite humor! Nu ska vi åka till Ica för att köpa en grej som vi glömde sen ska vi hem och ta oss ett glas vin medan vi fixar lite god mat.

I mitt fönster


Jag tycker om att det börjar bli mörkare om kvällarna så att man kan tända
massor av ljus och bara mysa i soffan. Men det får jag väl äta upp om någon
månad när man är trött på kylan och mörkret och vill ha ljusare och varmare igen.
Men just nu har jag inget emot att vi går mot mörkare och lite kyligare tider.

I natt har det inte blivit många timmars sömn. Började känna irritation i halsen igår på eftermiddagen och i natt blev det värre och jag fick även hosta. Känner mig lagom mör i dag, hoppas att jag inte är påväg att sjukna om bara. Ska dricka upp min kopp med "vinter te" med smakerna rabarber, kola och grädde och sen påbörja någon form av lunch innan det är dags att gå till tåget som tar mig till Enköping där mamma kommer att vänta. Hade egentligen tänkt att stanna här hemma nu eftersom jag känner mig lite krasslig men jag kan lika gärna hosta där hemma som här. 

Nu tar jag snart helg


Denna vita oljelampa i klotform var en av de presenter jag fick av mormor
och morfar på födelsedagen tidigare i somras. Eftersom vi skulle åka till
Cypern dagen efter fick jag denna i stället för blommor/blomma. Smart!
Föll mig precis i smaken. Dock står den fortfarande utan olja och laddar
inför hösten då den säkerligen kommer att lysa flitigt.


Nu ska jag göra ett försök i att sluta mina blå. I morgon väntar väckarklockan på att få väcka mig tidigt. Har en del att göra under morgonen och vid halv två taget är det jag som sitter på tåget till Enköping där mamma i vanlig ordning hämtar upp mig. Vistelsen i Örebro i dag gjorde mig mest besviken, hittade inget av det som jag var ute efter. Däremot fick jag med mig en påse innehållande en klänning. Något som jag inte alls var ute efter...Men det är som det brukar vara, är man ute efter något hittar man det inte och ska man inte ha något hittar man massor. :) Godnatt.

Regn & rugg


En fiskrätt som vi åt här om dagen. Enkelt & gott!

Det är inte särskilt ofta vi äter fisk här hemma, händer det så är det ofta i någon form av lax. Men förra veckan köpte vi hem fiskfileer, rättare sagt pangasiusfilé och svängde ihop en sås innehållande cremè f.raiche, matlagningsgrädde, en hel knippa dill, hummerfond, salt och peppar. Såsen hälldes över fisken och fick stå i ugnen i ca 20-25 minuter enkelt och gott. Serverades med en grön sallad, färskpotatis och färska räkor.

Regningt och ruggigt i dag. Började dagen med en promenad i regnet och nu ska jag fixa lite här hemma sedan åker jag till Örebro en sväng. Det börja ljusna på himlen så jag hoppas att jag får lite uppbehåll från regnet en stund. Efter regn kommer solsken... 

 

Mysig lunch


Denna fick följa med hem från Iittala här om dagen och fick sig en plats på spisen.

Idag är jag med Danne från och till på jobbet, eftersom han har åkt ett par vändor fram och tillbaka till Örebro följde jag med och snart ska vi åka mot Kungsör. Får se när vi kommer tillbaka men troligtvis kommer han i från jobbet lite tidigare. Skönt med tanke på att det lutade mot lite övertid i dag. Har ätit lunch ihop i dag och det var ett tag sen det hände såhär mitt i jobbveckan, mysigt. När vi kommer hem senare i dag ska jag slå in en present till min barndomsväns mamma som har 50 års fest på fredag och vi är bjudna. Det är något som jag verkligen ser fram emot, det kommer bli riktigt roligt att träffa alla igen.

Idylliskt

Vi har verkligen haft det underbart i stugan i Rättvik i helgen. Tur med vädret hade vi också! I fredags kom vi i väg flera timmar tidigare än vad vi räknat med, Daniel kom i från jobbet redan runt tolv tiden och de timmarna gjorde mycket. Väl framme åkte vi direkt och handlade med oss massa god mat och annat gott sedan korkade mamma och jag upp vinet och karlarna höll sig till ölen och bara njöt av lugnet. Det är så idylliskt och fint där uppe, alla faluröda hus/stugor med vita knutar, det klara vattnet, friska luften och lugnet.





Bara massa mys


Bild: Egen   Promenad längs den mysiga ån

Det kändes som höst i morse när jag var ute och gick, gula blad som seglade ner från träden och svala vindar. Jag har inget emot hösten, tvärtom så tycker jag att hösten är en mysig årstid. Frisk luft, massor av tända ljus, varmt te eller en kopp choklad på kvällarna, spisen igång, färglada träd ja allt är bara så mysigt. I dag åker vi upp till stugan och det ska bli så mysigt. Ska hämta Daniel i Nora om ett par timmar så åker vi direkt där i från, tänkte därför åka in till Örebro först. På så sätt tjänar vi någon extra timme. Trevlig helg allihop!

Bästa dagen på hela veckan


Söta presentpåsar innehållande goda drycker av Erika, Jenny & Angelica
som jag fick när vi var i stugan på Torö.


När Daniel kom hem från jobbet i dag hade han med sig en låda med en av mina favorit glassar, glassbåtar. Han hade stött på glassbilen och tyckte helt enkelt att jag var värd lite glass. Efter maten tog vi oss en promenad i solskenet (det blev aldrig regn) Nu i kväll har vi tänt massa mysiga ljus, jag har druckit mullbär/vanilj te och så har vi packat så att det mesta är färdigt till i morgon. Nu tänkte jag göra min man sällskap och försöka sova så att man är pigg och glad i morgon. Tänk att det redan är fredag igen. Bästa dagen på hela veckan!

Snittblommor


Jag tycker om att ha färska snittblommor hemma och jag  saknar tulpansäsongen
litegrann då det är en av mina favoritblommor. Men nu på sommaren är det en annan
favorit som får pryda vaserna här hemma nämligen Gladiolus.

Vaknade till solsken i morse och gav mig ut på en promenad på ett ställe som vi hittade igår, man går som i en allé med massor av mysiga träd och så går ån på varsin sida. Nu har molnen hunnit i kapp och det känns nästan som om att det ligger regn i luften. I morgon hoppas jag på att regnet håller sig borta, mamma och pappa har nämligen bokat en stuga åt mig, Daniel och åt dem uppe i Dalarna. Vi blir borta hela helgen och det ska bli jätte mysigt. Jag tillbringade nästan alltid ett par dagar i Dalarna som barn då mormor och morfar hade stuga där vid vattnet med egen brygga och båt. Nu blir det en sväng till systembolaget för att köpa lite gott vin till helgen.

Vilken otur

Blev en snabb visit till Marieberg, hoppade stan och åkte hem i stället. Jag kände att jag inte var riktigt klädd för det varma vädret.  Hem och lägga sig en liten stund i baden baden kändes mer lockande. Men har redan tröttnat, men 7 minuters solande är alltid något. Förut kunde jag ligga konstant en hel dag med pauser för mat & dryckintag och tycka att det bara var härligt. Nu kan jag ligga max ett par minuter innan jag kommer på mig själv med att göra något annat. Jag har helt enkelt blivit rastlös.

Eftersom jag inte åkte till stan så fick jag inte tag på diskmedelspumpen från Cult design men i stället fick två nya påslakanset följa med mig hem samt lite kaninmat Shoppingsuget som jag hade igår var som bortblåst idag på grund av en rad olika saker. Inget jag vill gå in på såhär på bloggen. På tal om shopping, igår när Malin och jag åkte till Eskilstuna var vi in på MIO för att köpa en matta. När hon ska ge mig sina bilnycklar så går nyckeln av precis när hon får upp dom ur fickan..Vi är alltså fast på MIO med två små barn och MIO är väl kanske inte ett lämpligt ställe att vara på när barnen tröttnar och bara hoppar runt. Som tur är blev vi räddade av Malins svärmor som fick komma med extra nycklar så att vi kunde fortsätta vår shoppingrunda. Så det kan gå, tur att nyckeln inte gick av i bilen i alla fall. :)

Spegel, spegel


Bild: Mateus

Nu blir det en sväng till Marieberg samt Örebro city. Ska byta en spegel, igen. Upptäckte när vi kom hem med den nya förra veckan någongång att det var en spricka på baksidan av själva spegelglaset. Ska även ta en titt på de underbara Mateus tallrikarna som jag länge tittat på. Har aldrig blivit av att jag köpt någon men i dag hoppas jag på att det finns någon tallrik i blekt rosa kvar.

Helt slut

 
Ännu en bild från Cult design

Är hemma nu efter ett par timmar i butiker. Är helt slut, känner att jag behöver få i mig lite mat. Har bara ätit lite senare frukost i dag och jag som behöver mat, massor med mat :) Så just nu håller Daniel på att grilla och jag har fixat med klyftpotatis och gjort en god sallad.

Cult design


Cult design

Blev en promenad längs ån i morse. Härlig start på dagen. Förkylningen sitter fortfarande i och det märks då jag blir ovanligt anfådd för minsta lilla, men det börjar ge med sig allt mer. Om en timme eller så ska jag och Malin åka till Eskilstuna och kika runt lite. Blir en hel del inredningsbutiker kan jag tänka mig då vi båda delar det intresset. Jag hoppas att jag kan hitta en vit diskmedelspump och diskborstshållare från Cult design. Annars blir det jag som åker till Örebro i morgon och köper dom efterlängtade.

Sommarkrysset


Färska kryddor är något som jag ofta ser till att ha hemma

Har haft en väldigt mysig helg. Lördagen spenderades i Stockholm och på Grönalund. Eftersom ingen av oss är så mycket för att åka någonting gick vi bara runt och hade det mysigt. Satte oss med sockervadd och kollade på genrepet av Sommarkrysset som senare skulle sända live. Där var bland annat Kevin Borg, H.e.a.t, Scotts, Carolina of Ugglas och självaste programledaren Tobbe Trollkarl. Det var jätte mysigt och bara sitta där och lyssna på alla omtagningar och se på allt spontant som hände. 22:15 var det dags för en förkyld pappa att springa midnattsloppet i ösregnet med ett par vänner. Mamma, jag och Danne satte oss på ett mysigt fik och mumsade på kladdkaka och latte så länge.

Har nyss torkat alla golv här hemma och snart kommer även Daniel hem. Tänkte att vi skulle ta en liten promenad då medan regnet håller sig borta.

Fredagsmys


Fredagsmys

Fredag igen, favorit dagen på hela veckan. Soligt ute och ja det kan inte bli så mycket bättre. Snart kommer Daniel hem och då blir det bara lite snabb packning och sen åker vi hem till mamma och pappa. I kväll väntar plankstek och vin. Blir en lugn fredagkväll skulle jag tro. Eventuellt svänger jag ihop en blåbärspaj när vi kommer fram. Hade tänkt att baka det nu under dagen men det är ju ett par mil upp och den är ju som godast att äta nygräddad.

Jam


Har haft en mycket trevlig dag med Emma och Inger. Blev kvar där nästan hela dagen och när jag kom hem så blev det ett varmt bad med tända ljus. Har precis fått i oss mat här hemma, gjorde två maträtter i dag. Plättar med sylt och grädde till mig och en pasta gratäng med kassler åt Daniel. Nu blir det lite choklad som jag inte kunde hålla mig från att köpa i dag när jag var på affären.

I morgon åker vi till Uppsala och på lördag om vädret tillåter åker vi in till Stockholm och kanske eventuellt Grönalund. Pappa ska nämligen springa midnattsloppet (galning) med ett par vänner.

Charmtroll

Fick tidigare i dag besök av Niklas, Malin och deras två små bustroll Tova & Melker. Vi har väl inte direkt något barnvänligt hem om man säger så, inte ute i alla fall. Melker ramlade ner i dammen med benet och jag var riktigt orolig över att dom skulle skära sig på kaninburen som har lite väl vassa kanter. Men ingen större skada skedd. Daniel lekte och var verkligen hur gullig som helst med barnen. Körde dom i skottkärra och busade.I morgon ska jag även följa med lilla Emma till dagiset som hon ska börja på i september. Eftersom det eventuellt blir så att jag kommer att hämta henne i bland så ska jag nu följa med och hälsa på fröknarna. Sen ska jag vara barnvakt någon timme och efter det blir det lunch med svärmor.

Funderar på om jag kanske ska krypa ner till min sovande man och försöka göra desamma. Är inte alls trött och hade inte väntat mig att behöva kliva upp så pass tidigt som jag ska göra i morgon. Men först ska jag kolla färdigt på filmen som jag tittar på och med det säger jag godnatt.


Rätt håll


Kladdkaksmuffins från Leila Lindholms bok "A piece of cake"

Fortfarande sjuk men det börjar gå åt rätt håll, så i dag blir det inte många knop här hemma. Var påväg ett tag att ge mig ut för att plocka blåbär men det var inte allt för lockande så gav upp det. Tänkte baka blåbärspaj på fredag och ta med upp till Uppsala. Men det är ju ett par dagar kvar dit, annars har jag ju faktiskt lite blåbär i frysen.

Kladdigt gott


Goda kladdkakan som åts i veckan

Finns det något godare än kladdkaka ? Har redan smällt i mig en bit i helgen som var, men funderar ändå på att baka igen. Blir extremt sugen på sötsaker när jag är sjuk har jag märkt. Nu ska jag ta en sväng förbi posten och sen vidare till affären och köpa dagens middag som i dag blir potatisgratäng och fläskfilé. Sås till det är inte bestämt men jag funderar på att göra en rödvinssås med mörkchoklad i. Låter kanske konstigt men det är riktigt gott.

Pizza


Kvällens middag består av hemmagjord pizza.

Chokladen gjorde nog susen för nu känner jag mig lite piggare, det tunga huvudet har börjat lätta. Nu är det bara att vänta ut resten av förkylningen som tyvärr brukar kunna sitta i ett par veckor för mig. Daniel är och tränar och jag håller på och fixar med hemma gjord pizza. Ett glas rött vin till det vore gott, men det har redan blivit alldeles för mycket vin under sommaren så kväll får det bli mineralvatten i stället.

Chokladfrossa


Choklad med schweizernöt mumsas det på här hemma.

Är fortfarande inte helt frisk, febern är däremot borta vilket är skönt. Så i dag får det bli en lugn dag, har varit lite för aktiv i helgen när jag egentligen borde ha tagit det lite lugnt. Just nu sitter jag med en glassbåt i handen och på bordet finns det choklad. En annan tråkig sak är att tvättmaskinen här hemma kanske har snurrat sina sista, igår började den att låta konstigt. Förhoppningsvis är det något enklare fel så som att det kanske är stopp i något rör eller något. Annars blir det väl till och köpa ny.

Makeover


Detaljer i turkost har under sommaren kommit fram mer och mer i vardagsrummet.
Annars har det inte hänt mycket här hemma på inredningsfronten, men snart är hösten
här och då är det dags att piffa och dona lite inne igen. Sovrummet är nog det rummet som
står först på tur.

Jag kunde inte ha valt bättre dagar att vara sjuk på. Soliga varma sommardagar och jag går omkring förkyld med feber. Det hade varit mysigt med ett par lata dagar vid stranden sånna här dagar men eftersom jag har lite feber så känns det inte allt för lockande att sola. Får hoppas på att veckan som kommer kanske kan bjuda på lite solsken? Men vad jag har hört så ska det bli sämre. Typiskt.

I fredags var det i alla fall grillfest här hemma, och fest blev det vilket jag verkligen fick känna dagen efter. Det var länge sedan jag var så bakfull som då. Men jag fick i alla fall till mina daiquiris bra, farligt goda. Lördagen spenderades lite lagom bakfull i en bil till Stockholm, Kungenskurva och Nacka. Jag kan lugna er med att det inte var jag som körde. På kvällen blev det skaldjur på menyn och sen tog vi en promenad ner på stan. Idag har vi flängt och farit till Örebro, bytt en spegel som tappat fästena och bara haft det mysigt.

Trotsar

Trotsade förkylningen igår ändå och åkte faktiskt till Västerås för att möta upp mamma. Gick ner till hamnen och åt jätte god sallad sen åkte vi vidare till Malmön för att kolla hur det såg ut, låter så fint. Men vattnet var alldeles brunt, det såg inte alls inbjudande ut så efter en flaska loka där åkte vi hem hit. Gick ut och åt pizza på kvällen. Mysigt. I dag mår jag bättre, fortfarande förkyld men den där tröttheten är försvunnen. Mamma och jag har varit i Örebro i dag och shoppat lite. Nu har hon åkt hem och i kväll blir det grillfest här hemma med lite vänner. Snälla älsklingen är och köper rosé och mat medan jag dricker iskallt vatten smaksatt med blåbär/björnbär och citronmeliss.

Mängder av glass

Om ungefär en timme går tåget som jag skulle ha åkt med till Västerås. Eftersom jag skulle ha mött upp mamma där så kändes tåg mer passande så vi slipper att ha två bilar ståendes där. Men eftersom jag vaknade i morse lite mer hängig och mer halsont än i går så får vi nog strunta i att ses i dag. Så typiskt att bli sjuk lagom till helgen och som i dag när mamma skulle komma hit. Anar att jag även kan ha lite feber också.

I kväll blir det i alla fall glass i mängder, det hör till när man har ont i halsen.

Bubbel


Dagens bubbelvatten med citronmeliss och hallon svalkade fint i värmen.

Har kurat ihop mig i soffan nu med en kopp te och apelsinklyftor. Helt plötsligt i dag utan förvarning började jag känna mig hängig, snorig och tjock i halsen. Hoppas inte att jag blir värre under natten. Mamma kommer hit i morgon och vi har planerat en dag i Västerås. Nu ska jag fixa en andra kopp te och fortsätta kvällen framför tvn i hopp om att känna mig lite bättre.


Bra start på veckan


Kräftor var en del av det som serverades på menyn igår kväll.

Ha de en väldigt mysig kväll igår, åt och drack gott och bara myste. En perfekt start på veckan. I dag händer det väl inte sådär jätte mycket, har precis dammsugit alla rum och ska snart sätta igång och rensa lite i skafferiet. Men först blir det lunch varvat med lite pappersarbete.

Firar två år i dag

Vistelsen i stugan med vännerna blev riktigt trevligt. Kom dit runt lunchtid på fredagen och till lunch åt vi räkor, kräftor sallad och ost & kex. Tog sen med oss lite god dricka och gick ner till vattnet för att fiska och bada men tyvärr så gjorde molnen oss sällskap där nere så det blev inget badande. Sen blev det lite grillning och vin. Känns som om att vi inte gjort annat än åt. :) På lördagen kom jag hem till Uppsala runt 16-17 tiden någon gång där Danne redan var, då var det bara att hoppa in i duschen och sen fräscha till sig lite. Blev lite rosé i solen och sen cyklade vi in till stan där vi gick till Åkanten och åt med mamma, pappa, Christina och Micke. Avslutade på Katalin.

I dag har jag strosat runt inne på Marieberg och handlat lite gott inför i kväll. Det är nämligen vår två-årsdag i dag. Och eftersom vi har ätit ute nu nästan varje dag under hela sommaren känner vi båda för att mysa till det lite här hemma med god mat och kanske någon film.

                     ♥ ♥ ♥