Thomas Sabo




Smyckespåse från Thomas Sabo. Åkte till stan tidigare i dag och köpte halsbanden som jag nämnde tidigare. Ett halsband kom från Thomas Sabo därav den lilla söta smyckespåsen. Halsbanden är redan ner packade i resväskan och ska få följa med på resan.

Nu är allt packat och klart, i alla fall för att åka till Uppsala. Där kommer jag att få solla bort ännu mer av alla kläder och skor så att väskan i alla fall kan stängas. Väntar på att Daniel ska komma hem så att vi kan börja göra oss klara för att åka, jag måste stanna på Hummelsta och köpa en godispåse att ha i bilen. Är sjukt godissugen i dag. Han brukar i vanliga fall vara hemma vid fem tiden, typiskt att det blir övertid precis i dag när vi har en bit att åka. Men nu är det semester för vår del så det finns ingen anledning att stressa upp sig.

En dag kvar, i morgon ett annat land




Julklapparna inslagna och klara. Fick bli två likadana. Vitt papper, vitt snöre med bruna som jag kallar det "pepparkakshjärtan" på. På paketen fäste jag även hjärtformade etiketter med deras namn på.

Torsdagen är redan här vilket innebär att det bara är en dag kvar, i morgon vid den här tiden sitter vi förhoppningsvis på planet vid den här tiden om allt går som det ska. Min resväska är fortfarande inte packad, som alltid när jag ska ut och resa ligger det ett berg av kläder både i och runt om. Tar alltid med mig för mycket, och en fördel är ju i det här fallet att kunna stänga väskan ;)

Så i dag blir det att fixa och dona med det sista, har en hel lista på vad som behöver göras. Ska försöka hinna med att åka ner till smyckesaffären och köpa två halsband som jag la undan igår. Fick nästan beslutsångest igår och kunde inte välja vilket, nu har jag tänkt färdigt och det får bli båda två.

Får se hur pass mycket tid det blir över till datorn och att blogga i kväll, annars önskar jag er alla en trevlig jul!

Tjuvtitt på julklapparna


Varsin tygpåse med pastellfärgade handgjorda klossar blir småbarnens julklapp i år. De är inte bara fina och behagliga med sin färg utan även pedagogiska. Är riktigt glad att jag fick tag på dem tillslut då det inte har varit det lättaste kan jag lova. Restade hos leverantören och butikerna som har dessa i sitt sortiment hinner inte få in dem innan jul. Nu har jag två söta klosspåsar hemma som bara väntar på att slås in.

Nedräkningen har nu börjat som ni kanske har märkt, bara två dagar kvar innan avresa. Redan i morgonkväll åker vi till Uppsala. Det underlättar lite att åka därifrån till Arlanda, lite närmare vilket betyder att vi kan sova lite längre. Taxin kommer som sagt 05:10 så det blir en tidig morgon för min del, Daniel går i vanliga fall alltid upp 04:50 så för honom lär det inte bli så stor skillnad.

I dag blir det förberedelser inför morgondagen då allt ska vara färdigt innan vi åker, har en hel del att göra så det är bäst att sätta fart. Kaninvakt är i alla fall fixat, vår snälla granne ställer alltid upp och även denna gång. Det känns riktigt tryggt att veta att just hon ska ta hand om dem, jag vet vilken djurvän hon är.

Nu ska jag slänga ihop två dörrkransar som jag fått förfrågan om att göra, en till Inger, Daniels mamma och en till min mamma. I skolan hade vi ett projekt en gång i tiden och band kransar till förbannelse, och jag kan säga att det gjorde att jag i dag är mer än trött på att binda just kransar. Men vad gör man inte. Lika bra att sätta igång med detsamma så att en sak är ur vägen, sen blir det kaninernas tur att få en omgång - Kloklippning!

Julklappar


I kväll blir det julklappsinslagning. Sånt gillar jag.

Tisdag och bara tre dagar kvar. Började lite smått med packningen igår och jag kan redan nu säga att jag måste välja ut mer än hälften att inte ta med. Jag är expert på att packa för mycket, av någon anledning vill jag ta med mig sånt som jag i vanliga fall knappt använder, kanske i tron om att jag i ett annat land, ett varmare sådant kommer att få användning av det. Så i kväll får jag hem och solla bort kläder.

Annars är det kurs som står på schemat i dag, ska strax börja göra mig klar för att åka. Börjar klockan nio och slutar tolv i dag. Då blir det raka vägen till Enköping för att köpa två julklappar till småttingarna som jag har lagt undan. Presenterna som jag ska köpa har jag jagat i alla tänkbara butiker, men med rest hos leverantören så har det tyvärr inte fyllts på. Blev riktigt glad när jag ringde till en onlinebutik och fick höra att deras lager ligger i Enköping och att jag kan få komma dit. Skönt nog så har vi i år bara bestämt att vi ska köpa julklappar till barnen eftersom vi faktiskt åker bort.

Nu ska jag äta upp min frukost och sen är det dags att åka.

Less is more


Less is more

Godmorgon! Andra ljuset är tänt och jag sitter just nu med mitt kaffe och bara njuter av morgonen. Granen lyser och det är riktigt mysigt med lite julstämning såhär på morgonkvisten. Att jag även har ett fat med en saffransbulle och en bit god Rocky road gör inte det hela sämre.

I torsdags hann jag inte mer än hem och vända, i fredags eftermiddag åkte vi till Uppsala igen. Stannade på nästan alltid när det är helg på Hummelsta och köpte med oss en stor godispåse. I lördags blev det en vända runt om i stan för lite shopping, köpte bland annat det sista inför resan. När vi kom hem slängde jag ihop en bulldeg med saffran och även Rocky road. Saffransbullarna blev riktigt mumsiga med kanel, socker och mandelmassa. rocky roaden är nu en självklar julfavorit som jag kan tänka mig att jag kommer att få göra flera gånger under året då det blev lite av en Daniel favorit.

Denna måndag, vecka 50 är en ledig dag och jag tänkte spendera dagen med att börja packa, tvätta fixa och dona lite här hemma och eventuellt träna. Nu är det inte långt kvar till vi åker, taxin kommer 05:15 på fredag och plockar upp oss och väskorna.

Julgranen


Granen står på sin plats i vardagsrummet klädd i vitt och silver. Vi tyckte att det var dags nu eftersom vi faktiskt åker bort nästa fredag och vill hinna få lite mer julstämning här hemma, och vad är inte bättre än en julgran. Fint blev det och framför allt riktigt riktigt mysigt.

Välkommen fredag! För mig käns det som måndag i dag så jag blir extra glad när jag tänker på att det faktiskt är fredag. I onsdags åkte jag till Uppsala, mamma var ledig och vi tillbringade dagen på stan och blev ett antal shoppingkassar rikare. Den dagen kunde vi även pusta ut då vi väntat på ett besked som har varit väldigt oroväckande närmsta veckan - Skönt! I går blev det läkarbesök, ett spännande möte och fika med morfar innan jag hoppade in i bilen och 14 mil senare var jag här hemma igen.

Om en vecka vid den här tidpunkten är vi cirka två timmar i från en två veckors (förhoppningsvis) solsemester. Men än är vi inte där och denna fredag kommer att spenderas i Uppsala, vi åker dit igen i eftermiddag. Det börjar verkligen kännas som om att det är dags att flytta hem nu, så mycket som vi ändå är där uppe. Men det känns som om att det faktiskt inte ligger så långt bort i tiden längre, så vi får se hur det blir under våren. Jag hoppas på flytt tillbaka!

Nu ska jag sätta på en maskin tvätt, fixa och dona här hemma och sen baka Rocky road. Men först ska jag ta mig en pepparkaka eller kanske två.

1:a december


1:a december i dag och fortfarande grönt på marken. Däremot har det blivit några grader kallare de senaste dagarna och kallare ska det tydligen bli enligt meteorologerna. Jag hoppas i alla fall på att få se ett par snöflingor innan vi åker till värmen nästa fredag.

Denna tisdag är det som sagt den 1:a december, en solig och grön 1:a december. Funderar på att kanske hoppa i promenadskorna lite senare på eftermiddagen om vädret fortfarande lockar. Brukar bli annat när mörkret kommer smygande, då känns det plötsligt inte alls speciellt lockande längre att gå utanför dörren. Inte själv i alla fall.

I morse klev jag upp tidigt, åt en god och stadig frukost framför tvn. Sen åkte jag mot köping för ett par timmars kurs, men när jag kommer dit får jag veta att det har blivit inställt. Den informationen hade de glömt att skicka ut, tack! Irriterad på att informationen uteblivit åkte jag till kvantum och köpte en massa clementiner i stället som jag ska mumsa på i kväll.

Har precis pratat med pappa, han fyller år i dag och eftersom vi inte ses i dag fick han grattas över telefonen. I morgon ses vi däremot och kanske får vi till och med till en lunch hela familjen. Det vore trevligt, inte varje dag som det händer direkt. Nu blir det lunch innan jag ska ta tag i ett par andra viktiga saker.