Presenter


Åkte ut till Marieberg efter att ha varit i själva stan en stund. Ville gå in på nyöppnade Lagerhause. Köpte bland annat lite nya presentpapper. Är så mycket roligare att slå in paket i söta papper.

Nu blir det melodifestivalen och mat här hemma.

Promenad i kylan

Vi vaknnade tidigt här hemma i dag, som vanligt när man får sova ut. Men det är skönt att inte sova bort dagarna. Vi började med en morgonpromenad i kylan, blev lite väl långt kanske när det var så kallt. Men nu är vi inne i värmen igen och ska äta frukost. Sedan åker vi till Örebro.

Barn

Efter promenaden i morse gick jag hem till Dannes mamma som var ledig i dag och var även barnvakt åt lilla Emma. Så
jag stannade där ett par timmar och kom nyss hem. I natt fick Dannes andra bror och hans fru en dotter. Kul! Nu är det bara vi kvar.. ;)

På tisdag åker jag till Uppsala och på onsdag ska jag träffa Erika som även hon är ledig, så det passar perfekt. Ska bli riktigt roligt. Vi ska ta en sväng på stan och äta sallad på cupido, som alltid förr. Nu ska jag fixa lite lunch, frös in lite av pastagratängen jag gjorde här om dagen, så det får det bli.

Trevlig helg!


Soffan

Har legat i soffan sen klockan sex i morse, känner att kroppen inte är riktigt bra än efter igår. Men jag ska få i mig lite frukost sen ge mig ut i friska luften på en promenad.

Det är äntligen fredag och jag är ledig för en gångs skull, hela helgen. Det känns skönt, behövligt. Så i morgon blir det Örebro med Danne. :) Vet inte sist vi gjorde något en lördag förmiddag, bortsett från när vi var utomlands då.

Nej nu blir det frukost.

Migrän

Var till jobbet tidigare idag, flyttfirman hade redan varit där och skruvat ner allt. Jäklar va stor lokalen såg ut nu. Mötte upp carro och Madde för att sen handla med oss lunch och åka hem till Carro. Dom hade det så fint där hemma, enplans villa med vinkel, precis i min smak. Efter en stund kom Zandra med sina små bebisar. När vi ätit så tog vi en promenad i området. Sen när vi kom in igen började det skimra för mina ögon. När jag väl fick tillbaka min vanliga syn fick jag spänningar i huvudet och började må riktigt illa. Jag förstod att det var migrän som var på gång. Har haft det flera gånger förr men för ett par år sedan. Mådde riktigt dåligt men ville hem och eftersom jag var ett par mil bort så var resan hem rent ut sagt hemsk. Spydde när jag kom hem sen stoppade jag i mig ett par tabletter från Eeze och la mig i ett mörkt sovrum.

Nu mår jag lite bättre, skönt. Det går bra så länge jag sitter still i soffan, så det är väl lika bra att jag sitter kvar här resten av kvällen. Hoppas på att må bätte i morgon då det är fredag och allt.

Semlor

Nu är det efterlyst på tv, ett av få program som jag och Danne gärna ser. Har i alla fall packat lite inför i morgon, nyckeln till jobbet får jag inte glömma! Kanske är det dags att börja kolla efter något nytt nu...

 På fredag har jag bestämt att jag ska köpa semlor, har nog inte ätit det på ungefär två år. Nu är jag sugen så på fredag får det bli semlor till let´s dance plus massa godis!


Snabbt & Enkelt

Bild: Arla

Vi har nyss kommit hem från gymmet, Danne duschar och jag ska börja med maten. Tänkte göra pastagratäng med kassler. Snabb & enkel vardagsmat!

8 dl kokt fullkornspasta
200 g kassler
300 g frysta broccolibuketter
1 dl grovhackade valnötter
3 dl Kelda mild ädelostsås
1 dl riven ost

Njuta


Har städat färdigt och sitter nu med en kopp vinter te. Ska äta lite lunch snart också innan jag åker och handlar. Funderar lite över vad vi ska hitta på i helgen också, jag är ju ledig nu. Kanske blir det att vi åker till Uppsala. Annars ska jag bara njuta av mina första lediga helg på länge.
 


Lunch

Har precis duschat efter lite härlig morgonträning. Ska fortsätta städandet här hemma, det kom lite saker ivägen i går. Så dammsugningen återstår. Sen ska jag ta och åka till kvantum för att storhandla, tycker inte att vi gör annat än handlar varje dag.

I morgon ska jag åka hem till Carro och Madde och äta lunch. (Dom bor grannar.). Ska bli riktigt roligt att se hur dom bor i sina nybyggda hus. :) Första gången vi alla tre kan ses eftersom ingen ska jobba.


Trasigt nytt

Upptäckte nyss att vårat relativt nya soffbord har fått sig en repa eller något som i sin tur nu har tappat den yttersta lacken. Det är precis på ovansidan av bordet och nu ser jag inget annat än det där trasiga. Jag vill ha ett nytt soffbord, men det känns bara så tråkigt med tanke på att vi inte köpte det här för speciellt länge sedan.

Tänkte ta en liten promenad nu igen, ska gå och heja på Danne på jobbet och kika vad han gör.

Städdag

I morse när jag vaknade så var solen framme, jag hoppade snabbt i lite bekväma kläder och tog ungefär en timmes promenad. Härligt, dock försvann solen rätt så snabbt. Men det var riktigt skönt att komma ut i friska luften och bara gå av sig lite.

Jag ska strax dra i gång och börja städa här hemma. Det är just nu nästintill kaos i varje rum, speciellt här i vardagsrummet där jag har lagt ut en hel rad med papper som jag ska gå igenom och sortera.


Finrummet

I dag har jag tillbringat hela förmiddagen med att slösa massa pengar inne i Örebro. Inne på Finrummet Köpte jag bland annat två påsar löste med smak av Rabarber, kola och grädde / Mullbär och Vanilj av samt en söt tesil. Finrummet har en massa snygga påsar löste och kaffe i alla möjliga färger och smaker. Perfekt enkel gå bort- present.
CE - Inne Ute plockade jag ihop lite grejer till två snarlika presenter till Madde & Carro. Fick även med mig lite annat kul hem. Påtal om presenter, nu ska jag slå in en present som jag haft här hemma ett bra tag nu. Har inte träffat Karin som presenten är till på väldigt länge, men den 7 mars är det äntligen dags att ses igen. Bara ungefär två månader försent.  Då får hon sin försenade bättre sent än aldrig födelsedagspresent. 
 

Sista dagen

Det blev aldrig någon promenad i morse, åkte tidigare till jobbet för att gå runt och kika lite i butikerna innan. Har köpt en massa grejer nu under dagen så nu får jag många kassar att bära ut till bilen. Jobbar förresten över en timme i dag, slutar nu klockan fem. Min sista riktiga jobb dag här på Sia innan vi stänger. Ska hit något mer i veckan för att äta lite lunch med Madde & Carro medan flyttfirman är här och skruvar ner all inredning.

Nu ska jag börja förbereda för stängning, sen ska jag hem och äta något gott för att sedan eventuellt träna lite lätt. Får se hur pass mycket ork jag har i kroppen när jag kommit hem.


Morgonpromenad

Då vara det söndag igen, helgerna går alldeles för fort! Det beror nog mycket på att jag nästan alltid brukar jobba, men snart är det slut på det. I dag börjar jag tolv och slutar fyra, lite lagom. Är fortfarande lite förkyld men tänkte klä på mig varmt och ta en promenad strax. Tror till och med att jag får sällskap av Daniel.


Lördagkväll

Kom hem från jobbet för drygt en halvtimme sen. Sitter och varvar ner lite i soffan. Det har varit full fart hela dagen och det blir lite extra jobbigt när man inte känner sig helt kry. Börjar bli riktigt tomt i butiken nu, i morgon säljer vi nog nästan det sista sen är det bara att bomma igen tråkigt nog.

I kväll pratade vi först om att kanske åka in och äta på någon mysig restaurang och sedan gå på bio, men vi ändrade planerna rätt så snabbt då vi båda inte är helt friska. Vet själv hur irriterande det är när någon sitter och snorar och har sig när man är på bio. Så det blir en lugn hemma kväll med god mat, dricka, godis och melodifestivalen.

I hopp om...

Har precis fått i mig lite lunch, Carro kom in på jobbet och visade upp den nya hamster ungen som hon köpt till sin dotter. Den var faktiskt den sötaste hamster jag någonsin har sett. Svart, liten och tjock. Den kommer nog att uppskattas. :)

En timme kvar och sedan får jag äntligen åka hem, känner mig som sagt inte riktigt bra. Har tagit en ipren nyss i hopp om att känna mig lite lite piggare.

Förkyld på jobbet

I dag gick jag också upp tidigt. Vid halv sju skjutsade jag Danne till jobbet, eller han körde dit och jag hem då jag behövde bilen till jobbet idag. Den andra bilen är ju under ombyggnad.. ;)

Vid kvart över sju tränade jag en halvtimme, vilket var dumt gjort. Står och snorar här på jobbet nu. Har inte alls någon lust att bli förkyld nu.

I kväll blir det antingen en lugn hemma kväll med hemmagjord pizza eller så går vi ut och äter med Maria, Tomas och Dannes föräldrar. Beror lite på hur jag känner mig i kväll. Just nu känner jag mer för en myskväll hemma med massa godis.

Nostalgi



Vacker bild på härliga tulpaner från danska nostalgi fyn..

Vi har nydligen fått i oss god pastagratäng med kassler och broccoli. Danne har kilat över till Mats, jag hade ingen lust att följa med då jag inte har orken till att byta om. Sitter i min rosa morgonrock just nu och myser i soffan. Har precis dammsugit så nu känns det rent och fräscht. Ska snart kika på "Du är vad du äter", och vad passar inte då bättre att duka fram än skivat äpple och apelsin? Jag brukar i vanliga fall sitta med en skål popcorn, godis eller glass. Men i dag är jag sugen på lite frukt.

Dags att träna

Nu är vi tillbaka från vår lilla tripp till bålstatrakterna. Allt material som vi hämtade har vi även lämnat av där det skulle. Det tog oss ett par timmar men det var bara mysigt att få umgås med karln lite såhär en vardagsförmiddag. Stannade även och åt jätte god tidig lunch på ett ställe.

Har varit ute en del så är lite lagom frusen, ska tina upp och sen tänkte jag nog ta och träna lite.

Snart dags att stänga

Om drygt en timme får jag stänga och gå hem, har lite rast nu. Har packat upp lite varor och lagt undan ännu mer. Glömde plånboken hemma så köper det på fredag. Några ljus och servetter. Det går alltid åt. Vi ska förresten stänga Sia butiken för er som missat detta. Det känns inte alls roligt. Har världens bästa jobb och nu blir jag utan. Sia har kommit på att dom bara vill vara leverantörer. Måste dom komma på det just nu när det redan är kris i världen. Typiskt... 

I morgon måste jag gå upp tidigt 05:50 åker jag med Danne till Enköping/Bålsta. Han ska dit och hämta några grejer till firman. Tänkte därför göra lite sällskap. Det blir nog bra, hoppas att jag kommer upp bara. Är inte van att gå upp riktigt så tidigt.

Nu ska jag snygga till lite här så cheferna får det fint på jobbet i morgon :)


Väpnat rån

Igår kväll precis innan stängning 19:45 så blev Guldfynd som ligger i köpcentrumet där jag jobbar utsatt för väpnat rån. Det var två personer med yxa och pistol, som fick med sig ett okänt antal smycken. Läskigt när det händer något sådant, kunde lika bra ha varit vår butik som också ligger nära en utgång. Obehagligt. 

Nu ska jag äta lite yoghurt för att om drygt en timme träna lite.  

Tidig fredag

Hann med både fika hos svärfar och träna innan jobbet. Skönt. Är på jobbet just nu, tänkte ta och äta strax. Tog på mig att jobba kväll i morgon också. Däremot får jag jobba dag på fredag. Vilken lycka! Jobbar nästan alltid kväll då så det ska bli otroligt skönt trots att jag jobbar både lördag och söndag. Så något träff med vännerna hinns tyvärr inte med på lördagen heller. Men det blir väl fler tillfällen. Erika och jag tänkte försöka få ihop något redan i mars.

Nu blir det lite mat.

Svärfar

Idag fyller svärfar år, så vid elva tiden tänkte jag gå över dit en stund. Då har dom "rast" på jobbet. Jobbar tre till åtta i kväll och kan därför inte vara med på "kalaset".

Ska försöka hinna med att träna också innan det är dags att jobba, tror att jag ska köra redan om en halvtimme så är det gjort och jag får lite tid till annat innan jag börjar. Så får det bli.

Ny dator

Har nyss ätit lite lunch med Danne, nu har han åkt tillbaka till jobbet och jag ska sätta på en maskin tvätt alldeles strax.
Igår var vi in till Örebro och Danne ville köpa en ny bärbar dator, sagt och gjort. Nu sitter jag här med en alldeles ny dator.

Är ledig i dag och började dagen med lite morgon träning. Tänkte ta och fixa lite här hemma nu innan Danne kommer hem igen om någon timme eller så.


Har i alla fall fräscha tulpaner hemma. Som från början var vita men nu har vissa blivit till hälften rosa. Jätte snyggt!

Fantastiskt

Helgen, speciellt Alla hjärtans dag ♥ blev verkligen lyckad. Vi körde på tre rätters med god dricka här hemma och bara myste med massa levande ljus blommor och choklad. Helt fantastiskt. Jag slog även på stort och skickade ett bud med rosor till mamma och pappa. Det är dom verkligen värda.




Lite god choklad i en söt ask.

På jobbet

Fredag, äntligen! Jag jobbar till åtta i dag och i morgon men ändå är jag överlycklig att det är helg. I morgon jobbar jag bara fyra timmar sen blir det hem och mysa med min karl. I kväll när jag kommer hem så kommer det att vara tacos på menyn. Gott. Mats kommer nog över och äter också. Så det blir nog en riktigt trevlig kväll trots att det blir lite sent.

Har jobbat på förfullt här nu i kväll, vilket jag får böta för nu då det nästan är två timmar kvar och nästan inget att göra. :)


Shopping i Örebro

Idag har jag strosat runt alldeles ensam i Örebro hela förmiddagen. Det är skönt att gå runt själv men jag föredrar nog sällskap. Jag kände mig faktiskt lite ensam. Mat köpte jag med mig och åt på hemvägen i bilen, har nog inte kommit till det där stadiet än att kunna sitta helt själv på en restaurang eller café och äta. Fånig, jag vet. Så det fick bli en kyckling baguette i bilen hem, kanske inte det bekvämaste men riktigt gott.

Ska strax möta upp Danne för att köra ett litet pass i gymmet. Efter det så ska vi hem och göra oss i ordning & äta för att sen åka iväg och handla en massa gott inför helgen. : )


Förlovningsdag

I natt har jag verkligen sovit dåligt, vaknat flera gånger, legat vaken och bara vridit mig. Riktigt jobbigt. Vaknade tidigt i morse också av att telefonen ringde, typiskt. Men snart ska jag ta och äta frukost för att sen börja göra mig i ordning för att åka en sväng till örebro. :)

Idag firar vi även två månaders förlovningsdag. Underbart! Världens bästa man.


Vanilj

När Danne slutade jobbet så tränade vi lite sen fixade jag lite mat. Danne tyckte att det vart jätte gott och jag hade helt tappat aptiten redan innan vi började äta. Varför vet jag inte för jag brukar alltid vara glad i mat, mådde lite konstigt. Men nu är jag hungrig igen så vi var nyss till affären för att införskaffa oss lite gott. Jag ska äta vanilj yoghurt med "flingor". Det vart jag plötsligt sugen på. Men det får bli tillsammans med Semestersvenskar och efterlyst. 

Nu ska jag tända lite ljus, bland annat i denna vas/ljuslykta som jag fick av Madde & Carro på jobbet i julas. Det blir ett himla mysigt sken av den. Vackert.

Bild: Privat

Snö är inte riktigt våran grej

Har nyss avklarat ett litet träningspass och funderar just nu över vad jag ska laga till lunch. Danne kommer hem och äter i dag och jag vet att han kommer att vara hungrig så det får bli en ordentlig lunch i dag.

I morgon är jag ledig så då tänkte jag åka in till Örebro och strosa runt lite. Vi fick en förfrågan om att åka med upp till fjällen nu på torsdag och över helgen. Men varken jag eller Danne är särskilt mycket för att åka skidor/snowboard eller vad man nu väljer att göra. Snö är inte riktigt våran grej.

Rent

Har dammsugit och donat färdigt för idag, finns lite att plocka med i garderoben och i köket, men det tar jag i morgon. Känns rent och fräscht nu i alla fall. Tänkte börja förbereda maten till i kväll, för troligtvis kommer vi att träna lite och då är det skönt att ha så mycket som möjligt av maten redo när vi kommer hem.


Bild: Ellos

Det närmar sig

Har precis duschat och sitter nu i soffan i min rosa mysiga morgonrock och håller på med datorn samtidigt som jag kollar på tv, Rachel Ray för att vara exakt. Håller på och laddar lite innan jag ska sätta igång att dammsuga.

Till helgen är det Alla hjärtans ♥ dag, för er som missat detta. Här hemma så myser vi alltid till det när vi får tid och är tillsammans och inte bara för att det står att det är Alla hjärtans ♥ dag i almanackan. Det känns lite som om att den här dagen går ut på att affärerna ska tjäna lite extra pengar, men det är inget fel i det och jag tycker ändå att  man kan fira dagen lite extra. För mig, i år handlar den här dagen om att ha en perfekt kväll med min man. Äta och dricka något gott, levande ljus och bara njuta av varandras sällskap.


En dag att ta tillvara på

Vad härligt det var att vakna i morse när solen sken in genom fönstret. Blå himmel och massor av vit snö utanför, det var så ljust. Hade inte snön varit där hade jag fått riktiga vårkänslor. Men detta var bra det med, blev så pigg och det var så lätt att kliva upp ur sängen. De senaste veckorna kanske till och med månaderna har jag valt att ligga kvar i sängen när klockan har ringt bara för att det varit så mörkt och trist. Idag klec jag upp direkt utan att det tog emot.

Jobbar nu i kväll, därför passade jag på att träna tidigt i morse för att ta tillvara på dagen. Älskar att morgonträna, så skönt att ha det gjort och ha en hel dag att se fram emot.

Väntar på min mat just nu, behöver lite energi känner jag. Får bli en tidig middag så får det bli något annat gott i kväll, kanske varma mackor eller en fruktsallad med massa olika frukter och vitaminer.

Lite personlighet

Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat helgen hemma hos mamma och pappa. I går när vi kom dit satte sig jag och mamma med varsin drink och pratade och pappa och danne drack öl och en och en annan whiskey. Vi gick sen till "Kreta" och åt lite god mat.
 
När vi kom hem kollade vi lite på melodifestivalen. Tycker att deras system om att man ska ringa ett X antal gånger för att rösta till olika moment verkar konstigt. Dueller hit och dit. Blev inte heller så förtjust i någon låt, men Emilia var nog min favorit, hon hade lite personlighet.


Hem till ett dukat bord

Om cirka en timme får jag börja dra mig hemmåt. Det ska bli så skönt att komma hem till ett dukat bord. Bjöd även över Mats på mat, så det blir trevligt. Blir en lugn kväll med lite godis, popcorn och kanske någon film. Jag öppnar nämligen i morgon så lugnt får det allt bli. Efter jobbet i morgon åker vi till Uppsala, ska ut och äta med mamma och pappa. Det ska bli riktigt mysigt. Dock blir det en kort vistelse då vi åker tillbaka redan på söndag.



Något riktigt gott

Sitter och äter lite godis såhär innan det är dags att åka till jobbet.  Tränade lite i morse i stället för att städa som verkligen behövs. Men känner jag Daniel rätt så gör han det när han kommer hem. Han ska även fixa middagen i kväll, som vanligt på fredagar då jag jobbar kväll. Undra vad han hittar på för gott i kväll. Brukar alltid bli överraskad av något riktigt gott. :)

Tänkte åka snart, behöver borsta bilen och sen brukar trafiken alltid gå ganska så mycket långsammare när det snöar som det gör nu.

Jag saknar tålamod

Vaknade i morse med världens träningsvärk från när jag tränade i går kväll. Men trots det så körde jag lite spinning i morse, kändes inte av alls. Skönt!

Danne kom hem även i dag på lunch, och jag började med plättar och blev klar precis när han kom hem. Vilken tajming! Minns inte sist jag gjorde varken plättar eller pannkakor. Måste ha varit någongång när jag var yngre hos mormor. Annars är det alltid pappa som har varit mästare på pannkakor. Jag har aldrig haft det där tålamodet till att stå och steka pannkakor, därför fick det bli plättar som jag anser vara lite lättare. :)

Tänkte slå på stort och promenera till firman snart, Danne slutar nog lite tidigare idag och vill säkert träna. Så jag tänkte göra sällskap. (kör nog några enklare övningar bara)


Made in sweden

Danne slutade lite tidigare idag :) då åkte vi och handlade. Sen följde jag med när han tränade, jag tränade lite ben. Nu har vi nydligen kommit hem och jag håller på med maten. Blir laxfilé med potatis, rotfrukter och en god sås.

Senare ikväll blir det Made in sweden och fruktsallad. Nu är det bäst att jag kilar ut i köket igen, börjar nog bli färdigt.

Ut med julen

Har nyss duschat och ska strax börja göra mig lite i ordning efter ett svettigt spinningpass. Älskar den där känslan efter att man tränat. Man känner sig riktigt duktig. Ska hitta på något att äta till lunch också, Danne kommer hem och äter i dag :) 

Måste faktiskt erkänna att vi fortfarande har vissa julsaker kvar här hemma. En vas med julkulor tillexempel och en sådan där lysande ren ute.(lyser dock inte längre) plus en julbelysning på kaninburen. Men eftersom vi var borta över jul så fick det bli kvar lite längre. Men nu vill jag få bort julen och ta in våren. Vill ha våriga ljuslyktor ifrån iittala och gärna en ljusrosa pläd.

Bild: Åhlens

BOLT

Kom nyss hem från Örebro där vi var ut och åt på en mysig restaurang. Blev en rätt så tidig kväll då vi inte åt alldeles för sent. Skönt att få lite "kväll" ihop innan det är dags att sova.

I går tittade vi även på den nya disney-filmen Bolt som jag velat se. Söt film :) 

Vardagslyx

I lördags när jag kom hem från jobbet var Erika redan hos oss. Danne hämtade henne på stationen ungefär en timme innan jag kom hem. Jag hann inte mycket mer in och vända innan det var dags att åka och hämta hem mat. Vi körde på kinamat och lite god dricka till det.

Efter ett tag kom Mats & Kerim också. Det var så roligt att träffa Erika igen, vi gjorde goda drinkar och hade det riktigt trevligt. Jag tror att vi kom i säng runt halv 4 så trevligt hade vi nog.

Söndagen var en sådan där riktig bakis dag. Usch så vi mådde, allihopa hade nog fått i sig ett glas för mycket eller två ;)
Sov inte speciellt länge heller, jag var uppe innan åtta i alla fall. När klockan närmade sig tolv/ett åkte vi till en pizzeria för att inta oss lite välförtjänt bakismat.

Runt tre tiden åkte jag och Erika till Uppsala. Och jag kom tillbaka hit igår kväll efter att ha umgåtts lite med mamma och pappa. Fick rosor av älsklingen när jag kom hem. Världens bästa.

I dag har jag tränat lite och sen fick jag hastigt duscha och göra mig klar för att åka med Danne till Örebro för ett ärende.
I kväll kanske vi åker till örebro och äter lite gott på någon restaurang. I bland behövs det lite vardagslyx :)