Cheesecake med jordgubbstopping


Har lite ont om tid denna fredag, så slänger upp ett recept på små cheesecake med jordgubbstopping. Funderar på om det kanske ska få bli kvällens Idol dessert. Nu är det i alla fall bestämt att vi tillbringar även denna helg i Uppsala, och förhoppningsvis kommer vi iväg lite tidigare än vanligt. Trevlig helg!

Ingredienser -4 portioner
16 Digistivkex
1 tsk mald kardemumma
150 g smör
1 citron, rivet skal och 3/4 dl pressad saft
250 g ricotta
1 dl créam fraiche
1 ägg
0,75 dl florsocker
0,75 dl jordgubbssylt
10 små jordgubbar

Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg. 2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen. 3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback