Grillad ananas med Basilika Chili Vanilj


Har precis duschat efter en välbehövlig promenad då jag har sovit dåligt inatt och legat vaken sen tidig morgon. Åker hem senare i eftermiddag men innan dess åker mamma och jag in till stan för att luncha samt kolla på lite krukor m.m. Slänger upp ännu ett recept på "grillat". Ha en trevlig dag!

Ingredienser
4 portioner 

1 liten ananas
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk strimlad röd spansk chilipeppar
4 blad färsk strimlad basilika
½ dl kokosflingor
vaniljglass

Skala ananasen men behåll lite av bladen. Dela ananasen i 4 klyftor och skär bort rotstocken. Grilla ananasen på hög värme tills den fått färg. Vänd flera gånger så att ananasen blir grillad runt om. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp socker, vatten, vaniljstång, vaniljfrön och chili i en panna. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner den varma ananasen i den varma sockerlagen och dra pannan från värmen. Vänd ananasen ett par gånger i lagen och låt svalna. Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna. Servera ananasen med lite sockerlag och vaniljglass, toppad med kokos. Strö över basilika.

Receptet är taget från Scan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback