Äntligen fredag!



En god sallad på bland annat fetaost, machesallad, fikon och granatäpple. Blir en liknande variant i kväll. (Som utbildad florist måste jag bara poängtera att det inte är jag som har stoppat i tulpanerna i vasen. ;) )

Är precis hemkommen från att ha lämnat det viktiga pappret samt handlat en massa gott kvällen i ära. Fick sällskap av Daniel som kom ifrån på jobbet en stund. I kväll kommer mamma och pappa hit, tänkte svänga ihop en trerätters. Både förrätt & dessert är redan spikade men huvudrätten är inte riktigt bestämd än. Blir troligtvis någon köttbit, god sås och någon form av potatis. Plankstek kanske vore något...

I kväll sover de hos oss men i morgon blir det hotell inne i Örebro där vi även kommer att befinna oss, ut och äta gott och bara ha det trevligt. Nu ska jag strax göra kvällens dessert som i dag blir mörkchokladmousse med mynta.

En perfekt jul/vinter dessert




Usla bilder på nyårsdesserten i form av saffranspannacotta med en massa krams i bakgrunden. Slängde ihop en pannacotta efter eget tycke och resultatet blev faktiskt riktigt gott. En perfekt jul/vinter dessert.

Det är inte lika bitande kyla ute i dag som dagarna innan. Passade på att ta med Lakrits på en promenad tidigare, han älskar verkligen att få vara ute i snön. Strax ska jag möta upp Daniel för en lite senare lunch, mysigt! Sen ska jag hem och helgstäda och ta ett varmt bad. Ska nog åka förbi blomsteraffären redan idag och köpa hem en trevlig helgbukett, troligtvis tulpaner. : )


Bitande kallt


Julgrisen i vitaste vitt från Bruka Design flyttade in hos oss under julen, gör sig perfekt på spisen bredvid den gröna minigranen.

Idag är det isande kallt sådär så att det nästan sticker i kroppen när man går utanför dörren trots varm dunjacka, mössa och vantar. Denna tisdagsmorgon spenderade jag med att sitta och titta på termometern för att hålla koll på graderna ute då vi har kaninen ute. Flyttade in honom i garaget när temperaturen blev för låg. -24grader har vi haft här i dag som mest, men på förmiddagen blev det betydligt mildare och jag tog tillbaka kaninen till sin utebur och Daniel kom hem med en värmelampa, så den låg han och mös under idag. Som ni kanske vet så hade jag två kaniner tidigare, men tyvärr så gick den ena Laban bort när vi var utomlands.♥ Troligtvis på grund av åldern då de är runt tio år.

I morgon är det trettondagen vilket innebär röddag och jag får ha min karl hemma med mig hela dagen. Trettondagen innbebär inte bara röddag utan också min vän Karins födelsedag. Grattis i förskott underbara vän. Hoppas att din dag blir toppen.♥

Över tre veckor har gått


Favorit fatet i vitt från Mateus.

Nu har det varit ett antal veckors uppbehåll här på bloggen från min sida, hela tre veckor har gått plus ett par dagar. Lusten har väl inte riktigt funnits och jag har funderat på att kanske sluta skriva helt och hållet. Jag får helt enkelt se hur det blir med det.

Den två veckors solsemestern som vi var på över jul har varit helt fantastisk. Vädret var väl lite sådär vissa dagar men vad gör det när man har ett underbart sällskap kring sig. Semestern slutade inte fast vi landade på Arlanda två veckor senare, då blev det semester i Sverige kan man säga. En hel vecka till att bara njuta och ha det skönt. Ätit och druckit gott, skålat in det nya året som jag hoppas på ska bli ett bra år.

Nu är det slut på ledigheten för många men för mig sätter inte "allvaret" igång förrens på måndag nästa vecka. Man blir rätt bekväm när man har varit ledig så här många veckor och bara gottat sig. Vi har till exempel ätit ute någon gång varje dag sen den 11 december. Det är inte hälsosamt :P för jag kan tala om att det inte har varit sallad som ätits. Så i kväll ser jag fram emot att få laga mat.