Männen i mitt liv

För en gångs skull har jag kommit i säng innan klockan elva. Datorn har fått följa med och likaså en bok. Ska försöka sysselsätta mig så att jag kanske kan bli lite trött. Daniel sitter i vardagsrummet och pratar med pappa i telefonen, jag fattar inte hur mycket dom där två kan ha att säga till varandra. Dom pratar non stop jämt och ständigt. Bästisarna. Dom ses ju i morgon.

I morgon blir det stugan med tjejerna som numer har blivit vår årliga tradition. Tror att det är fjärde året som vi åker dit nu om jag inte har helt fel. Synd bara att solen inte verkar vara på vår sida. Men det blir roligt i alla fall även om det inte blir så mycket sol och bad.

Männen i mitt liv :)

SNÖ


Fick ett armband från SNÖ Of Sweden av Dannes bror och hans fru och lilla
dotter i försenad födelsedagspresent. Enkelt och fint, precis i min smak.


Igår tillbringade jag ännu en dag i Örebro med mamma och pappa. Ett par kassar innehållande bland annat en tunika, klänning och nya träningsskor fick följa med hem. Idag har jag fullt upp, väcktes av telefonen i morse då det var Inger, svärmor som frågade om jag ville ut och plocka blåbär. Sagt och gjort plockade även med mig en stor burk med hallon från dom. Annars så har jag varit på möte och handlat lite. Nu är det städning, tvätta, vattna och packa som står på resten av schemat. I morgonbitti åker jag och några vänner ut till en stuga utanför nynäshamn. Jag stannar bara en natt och åker sen hem till Uppsala.

Födelsedagstårtan


Födelsedagstårtan som jag bjöd delar av släkten på när jag fyllde år tidigare
i månaden. En riktig jordgubbstårta, gjord på egna jordgubbar.


Nu har vi kommit hem från en riktig heldag/kväll i Örebro. Daniel ligger brevid och snarkar lite sådär mysigt, inte alls störande. Han brukar inte låta men ikväll är det nog ölens förtjänst. Vi har i alla fall ätit och druckit gott mest hela dagen och fint väder har det även bjudits på. Får se vad morgondagen erbjuder, kanske åker jag in till Örebro igen och träffar mamma och pappa innan dom åker hemåt eller mot västerås. Stoppar nog här hemma för lite fika också.

Snart kommer jag att rulla fram

Jag hade tänkt att börja morgonen med en promenad till affären, men det känns inte längre så lockande när regnet bara öser ner. Jag får ta bilen i stället. Om ett par timmar kommer mamma och pappa hit och fikar lite. Åker med dom till Örebro sen och så kommer Daniel in efter jobbet. Mamma och pappa ska sova på hotell där i Örebro så vi går ut och äter med dom i kväll. Mysigt.

Åkte ut till Marieberg igår och hittade faktiskt ett par inlines som jag tror ska kunna passa mig. Jag kommer nog att kunna räkna antal gånger dom kommer att användas på en hand innan sommaren är slut. Hur som helst så fick dom i alla fall följa med hem.



 
Lagom tjejigt med mönster och det jag tycker är fint är att rosabandet är fastsytt.


Blåbärskakor


I dag blir det blåbärskaka efter middagen

Igår plockade mamma och jag blåbär så i dag har jag improviserat ihop blåbärskakor. De blev faktiskt rätt så goda, kanske att jag skulle ha tagit ut dem lite tidigare ur ugnen men helt klart ett recept som får stanna bland mina favoriter. Medan mamma och jag plockade blåbär åkte pappa och Danne inlines. Så i dag när Daniel kommer hem från jobbet ska vi kanske åka in till Örebro för att kika på ett par till mig också. Vad har jag gett mig in på.? Känns på sätt och vis rätt så onödigt att köpa ett par till mig för jag vet att jag kommer att tröttna efter ett par gånger. Speciellt när det var flera flera år sen jag stod på ett par.

Ishink


Den vita hinken som jag köpte för ett tag sedan får numera agera ishink.

I fredags när Danne äntligen kom hem till mamma och pappa där jag redan var så gick vi ut och åt pizza och drack ett glas vin. Träffade även på faster med familj som också var där. Slog oss ihop med dom och när vi var mätta och belåtna gick vi hem till min farbror med familj. Där blev vi bjudna på lite god dricka innan vi gick vidare hem. På lördagsmorgonen åkte vi till Gävle där karlarna i alla familjer skulle spela golf(sm) och vi damer + Danne åkte ut till Valbo och sen tog vi en sväng inne i stan. När vi kom hem till Katarina och Thomas senare på eftermiddagen bjöds det på rosé och jag som inte varit där på sex år kikade runt i det otroligt fina huset. Mer likt ett slott invändigt med högt i tak, mönstrade takbjälkar, sjötomt med egenbrygga och allt som hör där till. Riktigt fint.

Pappas pannkaka

Morgonen och förmiddagen i går spenderade jag och mamma med att strosa runt i en hel del butiker. Kvällen tillbringade jag med hela familjen. Jag vet inte när det hände sist. Jag, mamma och pappa cyklade ialla fall in till stan med lite god dricka i handen. Inne i stan mötte vi upp storebror och vi satte oss på Åkanten. Det var verkligen jätte mysigt att sitta där med familjen. Äta gott och dricka rödvin och rosé. Eftersom vi beställde in en flaska rosé testade jag även att blanda det med fanta som jag fått många tips om. Fanta och rosé passar mycket bra i hop och är något som säkerligen kommer att blandas fler gånger i mitt glas.

Har varit ute och gått med mamma nyss en sväng och nu blir det snart "pappas pannkaka". Världens godaste pannkaka!
Vi åker inte upp till Dalarna i dag. Skönt för lusten till det är som bortblåst. Kanske i morgon, kanske inte alls. Vi får se hur det blir med det.


Rosé


Mamma och jag intar lite rosé på klipporna i Stenungsund. Mysigt.
Men vad gör jag med foten? :)

Har precis ätit lite yoghurt och färska bär och ska snart börja gå mot tåget. Mamma hämtar i vanlig ordning upp mig i Enköping så att jag slipper byta till buss. Där kommer vi att äta en lite senare frukost eller tidigare lunch. Brunch kanske man kallar det men det är inget ord jag brukar använda mig av.

Nu dröjer det till på fredag sen eftermiddag/kväll innan jag får träffa min Daniel igen. Hoppas att dagarna går snabbt.
Nej nu måste jag packa ner det sista och börja göra mig klar.

Blueberry



I morse åkte jag med svärmor och plockade blåbär. Det kryllar av stora fina blåbär i år. Så nu har jag en burk i frysen men den kommer inte räcka länge. Mamma var också sugen på att plocka blåbär så i morgon när jag åker upp kommer vi troligtvis att plocka lite mer. Inte mig emot, jag älskar blåbär. I morgon blir det ut och äta igen, och på torsdag åker vi upp till Dalarna och på lördag blir det Gävle. Och igår köpte vi faktiskt hem kinamat och i kväll grillar vi. Men det är ju faktiskt sommar även om det inte ser ut så när man tittar ut. Grått och regnigt.

Man hinner mycket på två veckor


Underbara Cypern - Veckan som flög förbi

Besökte en hel del ställen när vi var neråt i landet. Väldigt fina och mysiga ställen så som Helsingborg, DanmarkMalmö, Tylösand, Stenungsund, MarstrandTjörn, SkärhamnKungshamn och underbara Smögen. Göteborg åkte vi bara som hastigast igenom lite snabbt. Det finns verkligen mycket fint att se i Sverige bara man har vädret på sin sida vilket vi hade turen att ha hela veckan.

Slut på lyxen

Tillbaka i vardagen efter två underbara semesterveckor tillsammans med min karl. Jag har fortfarande "semester" men för Daniel var det dags att återvänta till jobbet i morse. Det känns trist, det är så mycket mer jag skulle vilja göra nu i sommar. Veckan i Cypern var underbar och måndag - fredag spenderade vi neråt i landet på mysiga hotell. Vi har sett mycket fint, ätit och druckit gott, bara haft det helt underbart. I lördags hade vi tänkt att vi skulle vara hemma och ta det lite lugnt, men i stället åkte vi upp till Uppsala och där cyklade vi in till stan, satte oss nere vid ån och intog lite god dricka och sen vidare till Tzatziki för lite god mat. Vi har ätit ute i över två veckors tid nu så i dag känner jag faktiskt att jag är sugen på hemlagad mat. Nu får det vara slut på lyxen för någon dag.


Tillbaka i ett kallt sverige


Nissi Beach, Ayia Napa

Nu är vi hemma igen i ett kallt regnigt Sverige efter att ha varit på varma Cypern en vecka. Vi kom hem i fredagskväll efter ett par timmars försening. I går kväll cyklade Danne och jag hem till Erika och Martin. Där dracks det lite gott vin och en och en annan cider innan vi cyklade vidare in till stan där vi åt på Åkanten. Mätta och belåtna gick vi in och satte oss och drack lite goda drinkar. Det var en riktigt trevlig kväll. Det måste göras om. Inte varje dag man cyklar hem lite lagom onykter lite över en mil. Vi var hemma runt 02:30 tror jag. Så i dag har vi varit lite lagom slitna. Nu är det bara att packa upp för att sen packa om. Vi åker nämligen ner till Helsingborg i morgonbitti runt sex taget, sen kommer vi att åka till Göteborg m.m. Så det blir lite tomt här ett par dagar till.

Nu lämnar vi sverige

Har haft en riktigt bra födelsedag i dag. Kul att släkten kom och smörgåstortorna, bakverken och tårtan blev väl uppskattade. Vädret var kanon och vi hade mycket trevligt. Det kunde inte ha blivit bättre. Nu är vi i Uppsala hos mamma och pappa och har precis smällt i oss lite mer smörgåstårta. Nu sover vi stadigt i natt. Planet går redan 06:45 i morgon från Arlanda och vi får skjuts dit av pappa. Återkommer därför med bilder från dagen när vi kommit hem + eventuella bilder från resan.

Ett år äldre


Har tagit in blommor, morgondagen i all ära.

I dag har jag varit riktigt effektiv. Har hunnit med en hel del vilket känns i ryggen nu, men strax ska jag krypa ner i sängen. Tänkte dra på lite lack på naglarna först bara. I morgon är det min födelsedag och jag blir hela 22år. Inget att fira tycker jag men det tycker tydligen delar av min släkt :) därför har jag bjudit hit dom på smörgåstårta i morgon. Det blir trevligt. Sen åker vi upp till Uppsala vi med eftersom vi på fredag lämnar den svenska sommaren när den är som bäst för en veckas semester på Cypern.

Rabarbermuffins


Kanel och rabarbermuffins med crumble.

Daniel var nyss hem på fikarasten och jag hade precis gjort färdigt mina rabarbermuffins så det fick bli fika ute på altanen med nybakade muffins. Här näst ska jag sätta igång med fyllningarna till smörgåstårtan så att det bara är att garnera i morgon innan alla kommer.