Stilren bag in box holder


Herstal har faktiskt inte bara mysiga ljuslyktor utan även mycket annat fint som till exempel denna Vino "bag in box holder" Snygg & läcker design.

Sparkade igång denna kyliga onsdag med lite träning, en härlig start på dagen. Om ett par timmar, rättare sagt vid klockan två ska jag åka med djuren till veterinären för tredje och sista gången. Skönt för dem att slippa det där sen. Blev inga fönster tvättade igår så det tänkte jag sätta igång med nu innan det är dags att åka. Har inte tvättat många fönster i mitt än så länge tjugotvå åriga liv, men tycker redan att det är mer pest & pina än roligt. Tyvärr så tvättar de sig inte själva, även om jag så önskade det.  

Fina ljuslyktor



Danska Herstal har mycket fint men speciellt när det kommer till ljuslyktor tycker jag. Ljuslyktorna, Event på bilden längst upp till vänster köpte jag här om dagen och är super nöjd med mitt köp. Kul att man kan lägga i en blomma, stenar, eller vad man nu önskar i. Det ger ett extra mysigt sken.

Morgonen/förmiddagen har i dag spenderats på ett mindre roligt möte som inte alls var speciellt givande. Kom dock i väg tre timmar tidigare än beräknat så det var ett plus. Men nästa vecka är det dags igen, och då två dagars. Får bita ihop och göra det bästa av situationen helt enkelt, hoppas på att få lite mera grepp om det hela då. Nu blir det en promenad i blåsten och sedan får jag se vad resten av dagen erbjuder. Fönstertvätt är ett måste innan veckans slut i alla fall. Det tåls att tänka på.


Med smak av vanilj


Vanilj kaffe - Bryggmalet kaffe smaksatt med vaniljarom. Detta kaffe fick mamma i lördags av en vän. Det låter väldigt gott med vaniljsmak så jag tog med mig lite hem och funderar på att göra mig en kopp efter lunchen.

Har nyss diskat alla Kivi ljuslyktor som vi har står lite här och var här hemma, nu är de sådär klara och fina igen. I dag går vi in i vecka 40 och det ska tydligen bara vara tolv veckor kvar på detta 2009. Snart har vi ett helt nytt år framför oss igen. Denna vecka är i princip fullspäckad av en rad olika saker så jag känner på mig att veckan kommer att gå fort. Tror nog att det kan bli en riktigt bra vecka, jag tycker om att vara effektiv.

Duka


Det underbara porslinet från Mateus hade inte varit helt fel i kvällens dukning.

Pappa & Daniel åkte ut till golfbanan i morse och då passade mamma och jag på att åka ner till stan en sväng. Men det blev bara en snabbvisit då tiden rann iväg. Men en god lunch hann vi i alla fall med samt lite handling. Nu ska jag strax sätta igång med kvällens desserter som blir väldigt enkla och traditionella. Kladdkaka och blåbär/rabarberpaj. Enkelt och smidigt då vi blir många i kväll.


Spanska influenser


Runt halv sju tiden nu i kväll kom vi hit till Uppsala där det bjöds på en otroligt god middag, Paella och ett gott passande vin. Paella som är en spansk rätt har jag inte ätit sedan vi var på Mallorca förra sensommaren. Jag kan avslöja att denna Paella var dubbelt så god. Saffran i mat förövrigt är riktigt gott, väldigt passande till många maträtter. Denna bild är tagen från Coop.

Vi har inte hunnit med så mycket mer i kväll än en god middag, många skratt och självklart "Idol 2009". Vi var lite inne på en kvällspromenad, men att sitta uppkurad i soffan framför öppna spisen och bara mysa lockade lite mer efter ett tag. Det känns som om att det skulle bli jätte kallt att gå ut nu när man är uppvärmd. Vilar upp oss till i morgon i stället för då kan jag tänka mig att det blir en desto mer livad & sen kväll, det ser jag fram emot. Hoppas att ni också har haft en bra början på helgen och att den fortsätter så! Godnatt!

Jordgubbs - och limepannacotta


I och med att det är fredag i dag tänkte jag bjuda på ett desserttips som går bra att förbereda dagen innan. En väldigt enkel men god jordgubbs - och limepannacotta med en jordgubbssallad. Jag brukar ibland tillsätta skivad kiwi och ett björnbär (mest för syns skull, men det passar även bra i smakkombination) Serverar gör jag i ett fint glas, till exempel små martiniglas.

Ingredienser - 6 portioner:
1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA jordgubb&lime

Jordgubbssallad
250 g färska jordgubbar
2 passionsfrukter

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. 2. Koka upp grädde och socker i en kastrull. 3. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. 4. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. 5. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.


Ett första intryck


Har precis kommit hem från ett möte/kurs. Vart mest fika och lite pratandes om kommande gånger som vi ska dit. Tisdagar & torsdagar hedan efter. Kan inte mer än hoppas att det kommer vara givande kurser, intrycket va väl sådär idag.

Att börja morgonen med ett möte hör inte till vanligheten, men det varade inte mer än ca två timmar så det var en lagom start på dagen. Solen skiner denna fredag så det tänkta jag ta vara på genom att ge mig ut på en promenad i det härliga höstvädret. Eftersom att jag inte har mycket annat inplanerat av resterande förmiddag innan Daniel kommer hem och vi sätter oss i bilen och åker till Uppsala i vanlig ordning så blir det lite donandes här hemma. Får se om det är någon idé att börja tvätta fönsterna som behöver sig en rejäl omgång, eller om tiden blir för knapp. Det visar sig helt enkelt. Nu väntar promenadskorna på mig. Trevlig helg!


Husköp


Mysiga hösten är här, och jag tror inte att det bara är jag som tycker om att tända massor av ljus och bara mysa till det lite om kvällarna. Bilden kommer från Sia HOME FASHION.

Promenaden blev en lång promenad på ungefär två och en halv timmar. Blev mycket prat om inredning då vi båda delar det intresset ganska starkt och de är även mitt uppe i ett eventuellt husköp. Håller tummarna för er! Vi slapp även regnet som hängde i luften och i stället höll sig solen framme hela tiden vilket den fortfarande gör -Skönt! Nu ska jag börja förbereda den löjligt enkla pastagratängen innehållande kassler & broccoli.

A piece of cake


På lördag blir det middag hemma i Uppsala med trevligt folk. Tänkte eventuellt baka en äppelpaj då vi tänkte köra på lite "höst tema" kring resten av maten. Hittade ett recept på American apple pie i favorit receptboken "A piece of cake" av Leila Lindholm som kanske får bli en av kvällens desserter.

Ska slänga i mig lite lunch nu för sedan ska jag möta upp Malin för en promenad. Vädret verkar inte riktigt vara på vår sida i dag då regnet hänger i luften även denna torsdag. Just nu är solen framme och förhoppningsvis har vi turen på vår sida och slipper regnet under promenaden.

A cup of


När mamma och jag var i Västerås förra veckan gick vi ner till hamnen och beställde varsin liten cappuccino som vi drack ute i höstsolen. Riktigt mysigt. Det var en söt liten kopp vi fick.

Veterinärbesöket gick även denna gång riktigt bra. Satte igång med att städa när jag kom hem och sjönk nu ner i soffan för en stund, på spisen puttrar en köttgryta som jag slängde ihop. Doftar mycket gott, hoppas det smakar likaså. Tänk vad dagarna går fort, snart är även denna onsdag till ända och vi går mot helgen med stormsteg. Nu ska ja tända lite ljus och duka. Resten av kvällen blir framför Idol följt av Efterlyst.

Mellanmål


Dagens mellanmål - Egengjord müsli. Perfekt då man själv kan välja vad som ska vara i.

Sparkade i gång denna onsdag med lite träning, morgonträning är nog det som passar mig bäst. Blir på ett himla bra humör och pigg resten av dagen. Har nyss ätit ett mellanmål som bestod av yoghurt med egengjord müsli, det är ju ett tag kvar till lunch. Vid tvåtiden ska jag till veterinären för den andra injektionen, hoppas att det går lika bra som sist. Har tyvärr ingen bärhjälp denna gång, men Danne delade av en av burarna igår så nu kan jag ta båda i samma vilket underlättar en hel del - Perfekt!


Kan vi inte bara börja om ?


Bilden är tagen i Helsingborg - Tänk om man kunde få börja om med semestern. Jag minns hur mamma och pappa stod och väntade på oss utanför hotellet och vi kom med strålande sol. Cypern resan var helt underbar men även dagarna som vi semestrade i Sverige var helt fantastiska.

I dag är det riktigt ruggigt väder, mörkt och blåsigt. Nu märks det mer än någonsin att hösten är här, träd & buskar börjar numer likna färgpalettens alla färger - Vackert! Regnet hänger i luften i dag och jag tänkte passa på att ta mig en promenad nu innan det får för sig att börja, men jag tar nog med mig paraplyet för att vara på den säkra sidan. Sedan ska jag hem och fortsätta att rulla köttbullar som jag började med igår kväll. Det är första gången jag gör köttbullar från grunden på egen hand men det tycks gå rätt så bra. Nu är det nog bäst att jag kilar i väg om jag vill slippa regnet.

Stövlar i mängder


Sovrummet har numer fått en lite höstigare "touch". Vändbara bäddset från Hemtex där ena sidan är randig och på andra sidan är det löv. Färgerna går i blått & beige, det passar fint till det annars rätt så vita sovrummet.

Helgen går som vanligt alltid för fort och det är redan måndag, men rätt som det är så har vi den där underbara dagen fredag här igen. Jag skrev tidigare ett inlägg om att jag behövde ett par bekväma stövlar nu till höst och vinter. Nu har jag äntligen efter alldeles för många besök i olika skobutiker hittat ett par otroligt bekväma stövlar, och det blev faktiskt inte bara ett par, utan fem. Fem par stövlar? och först hittade jag inte ens ett par. Men minst två par ska åka tillbaka, fem par kommer jag inte ha användning av men jag kunde liksom inte bestämma mig i butikerna så därför fick alla paren åka med hem från Örebro. Örebro har förövrigt ett riktigt bra skoutbud i år tycker jag. Det finns mycket fint och många butiker att välja och vraka mellan. 


Strålande fredag


Vilken dålig uppdatering det har varit från min sida de senaste dagarna. Det beror på att jag har haft fullt upp.

I onsdags åkte jag som sagt till Uppsala, lunchade med Erika och på kvällen var mamma och jag ut och åt. En riktigt trevlig dag! Torsdagen resulterade i att mamma åkte med mig hem, stannade för lunch och lite shopping i Västerås. Middagen åts även den ute, men då på Sicilia och Danne var självklart med. Denna strålande fredag har spenderats i Örebro, Marieberg med mamma. Vilket härligt septemberväder vi har haft, september i sig än så länge har varit helt fantastisk. Nu är vi här i Uppsala igen, i vanlig ordning som nästan varje helg. I väntan på Oxfilé, klyftpotatis, en god sallad och sås sitter jag just nu med en Somersby. Smaken kan dock inte jämföras med den varma dagen nere i Malmö. Efter en lång promenad i värmen blev det ett stopp på en mysig uteservering med ett stort glas Somersby, päroncider fyllt med is - Drömmer mig tillbaka, vi hade en underbar semester.

Njuter av Vinter




Har suttit med en stor kopp Vinter te nu i kväll framför Idol. Tände massor av ljus och tog fram en skål vindruvor och bara myste.

Nu drar verkligen alla program igång på tv och man blir "fast". Men jag tycker att det är mysigt att tända ljus i hela lägenheten och bara kura ihop sig i soffan med en kopp te framför tvn och bara njuta. Nu blir det Hell´s Kitchen och sedan tänkte jag nog lägga mig. Det är en dag i morgon också och jag planerar på att gå upp relativt tidigt. Har lite att göra innan jag sätter mig i bilen till Uppsala. Godnatt!

Snygg & praktisk förvaring

 
Värmeljusen här hemma förvaras i en vit burk. Både praktiskt & snyggt!

Veterinärbesöket i morse gick jätte bra, oväntat bra. Kaninerna var så duktiga, inget sprattel eller något. Började med vägning för att se hur mycket dosering som behövdes. De bara låg i min famn och lät veterinären ta sprutan på dem. Jag hade ovanligt snälla och fina kaniner och det värmer ju när man får höra sådant. Så det var en stolt matte som gick där i från, hade även sällskap (bärhjälp) av svärmor. Blir två återbesök med första besöket nästa onsdag.

Efter allt fixandes och donandes med djuren tog jag en uppiggande promenad i skogen. Skönt att ibland gå i "lugnet" inga bilar som dånar förbi eller massor av människor utan bara fågelkvitter och någon enstaka ekorre eller rådjur som hoppar förbi. Nu ska jag packa väskan, för i morgon åker jag till Uppsala, igen. Ska träffa och luncha med Erika. Äntligen en dag som passar oss båda, det brukar kunna krocka med så mycket annat.

Vecka 38


Måndag - Ny vecka, nya tag. Har haft en riktigt underbar helg där vi bara har tagit det lugnt och inte haft några speciella måsten. 

Jag började min morgon med lite träning. Har precis tagit en lång dusch och är nu redo för vad den här dagen har att erbjuda! Blir att dona lite här hemma ett tag sedan tänkte jag åka i väg och kika på skor. Är i behov av ett par enkla svarta stövlar med lagom hög klack, hittar däremot inga som faller mig i smaken och tänkte därför kolla hur utbudet här omkring ser ut.


Skaldjursfrossa


Bilden på kladdkakan är från i somras, kvaliten är inte direkt den bästa. Men den serverades i alla fall med färska jordgubbar och vispad grädde. Kakan som bakades igår tog vi första biten på nyss - Gott! Igår blev det en massa andra godsaker och det fanns inte riktigt någon plats för kladdkaka då. Bjöd i stället över Mats på lite fika i dag.

Vaknade till en helt oplanerad söndag i dag vilket kändes skönt - Ingen tid att passa, inga måsten. Efter en god och stadig frukost åkte vi in till Marieberg köpcentrum. Vi gick faktiskt in på Ticket och hörde lite om resor. Ska åka någonstans i vinter och vi är lite sugna på Miami, men vi får se. De datumen som vi kan tänka oss att åka fanns inte - Typiskt! Nu ska vi hem till svärmor och svärfar en sväng för att hämta ett fotoalbum, sedan blir det hem och svänga ihop kvällens middag som lutar åt något med skaldjur.

Till alla bakdagar


Köpte nya bakformar från Lagerhaus förra veckan. Perfekt då jag i morgon funderar jag på att göra hallon eller äppelmuffins med crumble.

Vi är precis hemkomna från Örebro och planerna var att vi senare skulle åka tillbaka dit för att gå ut och äta och sedan gå på bio. Men nu när vi är hemma så känner vi båda för att ta ännu en lugn och mysig hemma kväll. Det blir kinamat och film i stället - Mysigt! Kanske svänger jag ihop en kladdkaka också, det skulle sitta fint denna lördag.

Goda ostar & vin


Goda ostar och något gott vin skulle inte sitta fel i kväll.

Nu är det snart dags att ta helg, lägenheten är nystädad och fräsch. Men innan vi får fira in helgen så ska vi ta och handla lite, inväntar bara att Daniel snart ska dyka upp. I kväll ska vi bara vara hemma och inte göra någonting! Det ska bli så otroligt skönt då vi i vanliga fall nästan alltid åker bort på fredagar. Nu blir det en kväll med god mat, film och mys. Har inte riktigt bestämt vad vi ska äta i kväll, men det lutar åt lite plockmat. Kanske skaldjur, goda ostar och något gott vin? Vi får helt enkelt se, jag tror att Daniel var lite sugen på tacos men då passar plockmat perfekt då vi kan ha lite av varje. Nu klev min man innanför dörren och med det önskar jag er alla en trevlig kväll!

Nytt från Cult Design


Det blev inte bara tre Cult ljusstakar utan fyra stycken som fick följa med mig hem. Tre vita och en svart/grå. De gör sig riktigt bra på vardagsrumsbordet.

Klev upp tidigt denna härliga Fredag. Blev ett samtal till veterinären då den ena kaninen har fått "mjäll", troligtvis mjällkvalster. Det är tydligen sådant som kan höra åren till då immunförsvaret blir sämre och de har ju tio år på nacken. Fick i alla fall en tid på tisdag och då ska båda två få en injektion mot detta som sedan får upprepas någon eller ett par gånger. Det blir första veterinärbesöket får både mig och dem.

Efter samtalet med veterinären gick jag ut och gick en stund - i kylan. Vad kallt det är nu på mornarna, men vilken frisk luft. Nu tänkte jag sätta igång med att städa här hemma lagom till helgen.

Grillad ananas med Basilika Chili Vanilj


Har precis duschat efter en välbehövlig promenad då jag har sovit dåligt inatt och legat vaken sen tidig morgon. Åker hem senare i eftermiddag men innan dess åker mamma och jag in till stan för att luncha samt kolla på lite krukor m.m. Slänger upp ännu ett recept på "grillat". Ha en trevlig dag!

Ingredienser
4 portioner 

1 liten ananas
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk strimlad röd spansk chilipeppar
4 blad färsk strimlad basilika
½ dl kokosflingor
vaniljglass

Skala ananasen men behåll lite av bladen. Dela ananasen i 4 klyftor och skär bort rotstocken. Grilla ananasen på hög värme tills den fått färg. Vänd flera gånger så att ananasen blir grillad runt om. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp socker, vatten, vaniljstång, vaniljfrön och chili i en panna. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner den varma ananasen i den varma sockerlagen och dra pannan från värmen. Vänd ananasen ett par gånger i lagen och låt svalna. Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna. Servera ananasen med lite sockerlag och vaniljglass, toppad med kokos. Strö över basilika.

Receptet är taget från Scan.

"Himla" höstigt


Nu när det börjar närma sig höst blir suget för att piffa och dona hemma allt större. Nu vill jag ha mysiga kuddar & plädar i härliga, lite murriga färger och massor av ljus. Är så glad att vi har valt vitt som bas i hemmet på det mesta, då det lätt går att sätta färg på detaljerna i stället. Bilderna kommer från Himla.

Efter en dag som bestått av att strosa runt i en massa butiker och ett besök hemma hos storebror är jag glad att äntligen få sätta mig i soffan med ett glas rött framför fotbollen som sedan följs av Idol varvat med The Bachelorette. Till detta har jag laddat upp med nötter och vindruvor, perfekt en onsdagkväll som denna.  


Marinerade jordgubbar med grillad mandelmassa


Hittade det här läckra receptet och föll direkt för bilden.
Det ser fräscht, sött & gott ut. Precis som en dessert
ska vara. Grillad mandelmassa är för mig något helt nytt,
men jag kan tänka mig att det har en söt god smak.


Ingredienser 4 portioner

1/2 kg jordgubbar
1 dl konc. fläderblomsdryck
4 myntakvistar
4 stora kulor glass, gärna jordgubb
4 tjocka skivor Mandelmassa

Dela jordgubbarna i halvor och lägg dem i en skål. Blanda dem med fläderblomsdryck och hackad mynta och låt det dra i 30 min. Grilla mandelmassaskivorna på båda sidorna tills de är varma och spröda på utsidan, men fortfarande mjuka på insidan. Servera bären med mandelskivorna och glassen.

Receptet är taget från Odense

Härligt rosa


Körsbärskvistar i härligt rosa.

Mamma & jag är precis hemkomna från lite shopping och middag inne i stan. Satt till och med ute i solen nere vid ån. Så mysigt! Åt lite lättare middag då vi la upp kräftor innan vi åkte som vi snart ska smaska i oss. Jag har varit så sugen på det hela veckan och gissa om jag blev glad när mamma berättade att hon hade ett paket i frysen. Annars ligger i och för sig inte affären speciellt långt bort, men smidigt då de behöver tina en stund. Så i kväll blir det kräftkalas till premiären av Idol.

Myskväll med mamma

 
Dessa ljusstakar från Cult design fick Anna Karin & Andreas av oss i söndags.
Ska köpa ett par hem till oss också fast då blir det troligtvis två vita och en svart/grå.

Blev en kortare morgonpromenad i morse då jag skulle gå och hämta bilen vid firman. Blir som bestämt i alla fall att jag åker till Uppsala. Pappa är på kurs så mamma och jag blir ensamma. Pratade om att gå ut och äta men nu känner jag nästan mer för att bara vara hemma och ta det lugnt. Laga lite god mat och bara vara. Kräftor vore inte helt fel till exempel. Nu drar tiden iväg alldeles för snabbt så det är väl dags att göra sig i ordning och sen börja åka "hem".





Mönstrade kuddar


Kuddarna från SIA i vitt med ett krämfärgat mönster följde med mig hem
från jobbet för ungefär ett halvår/år sedan. De har sin plats i vardagsrummet
för tillfället men nu till höst/vinter kommer de att bytas ut.

Den här måndagen har jag bara tagit det lugnt och donat lite här hemma. Välbehövligt! Jag har tvättat flera maskiner under förmiddagen så nu doftar det ljuvligt här hemma. Köpte ett helt nytt sköljmedel som jag aldrig testat förut i lördags då vårat precis tagit slut. Det luktar jätte gott om kläderna och även i hela lägenheten. Nu ska jag packa om väskan som packades upp igår kväll för i morgon åker jag eventuellt till Uppsala igen. Tänk om jag ändå kunde få flytta tillbaka dit snart! Vilken lycka. Men tillsvidare får jag pendla fram och tillbaka. Ska även planera dagens middag som lutar åt lasagne. Ska kika lite på vad vi har hemma först eller om det är något som behöver handlas. Daniel pratade om att åka in till Örebro sen? Får se hur det blir med den saken, allt beroende på hur vi ligger till i tid och så.

Vita gladiolus



  
Ett fång vita gladiolus pryder hemmet just nu. Favorit blomman den här årstiden.

Måndag och en ny vecka är här, igen. Helgen borde innehålla minst en dag till. Det går alldeles för snabbt. Lördagkvällen spenderades på Åkanten med vännerna. Sedan blev det lite drinkar och dans på Saluhallen. Danne kom dit med min bror och hans vänner. Kul! Avslutade natten med en liten hamburgare på Max innan vi åkte hem runt halv tre tiden. Gårdagen, söndag bestod av födelsedagsfirande även det i Uppsala innan vi åkte hemåt runt sex tiden. Var helt slut igår kväll vill jag lova. Det tar på krafterna med så mycket festandes. Men jag har haft en riktigt trevlig helg så tack för det!

Ingen stress

Presenten är klar och det känns skönt att vi hittade något så fort, redan i första affären. Bild kommer upp så fort vi är hemma hos oss igen. Nu har jag precis duschat och ska strax göra mig i ordning inför kvällen, men just nu är det härlig musik i högtalarna och jag smuttar på ett glas vin och äter choklad. Ingen stress idag som det brukar kunna bli när jag ska i väg, är ute i god tid i dag. Underbart! Vid sex tiden ska jag till Erika och dricka lite vin innan middagen. Ha en trevlig kväll!

Solsken & en middag med vänner

Godmorgon! Solen skiner denna lördag och jag har på känn att det kommer bli en bra dag. Sitter hemma hos mamma & pappa nu som alla andra lördagar de senaste helgerna. Det blir lätt så när man bor på annan ort men ändå vill tillbringa sin lediga tid här i Uppsala. Det är ju här jag har allt mitt. I kväll blir det middag med mina fina vänner och det är mycket efterlängtat. Men innan dess ska vi i väg och kolla efter presenter och annat roligt.

Favoriten från Dior


Den gamla necessären från Dior är fortfarande en favorit.

Godmorgon denna gråa, regniga fredag! Som jag befarade igår kväll hade jag svårt att somna och det känns att det blev några timmars färre sömn än vanligt. Förstår inte hur min karl kommer upp fem varje morgon då vi lägger oss nästintill samtidigt varje dag. Det kan inte vara hälsosamt. Nu börjar tiden bli så pass mycket att det är dags för mig att hoppa in i duschen. Tåget går 9:21 och det är lite som ska göras innan dess. Får inte glömma att packa ner paraplyet. Det känns som om att det kommer att komma till användning idag.

Dolce vita

 
Ett kravmärkt rödvin, inte den snyggaste flaskan direkt
men det var namnet Monica vi var ute efter. Dekorerade
lite enkelt med vitt snöre & röd ros. Man tar vad man har.

Har haft besök nu i kväll av Mats och Eva. Eva bodde faktiskt här innan oss och var nyfiken på att se hur allt ser ut nu efter vår renovering. Eftersom det blev ett oväntat besök fick det bli lite fikabröd från frysen som vi snabbt tinade upp och kaffe till det. Bra kvällsfika, nu vet jag någon som kommer ha svårt att somna. I morgon är det återigen fredag, men jag klagar absolut inte. Bästa dagen på hela veckan. Tågbiljetten är bokad och klar så nu väntar en heldag i Stockholms alla butiker. Men känner jag oss rätt så blir det god mat och en del fika också.  Nu säger jag godnatttrevlig helg!


Bokstavstrend


Bild: Perlan living

Håller just nu på att förbereda inför dagens middag, som i dag blir ett egen kombinerat recept av den grekiska rätten moussaka. När potatisen har kokat färdigt ska jag ge mig ut på en promenad till tågstationen för att köpa min biljett redan idag. Har varit med om fulla tåg och det är inte speciellt roligt när man har en tid att passa. Går nog till Dannes jobb efter det och möter honom för ett kanske snabbt besök på gymmet.

Paperboat




Salladsskålen "Paperboat" från Sagaform fick följa med oss hem för
ett par veckor sedan.

Föll direkt för formen på skålen med sitt pappersbåtliknande utseende. Kommer inte bara att användas som salladsskål utan kommer troligtvis även att få innehålla godis, popcorn, chips eller något liknande. Sitter just nu och kikar på tågtider än en gång. Men den här gången till Stockholm. Mamma och jag funderar nämligen på att ta oss en runda i huvudstaden i morgon. Det blir mysigt, sedan åker vi till Uppsala som nästan varje fredag. Egentligen hade vi planer på att stanna hemma och bara ha en lugn helg vi två. Men en middag med vänner dök upp på lördagen och på söndag är vi bjudna till Daniels bror som fyller 32år. Vi siktar in oss på en lugn och mysig helg nästa vecka i stället.

Just nu på grillen


På grillen

Det grillas på för fullt här hemma just nu. Jag har tagit på mig grillmästarrollen då Daniel är och tränar. Tänkte överraska med lite god mat när han kommer hem. Grillad kycklingfilé, potatisgratäng, sallad och en god sås. Hoppas det smakar!

Att hitta motivationen igen


Hjärtan på tråd, en fröjd för ögat inne i sovrummet.

I dag har jag inte gjort många knop, tog mig i kragen och var iväg en sväng och tränade. Det känns verkligen att man har haft "semester" och intagit lite för många glas vin nu under sommaren. På lördag är det dags igen, för några glas vin. Ska ut och äta med ett par vänner och känner jag mig och dom rätt så blir det nog lite vin under kvällen. Tillbaka till träningen, jag skulle vilja få tillbaka motivationen till att träna. Den som jag hade innan sommaren. Då tyckte jag att det var riktigt roligt att träna, jag mådde bra och höll mig friskare. Nu känns det mest jobbigt när jag tänker på träningen, kommer med ursäkter hela tiden för att slippa. Men jag vet att när jag väl fått träna ett par gånger kommer jag att få upp motivationen igen och förhoppningsvis tycka att det är roligt igen. Jag behöver träna för jag har märkt att jag blir mycket piggare och blir inte sjuk lika ofta som när jag inte tränar.


Gråskala


Paketet till Monica fick gå i vitt, grått & svart.

Vilken härlig septemberdag. Solsken och alldeles lagom varmt. Hoppade i promenadskorna i morse och gav mig ut på en promenad längs ån. Tänk om man alltid hade den motivationen trots regn och snöstorm för det är verkligen uppiggande och uppfriskande. Nu ska jag gå och ta tag i andra delen av garderoben. Skönt att få mer plats med allt nytt som har och kommer inhandlas till höst och vinter.