Ny bryggare


Danne fick för sig att köpa en ny enkel kaffebryggare i vitt här om dagen. Kanske lite smått onödigt då vi redan hade en som fungerade bra. Den passar i alla fall perfekt in i köket och går helt i min smak.

Det var ett trevligt litet ett års kalas igår eftermiddag. Det stora kalaset är på lördag men eftersom vi ska bort då passade vi på att gratta henne igår, på riktiga födelsedagen.

Om någon timme ska jag åka till Uppsala, slipper faktiskt att åka tåg. Ska åka med Anna Karin (svägerskan) och Elin upp. De bor också i Uppsala och skulle åka dit precis idag. Perfekt. Hoppar av på stan och möter upp mamma som är ledig i dag.

Nu ska jag dammsuga och dra av golven lite grann för på i morgon får vi besök och det är alltid trevligt om det är lite rent. : )

1 år i dag


Idag fyller lilla Elin 1 år. Grattis grattis! Ska dit och fira henne senare i eftermiddag.

Solen skiner även denna dag, härligt. Fåglarna kvittrar och om man bortser från snön så känns det faktiskt som vår. Men dit är det nog ett tag kvar.

Jag ska strax ta mig i väg till läkaren för andra gången på en vecka. Får nog bli en promenad dit ut nu när det är så härligt väder. Skönt att få lite luft för när jag kommer hem ska jag sätta igång att storstäda och dona lite inför helgen, eller fredagen rättare sagt för det lutar åt att vi åker till Karlstad på lördag. Det ska bli himla mysigt att åka dit, det var ett bra tag sen jag var där sist.

Pulsa i snön


Min last sen ett tag tillbaka, jag är helt fast. Några rutor äts varje dag om inte hela kakan. Detta måste få ett stopp! : )

Lunch just nu och jag funderar på att pulsa ut i snön för en promenad, solen skiner och det är inte allt för kallt. Jag tillhör nog en av dem få som fortfarande tycker att all snö bara är mysigt och för mig får den gärna ligga kvar ett tag till. Ser inte alls fram emot all slask som det kommer att bli när den börjar smälta. Däremot kan jag förstå att dem som pendlar med tåg inte tycker att det är speciellt roligt längre. Får se om jag fortfarande tycker att det är lika mysigt med snön efter torsdagen. Ska nämligen ta tåget till Uppsala då och som det verkar nu är många tåg inställda. Att ta bilen känns som en dum ide eftersom mamma & pappa ska hit på fredag.




Frossar i semlor


Förra veckan frossade vi i semlor här hemma, kanske blir det en favorit i repris i dag?

Igår tillbringade vi mestadels av dagen i Västerås. Vi skulle hälsa på Daniels farfar på sjukhuset som nydligen har fått diagnosen cancer. Innan besöket på sjukhuset hämtade vi upp Mats som redan var i Västeråstrakterna och så åkte vi ner på stan där vi lunchade och köpte present till Elin som fyller hela ett år på onsdag. Sjukhusbesöket blev mycket uppskattat och jag hoppas verkligen att han blir bättre, stora starka karln.

I morse ringde klockan lite senare än vanligt, vid sex taget klev vi upp och tog med oss täcket ut i soffan och tittade på hockeyn. Jag såg väl inte sådär jätte mycket då det var skönare att ligga och blunda en stund till. Men Sverige vann i alla fall.


Fredagsdessert


Fredagsdesserten för ett par helger sedan. Pannacotta med granatäpple, passionsfrukt och en bit mörkchoklad med smak av mint.

Kvällen igår bjöd på många skratt, god mat & dricka. Vi var ett sällskap på tretton personer i alla åldrar, kan tänka mig att personalen blev lagom frustrerade när småbarnen kröp runt deras fötter :)

I dag är det snöstorm ute, men vi ska alldeles strax sätta oss i bilen för att åka ut till Marieberg. Kan inte bara sitta inne hela dagen, väntar bara på att Daniel ska prata färdigt i telefonen med sin "bästis"(min pappa). Får eventuellt besök av dem nästa helg. De kommer på fredagen och sover här en natt, sen åker vi alla till Karlstad och tar in på hotell. Låter väldigt mysigt så jag hoppas att det blir av.

Nu är det bara att hoppa i varma jackan, haslduk och vantar och ge sig ut i stormen. Hoppas att det är någorlunda fint på vägarna och att alla som inte bör vara ute och köra i dag håller sig inne ;)

Äntligen fredag


Söt chokladask i rosa, Daniels favoriter Geisha som han bland annat fick på Alla hjärtans dag ♥

Igår kom min underbara man hem med ett fång vita tulpaner till mig. Bara sådär vilket gör att man blir ännu mer glad och tacksam. Jag älskar överraskningar, stora som små. Kvällen slutade tyvärr inte lika bra som den började, jag fick ännu ett migränanfall. Det händer alldeles för ofta nu för tiden och måste kollas upp. Tur att jag hade bunkrat upp med Eeze här hemma.

Känner mig rätt så mörbultad i dag, tung i kroppen men framför allt huvudet. Så det blir ännu en dag av vila. Hoppas på att må bättre fram emot kvällen då vi ska ut och äta tre rätters med hela Dannes familj, jag som sett fram emot ett glas rött eller två och lite god mat.

Stort tack


God "Stort tack choklad" som jag fick på Formexmässan för ett par veckor sedan. Åre chokladfabrik har himelskt goda chokladpraliner i alla möjliga smaker.

Önskar att jag hade haft lite chokladtryfflar att mumsa på just nu, blir sugen bara av att tänka på alla färgglada strutar fyllda med choklad. Men först blir det en lite senare frukost än vanligt. Är fortfarande förkyld men mår bättre efter ganska så många timmars sömn. Sömn är nog den bästa medicinen.

Började redan att må bättre i går förmiddags, så vid två tiden kom Danne också ifrån jobbet och vi kunde åka till Örebro tillsammans. Köpte presenterna och fikade, mysigt. Blev ännu mer fika på kvällen, födelsedagsfika. :)

Eftersom jag känner mig lite bättre i dag så ska jag ta tag i att städa dona lite inför helgen. Som alltid får jag ett stort städbegär när jag är sjuk. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, fint blir det i alla fall.

Vita flingor


Ännu en bild som ger mig starka vår känslor, tulpaner! En klar favorit när det kommer till färska blommor den här årstiden.

Förkylningen verkar inte riktigt vilja gå åt rätt håll, mår sämre i dag och känner mig helt slut i kroppen. Hade ett läkar besök inbokat i dag som jag i alla fall lyckades ta mig till. Planerna annars för denna onsdag var egentligen att åka in till Örebro på förmiddagen för att köpa present till Daniels pappa Lars som fyller år i dag. Vi vet redan vad vi ska köpa så jag får se om jag hittar lite ork senare mot eftermiddagen.

Snön faller ute och har gjort det sen tidig morgon, mysigt när man är inne men inte alls lika mysigt när man ska ut på vägarna. Solen tittar även fram lite grann som gör att det blir sådär riktigt vackert.

Vårkänslor




Den vita pärlhyacinten skapar verkligen vårkänslor här hemma. Det är annat när man tittar ut genom fönsterna och bara ser vitt så långt ögat kan nå. Det har verkligen varit en fin lång vinter som tydligen verkar hålla i sig ett tag till.

Igår kväll fick jag för mig att baka egna semlor och det kommer jag att fortsätta med, resulatet blev faktiskt riktigt goda! När jag ändå var igång i köket gjorde jag ett par piroger också, bra att ha i frysen när tiden inte riktigt finns.

I dag är jag hemma förkyld. Det blir alltså en lugn dag ihopp om att friskna till lite. Tvätta & dona lite här hemma är alltså vad som står på dagens schema. Nu blir det en stor kopp te med honung.


Long Time No See


Hjärtan i vitaste vitt pryder det vita Mateus fatet.

Det har ekat rätt så tomt här sen i januari vilket har sina skäl. I går var det Alla hjärtans dag, en mysig dag då man kanske ska tänka lite extra på sina nära och kära. Vi firade vår Alla hjärtans dag redan i lördags då vi åkte till Norrköping där ett fint rum var bokat. Ett perfekt rum och en perfekt dag/kväll med bubbelbad, bubbel i glasen och god mat. Gårdagen såg ungefär likadan ut fast den ägde rum här hemma men en Alla hjärtansmiddag. Det är skönt att komma hem till sitt när man har varit borta. Hoppas att ni andra också hade en mysig dag.