Födelsedagsfirande ute i skärgården




Förra årets födelsedagstårta med massor av jordgubbar (plockade ur egen trädgård) åts ute i trädgården i solskenet . Även idag blir det en födelsedagstårta med jordgubbar men en annan variant och lika fint väder är det idag om inte finare. 23år..Grattis till mig!

Igår kväll cyklade vi ner på stan för att gå ut och äta - fullt vid vattnet nästan överallt! När vi nästan gett upp hoppet om ett bord ute på våra favorit restauranger ringde Jossan och Mattias och undrade om vi ville ha sällskap. Självklart ville vi det och precis i det ögonblicket blev ett bord för fyra ledigt. Perfekt! Blev ett glas vin och skapligt god mat, den har varit bättre. Vi kom hem strax innan elva och efter elva slaget någon gång satte jag igång med tårtbaket. 

Nu är det bara ett par timmar kvar till att kära mamma, pappa, mormor, morfar & gammelmormor kommer hit på lunch och tårta. Eftersom vi ska iväg sen kunde inte alla komma och gratta mig i dag så det får bli kalas nummer två lite senare i sommar. 

Vid tre tiden är det tänkt att bilarna ska gå mot skärgården, det ska bli riktigt roligt! Jossan & jag åkte alltid på semestrar ihop när vi var små - alltid! Det känns nästan som om att det tar vid där vi slutade bara det att vi nu har bytt ut fantan mot vin. ;) Roligt ska det bli och jag ser fram emot att åka ut med båten, jag älskar att vara på vattnet. Nu blir det att fixa till lite här hemma och sen är finliret med tårtan kvar. Trevlig helg!
 

Sommar gott


Mmm mums! Glass med färska jordgubbar, maränger och chokladsås har vi ätit nästan varje dag här hemma denna vecka. Riktigt somrigt och gott! Perfekt som enkel dessert varma sommar dagar eller när man bara är sugen på något gott. Jag väntar just nu på fikabesök och tänkte bjuda på detta till kaffet.

Har betat av en hel del flyttkartonger som bara stått och väntat på att bli uppackade, det blir lätt att man tänker "jag tar tag i det sen" men det där sen kommer liksom aldrig. Så har det i alla fall varit för mig sen vi flyttat hit, jag har inte orkat tagit tag i kartongerna helt enkelt. Nu är det bara ett par stycken till att packa upp, några står som tur är hemma hos mamma & pappa och där kan de gärna få stå ett tag till. Det är sånt där som kan vara bra att ha men som nästan aldrig används. Nog om flyttkartonger, nu blir det glass & kaffe. När Daniel kommer hem ska vi åka och handla lite inför i morgon.

Supersött!


Supersöta bakformar i blommigt. Blir perfekta till mina hallon&rabarber cupcakes morgondagen i ära.

 Börjar denna morgon genom att säga ett stort grattis till min kära vän Ina som fyller år idag, hoppas att du blir firad ordentligt! Vädret kunde gärna vara bättre, hopppas på att solen kan titta fram i morgon när vi ska ut till skärgården. På förmiddagen i morgon kommer det över lite släkt och grattar mig innan vi åker. Så i kväll blir det att baka tårta.

Trodde nästan på sol i dag och hade därför planerat in en dag vid vattnet men det känns inte speciellt lockande nu när solen inte tittar fram. Det blir väl en butiksrunda i stället samt lite städ & packning inför morgondagen.