Påskhare


I förra årets påskris fick ett par fulsöta påskharar hänga tillsammans med vita fjädrar.

Förkylningen sitter fortfarande i och verkar inte riktigt vilja försvinna, däremot känner jag mig lite piggare. Dessverre har jag nog smittat Daniel som också har blivit förkyld, nu är det hans tur lagom till helgen. Hoppas att han hinner friskna till lite nu när det är långhelg och allt. 

I eftermiddag ska jag åka och storhandla, har fått en förfrågan om att göra ett par smörgåstårtor till på fredag och till det krävs det en hel del ingredienser. Känner inte för att åka och handla i morgon då det troligtvis kommer att vara väldigt många fler som ska handla till påsk.  



Välkommen måndag & påskveckan!


Stilrena Sia äggen åker fram även i år.

Välkommen måndag och påskveckan! Och mindre välkommen är min förkylning som dragit över mig. Det började redan i fredags, tjock i halsen och tungt huvud. Lite lagom trist då både jag och Daniel var lediga samtidigt hela fredagen. Men en förkylning skulle inte få förstöra min helg så ett par ipren knaprades under dagen och jag behövde inte vara sängliggandes i alla fall. Tabletterna blev min räddning resten av helgen också. De tar inte bort förkylningen, men man känner sig lite lite piggare.

Så denna måndag har jag mest myst omkring här hemma i morgonrock, tofflor och ett flertal koppar te - Skönt för halsen! På förmiddagen fick det även bli en lättare promenad ner på stan, hade några ärenden att uträtta. Hoppas på att vara frisk innan torsdag! Då blir det att fira storebror som fyllt år.

Våffeldagen


I dag är det den berömda våffeldagen och jag antar att det blir mycket våfflor i hemmen i dag. Kanske svänger jag ihop en våffelsmet och gräddar goda våfflor till middag i kväll, har varit sugen på våfflor länge så varför inte passa på just i dag när det är våffeldagen och allt.

Sitter med morgonkaffet i handen och ska snart sparka igång dagen, visserligen har jag varit uppe i flera timmar men har då suttit i telefonen hela morgonen. Har ett par viktiga samtal till under dagen och hoppas på att få det överstökat så fort som möjligt. Har faktiskt lite svårt att fokusera i dag då det är så mycket annat som kretsar i huvudet just nu. Men allt löser sig, det gör det alltid på ett eller annat sätt.

I övrigt har jag en effektiv dag och jag känner på mig att denna torsdag kommer att gå i full fart. Jag längtar just nu tills klockan har slagit åtta och jag förhoppningsvis kan pusta ut.


Inte bara vitt


Den nya kollektionen med det passande namnet Eco White från Eco Wallpaper är helt i min smak. Vitt, vitt, vitt men inte bara vitt, det är mönster med skimmer och skuggor vilket gör att väggarna får lite mer liv än bara en vanlig vit vägg. Ett bra alternativ till den som vill ha ett lite mer levande intryck - Snyggt!

Idag är det en sådan här dag där jag får gå omkring ovetandes och orolig. Sist var mammas förra hjärtoperation, i dag är det dags igen, men den här gången inte lika stor operation. Jag bara väntar på att hon ska ringa och tala om att det har gått bra!

Blev ett spinningpass tidigare idag i hopp om att få tankarna på lite annat en stund, det finns inget värre än när tankarna börjar ta över en själv. Har precis klivit upp ur ett varmt långt bad, en perfekt avkoppling! Nu blir det lite förmiddag/eftermiddags fika i form av en kopp kaffe och några rutor choklad.

Stor saknad


Härligt stora vita rosor med stänk av lime i. Kvaliteten på dessa var verkligen super då de stod sig fina i veckor och det tycker vi om. :)

Regn & rusk, vilket pendlande väder, snöstorm, minusgrader, solsken, plusgrader, regn och slask. Jag tycker att solsken & plusgrader inte vore helt fel just nu!

Har precis knådat ihop en pizza här hemma som står i ugnen och doftar sådär ljuvligt. Gott gott! Blir eventuellt lite träning senare i kväll och efter det ska jag börja med storstädningen, vi får nämligen storfrämmande i morgon.

 

Jag bär på en stor saknad i mitt hjärta just nu, jag saknar att kunna prata med dig om allt, allt mellan himmel och jord.


Sommarlängt


Man får verkligen sommarlängt när man ser dessa bilder från H&M Home. Det börjar även klia i fingrarna och jag blir sugen på att göra sommarfint hemma. Men det får nog tyvärr dröja ett tag. Först ut är påsken och här hemma blir det inte mer pynt än nödvändigt, lite ris med vita fjädrar och mina fina SIA ägg kommer att åka fram. Det kommer alltså inte att bli några gula påskgardiner eller en massa tupper överallt.

Vilket snöoväder vi hade igår! Kaos i trafiken och det var inte roligt att behöva åka 14 mil hem i stormen. Speciellt inte när vi mötte ett flertal ambulanser och brandbilar och såg en hel del bilar liggandes i dikena. Dagar som dessa är det nog bäst att försöka hålla sig ifrån vägarna så gott det går. Men det blir kanske inte så mycket åkandes fram och tillbaka för oss på helgerna snart. Att vi är nära en flytt hem till Uppsala igen är allt jag kan säga i dagsläget. :) Som jag har längtat de senaste åren men nu när vi kanske är där så kommer alla känslor krypandes. Vill jag verkligen lämna allt här...? Men en flytt innebär ju inte att vi aldrig kommer att vara här, vi har ju svärföräldrarna att hälsa på och mitt kära Örebro.

I lördags firade vi min kusin och redan klockan två började intaget av ett gott svalt vitt vin tillsammans med en god sallad. Ett glas blev till två och jag kom på mig själv att sippra på ett glas vin till tårtan. Man stryks lätt med i stämningen :) Det var riktigt trevligt! Senare på kvällen blev det tre rätters inne i stan för oss. En underbar lördag med andra ord.



Idag känns det långt borta


Vårfint var det inte bara i Buffé utan även i mina två favorit mattidningar, ELLE mat & vin och ALLT OM mat. Härliga omslag i härliga pasteller även här. Blir sugen att ställa mig och baka goda bakelser och tårtor i alla möjliga färger och former. Tur att vi i nästa månad får ordna födelsedagsfest här hemma när Daniel fyller 26år. Jag vet att han inte vill bli firad, men jag funderar på att ordna en liten fest i alla fall och lite godsaker tackar han nog inte nej till. :)

Fredag den 19e mars detta 2010 är här och vi börjar närma oss slutet på även denna månad. Snart går vi in i vårmånaden April och att vi förra året satt ute i tunna kläder på en filt med bubbel den sista April käns i dag långt borta när man ser all snö ute. Men vem vet, kanske sitter vi där år igen?  


Fina Josefin & Jenny på valborg förra året.


God dricka och gott tilltugg - en perfekt dag som tåls att upprepas.










Många att fira nu


Buffé tidningen trillade i vanlig ordning ner i brevlådan igår. Med ett härligt omslag i ljuvliga pastell färger och en smaskig chokladtårta lockade den mer än vanligt till läsning. Jag börjar mer och mer längta efter våren, alla knoppar som börjar slå ut, torra vägar, knastrandet när man är ute och går och framför allt ljusare & varmare tider.

Chokladtårtan på omslaget kommer jag att testa inom en snar framtid, jag tror att den skulle uppskattas av min karl om inte annat, chokladälskare som han är och även jag numer. Kan ett beroende smitta av sig till en annan?, det tror jag starkt på! Jag kommer däremot att göra om receptet en aning, som jag ofta gör. Kanske blir chokladtårtan perfekt som födelsedagstårta när Daniel fyller år? Jag som inte är mycket för "vanlig" tårta.

Nu blir det att börja packa lite nödvändigt för ännu en helg i Uppsala med start i morgon eftermiddag. Tanken var att vi skulle stanna på "hemmaplan" den här helgen, men när man har hjärta och själ på två ställen blir man alltid lika kluven varje gång helgen kommer, var vill jag vara denna helg?  Jag hör hemma i Uppsala, jag saknar Uppsala men dagen då vi flyttar tillbaka dit kommer jag att sakna vårat hem här. Jag blir nog aldrig nöjd som alla säger...

Denna helg innebär även den födelsedagskalas, men förhoppningsvis blir det lite lugnare. Mina kusiner fyller nämligen år, en i dag och en på fredag. Många som fyller år nu och på tal om att fylla år, min storebror fyller 25år idag men är inte tillgänglig för att firas då han just nu befinner sig i soliga varma Gambia för tillfället. Grattis i alla fall och hoppas att du har en underbar dag!



Stanna upp och njut


Vitt, vitt, vitt, jag kan väl inte sticka under stolen med att det min favoritfärg här hemma.?

Onsdag här igen och dagarna svischar förbi som aldrig förr. Snart är den efterlängtade fredagen här ännu en gång för att lika snabbt passera. Det känns som om att alldeles för många låter veckorna vara en transportsträcka mot helgen. Vi lever bara en gång så se till att stanna upp och njut av vardagen ibland. Lite vardagslyx är aldrig fel.

Nu ska jag styra bilen mot affären, sedan ska jag hem och förbereda dagens middag. Blir att äta lite tidigare än vanligt idag. Får se om det kanske blir någon träning efter det eller om det blir en lugn och mysig kväll här hemma. Klockan 21 sitter vi i alla fall bänkade framför "Fuskbyggarna" båda två. Ett bra program tycker jag! Synd bara att fuskbyggarna verkar kunna fortsätta lura folk.

Överraskningsfest


Nybakade bullar med smak av kanel och mandelmassa.

Var iväg på ett event i förmiddags i Köping men det varade inte sådär jätte länge, jag kom alltså hem tidigare än väntat idag. Passade på att ta en härlig promenad i solskenet, men jag hade lika gärna kunnat hoppa i skridskorna. Riktigt isiga vägar och lite slask på det som gör att det är jobbigt att ta sig fram.

Just nu sitter jag med en kopp kaffe och en stor kanelbulle framför mig, tisdagsfika när den är som bäst. Jag älskar kanelbullar och förra veckan slängde jag ihop ett eget recept som blev över förväntan.

Helgen som var bestod mestadels av födelsedagsfirande och även om fredagen förväntades att bli lugn så blev det ett par glas vin och en sen kväll. När vi vaknade upp på lördagen kände vi oss alla ganska så möra men det var bara att ladda om. Redan vid fyra tiden var en flaska vin och lite cider uppdrucket och bussen tog oss in till Oleary´s där vi mötte upp storebror för ännu ett glas vin innan vi äntrade överraskningsfesten. Vi hade en kanonkväll och det var så roligt att träffa alla igen.

Snart dags för fredagsmys


Presenten till födelsedagsfesten är inslagen och klar. Färgvalet på papper och snören gick i dessa färger ovan. Passande för en kille tycker jag. Nu är vi redo för festen!

Det är läskigt vad dagarna går snabbt. Jag tycker att det nyss var söndagkväll och vips så har veckan gått och vi har fredag här IGEN! Om ett par timmar åker vi till Uppsala, vid tolv tiden närmare bestämt. Blir en tidig dag idag.

I morgon lördag är det 25års fest som gälller. Han som fyller år var som en andra bror för mig när jag var liten. Jag och hans syster var bästa kompisar och likaså han och min storebror. Våra familjer gjorde allt ihop så vi delar en hel rad med minnen. Kul! Även denna fredag bjuder på födelsedagskalas, men det blir inte förrens senare i kväll.

Nu ska jag packa färdigt och gå ut med allt till bilen. Det är skönt om allt är packat och klart när det blir dags att åka, vem vet vi kanske till och med kommer iväg ännu tidigare. Trevlig helg!

God saffranskyckling med soltorkade tomater


Onsdagens goda pastarätt. Saffranskyckling med soltorkade tomater, en ny favorit här hemma. Serverade med ruccola och körsbärstomater.

Svängde ihop en riktigt god middag igår kväll som passar perfekt både till vardag som helg med ett glas rött. Igår blev det däremot inget vin, det blir nog vin så det räcker i helgen kan jag tänka mig.

Denna torsdag är inte alls lika solig som tidigare dagar, det är grått och trist. Men vad gör det, jag tänkte åka en sväng till stan och strosa runt i butiker i dag. Men just nu är det frukost och dammsugning som står på agendan.

One more slice


I början av maj släpper favoriten när det kommer till bakverk & matlagning Leila Lindholm en ny bok "One more slice". Innehållet kommer att vara Leilas godaste pizza, pasta och bakverk. En bok som jag garanterat kommer att köpa.

Det är en strålande onsdag och det går inte att undvika vårkänslorna. Tänk om snön bara kunde försvinna under en natt och att vi slapp all slask.

Vi närmar oss helgen med storm steg än en gång, redan onsdag och snart är väl även denna dag förbi. I eftermiddag funderar jag på att ta en sväng till stan. Skulle vilja ha något nytt till festen som är på lördag. Har inte hittat någonting ännu. Annars ska jag väl kunna hitta något i garderoben.



Fredagsmys


Ser fram emot att komma hem till Uppsala, äta god mat, dricka ett glas vin och bara njuta - Fredagsmys!


Är strax färdig med datorn för idag och ska bara sätta in ett par papper i pärmar sen tar jag helg. Bullbaket skjuter jag på tills nästa vecka, vet inte riktigt när vi kan komma iväg idag och har ingen större lust att vara mitt uppe i baket om vi kan komma iväg lite tidigare.

Har bestämt att vi ska göra ett stopp på Hummelsta (stor godisbutik) för att inhandla lite gott till kvällen. Vi lyckas nästan alltid att köpa en alldeles för stor påse, man får nästan får dåligt samvete men bara nästan. Trots mängder godis så försvinner påsen på ett nafs, godisråttor som vi är.

Underbara fredag


En ny favorit i chokladdjungeln, fylld mörk choklad med passionsfrukt. Syrlig och god.

Äntligen fredag, klarblå himmel och solen skiner - underbart! Gårdagens träning gick bra, men det märks i dag att det var ett bra tag sen jag tränade sist vill jag lova. Träningsvärk så det heter duga, men det är bara härligt.

I dag blir det lite jobb med datorn, promenad i det fina vädret och eventuellt bullbak beroende på vad klockan hinner bli. Men det ska nog gå att klämma in innan vi åker upp till Uppsala.

Ljusare tider


Härliga tulpaner som vi fick av mamma och pappa förra helgen. Älskar färgkombinationen rosa & vitt.

Ännu en solig och fin dag. Det känns så skönt att det blir ljusare och ljusare tider nu. Att man blir så glad av lite sol och ljusare dagar. : )

Denna torsdag är det helt blankt på schemat. Blir en skön fixa & dona dag, ska även försöka ta mig i kragen för ett träningspass. Har inte rört på mig sen i December och innan dess blev det rätt ofta. Så det kan bli, nu är det mest god mat, dricka och godis som gäller. Livsnjutare helt enkelt ;)

Nu ska jag sätta på en maskin tvätt, äta lite sen frukost och bara mysa omkring här hemma innan jag tar tag i dagen. Är ovanligt trött & allmänt seg i dag så det blir en perfekt start på denna "morgon".

En fika eller två


Blev inte mycket till shopping igår. Kom hem med en tunika och ett nagelack, allt annat än vad jag egentligen var ute efter. Vi satte oss i stället på Espresso house och tog en lång god fika. Jag tog en stor muffins med äpple och kanel samt lite goda frön på, riktigt riktigt god. Bilden ovan är från i helgen när vi var i Karlstad och  tog en fika mellan butiksvarven. En stor kopp varm choklad med marshmallows på Wayne´s coffee satt inte helt fel i snöyran.

Redan onsdag och snart har vi den alltid lika efterlängtade helgen framför oss igen. På fredag åker vi upp till Uppsala och det känns som om att det var evigheter sen vi båda åkte dit, jag var ju där själv i förra veckan. Blir troligtvis en lugn och mysig fredagskväll med god mat, ett glas vin och en massa godis. På lördagen väntar det dock lite mer festligheter.

Blev en lunch ihop med min fina karl i dag, blir alltid lika glad när det går att passa in det så. I kväll blir det en mysig middag och lite gott, det är ju trots allt lilllördag ;)


Snö snö snö så långt ögat kan nå


Vi har haft en riktigt kall & fin vinter i år med mycket snö. I går virvlade snön omkring ute men i dag har det varit strålande sol, en väldigt fin vinterdag med andra ord. Mindre trevligt nu när det även har blivit mildare ute är slasket, det är inte roligt att bli blöt om fötterna så fort man går en kortare bit ute.

Daniel & jag tänkte ta en sväng till Örebro om en stund, skönt när vi båda är hemma tidigt. Har ett par ärenden som ska göras men det blir självklart  även en runda i favoritbutikerna. Är på jakt efter något nytt till garderoben som kan tänkas passa på en 25års fest som vi ska på helgen efter denna. Det ska bli riktigt roligt! Även denna helg som kommer bjuder på fest. Kul kul.




Välkommen första mars!


Helgbuketten denna helg blev tulpaner i ljust rosa som mamma hade med hit i fredags. Jag gav även Anna Karin en likadan bukett i torsdags som tack för skjutsen.

Första mars och måndag vilket innebär ny vecka. Helgerna går bra fort men veckorna likaså, snart är fredagen här igen. Helgen som var spenderade vi i Karlstad, hade riktigt mysigt. Bodde fint, åt och drack gott och bara njöt. En perfekt helg helt enkelt.

Vi är nu inne i mars månad och snön verkar inte ge upp i första taget, snön yr omkring utanför fönstren och jag tycker synd om Daniel som jobbar utomhus en dag som denna.