Pearls For Girls


Sött armband med skiftande pärlor i vitt, grått & rosa från Pearls For Girls. Fick armbandet av min söta mamma här om veckan.

Sista fredagen i maj är nu här och snart går vi in i sommarmånaden juni. Otroligt hur fort dagarna, månaderna och åren faktiskt går. Om en stund ska vi bege oss till vårat nu ganska så tomma hem som bara är vårat till på söndag. Mamma & pappa ska följa med med sin bil så att vi på söndag kan packa bilarna fulla med en massa grejer innan vi nästa helg tar alla stora möbler.

Ska stanna till och hämta vår matgrupp som vi beställde för någon vecka sedan, den har nu kommit och det ska bli spännande att få se den. I kväll väntar ett bord på en mysig restaurang på oss och lika så i morgon, skönt att komma i från flyttstöket för en stund.

Nu ska jag packa det nödvändigaste för denna helg och sen blir det lunch någonstans innan vi åker. Trevlig helg!

Rustik inredning



Rustik inredning i vitt och grått. Bilden kommer från "Sköna hem"

Tänk att det är fredag igen i morgon! För oss blir det att åka hem och packa och förbereda inför flytten av alla stora möbler som sker helgen därpå. Det tar sin lilla tid att flytta, speciellt när det handlar om två olika städer. Det är inte bara att åka emellan hur som helst. Dagarna vi har på oss är rätt så begränsade, men vi ligger bra till i planeringen i alla fall.

Vilket fantastiskt väder det har varit i dag, varmaste dagen än så länge på året skulle jag tippa på - Härligt! Var till farmor och farfar och grattade henne nu i kväll. Där bjöds det på middag och som alltid en massa bakverk och tårta. Man behöver inte direkt vara orolig för att vara hungrig när man går därifrån. :)

Snart säger jag godnatt


Härliga bilder från Tine K Home.

Ligger skönt nerbäddad i den enormt stora dubbelsängen som vi har här hemma med laptopen i knät. Är inte alls trött men det är skönt att få lägga ner kroppen, mysigt om inte annat för bredvid mig har jag min underbara man.

I dag har det blivit både frukost, lunch och middag ute - lite vardagslyx såhär mitt i veckan. Äter ofta ute, men det hör inte till vanligheten att det blir tre mål per dag. Tycker om att laga mat så det skulle bli lite tråkigt att alltid äta ute, lagom ofta är bäst.

I morgon är det läkarbesök som står i kalendern och sen en vända till stan med min kära mamma som även hon slutar tidigt. Senare åker Daniel och jag upp till farmor & farfar på middag och fika då farmor fyller år.

Godnatt!


Underbart grönt


Färska kryddor är verkligen något som jag älskar att ha hemma. Passar utmärkt i nästan all sorts mat och hos oss används det flitigt. Att det även doftar och ser ljuvligt ut är ett stort plus.

Soligt och varmt även idag, kan inte mer än hoppas att solen & värmen är här för att stanna till sena hösten när den äntligen har hittat hit. Känner mig lite piggare idag så i eftermiddag blir det troligtvis en sväng förbi stan. Skönt att både utemöbler och matgrupp är fixade, nu kan vi gå vidare på listan. Det ska bli himla kul att få inreda någonting nytt och med lite nya grjer blir det hela lite roligare.


Ny matgrupp


Nya matgruppen är beställd, matbord + sex stolar. Hur den ser ut? Det återkommer jag med när den är på plats. Leveranstiden kunde dröja cirka två veckor, vilket bara är bra för vår skull då vi precis får tillträde till nya lägenheten då.

Vilket härligt väder det är denna måndag, bra start på veckan! Jag kom precis hem och sitter nu med laptopen i knät och en rad tidningar bredvid mig som jag tänkte hugga in på snart. Allt i från skvallerblaskor till inredning och mattidningar. Skönt att få njuta av lite sol och värme såhär efter den långa kalla vintern och den gråa våren. Snart kommer även Daniel hem och gör mig sällskap!

Är otroligt allergisk eller så har jag åkt på en förkylning, jag har varit tjock i halsen, snorig och lite allmänt trött och hängig sen ett par dagar tillbaka, jag tippar på att det är allt pollen. Det blev värre i helgen när vi åkte hem till oss, där är det rena rama sommaren om man jämför med här. Grönskan ligger steget före där nere om jag säger så. Träden, gräset ja allt är mycket grönare och mer utslaget än här.

Vackert i betong


I lördags fick bland annat ett päron i betong från favoritbutiken Finrummet följa med mig hem.

Söndag åter igen! Har verkligen haft en toppen vecka, skönt med röda och klämdagar mitt i veckan. Förlängd helg är inte helt fel. I fredags blev det ett besök hos Mats & Elin på kvällskvisten och i lördags blev det en heldag i mitt kära Örebro. - Underbara stad!

Nu är vi tillbaka i Uppsala och har nyss avnjutit en god middag i form av grillat i kvällssolen, lite vin i glasen och söndagskvällen är fulländad. Ett underbart avslut på en underbar vecka. I morgon tar vi nya tag. Ska strax ge mig ut på en liten kvällspromenad med mamma. Mysigt! När vi kommer hem igen väntar godisskålen.


Tillbaka på hemmaplan


Självaste inbjudan till Vita Festen gick självklart i vitt den med - Stiligt.

Onsdagskvällen bjöd på en massa trevligheter, vi började kvällen hemma hos Josefine & Mattias där vi satt ute på balkong/terassen med lite gott i glasen och hade det trevligt. Härligt väder bjöds det också på, en perfekt kväll helt enkelt. När klockan närmade sig åtta snåret gick vi till Saluhallen (Josefine & Mattias bor mitt i stan - smidigt!)där det var uppdukat med lite enklare mat iform av snittar m.m. En kul kväll helt enkelt med fantastiskt sällskap!

Nu är Daniel & jag hemma hos oss igen för att fortsätta packandet inför flytten. Stannade till i Västerås på vägen hit och jag tror att vi kan ha hittat vår matgrupp, även om den inte ser ut som jag tänkt mig så var den riktigt fin. Man kan ju faktiskt ändra sig. :) Så vi får se omdet kanske blir den, ska kika lite i Örebro i morgon också innan vi slår till. Utbudet varierar ju som sagt överallt.


Ikväll vankas det fest


Vitt & fräscht från Tine K Home. Det är sånna här bilder som verkligen får igång planerna för våren/sommaren.

Påtal om vitt så kommer det att bli ännu mer vitt i kväll - vi ska nämligen på något som kallas "Vita festen" på Saluhallen här i Uppsala ikväll. Man klär sig i vitt, men jag funderar på att inte vara riktigt så vit från topp till tå. Tänker nog ha svarta skor och beige byxor. Så vid halv sex ska vi hem till Josefine & Mattias på fördrink - Trevligt! Är det lill lördag så är det ;)

Tänk att det redan är onsdag i dag och denna vecka innebär kortvecka när det gäller jobb. Daniel slutar tidigare idag och är ledig fram till på måndag. Perfekt då vi har en hel del att göra hemma. Nu tänkte jag snart hoppa upp på cykeln för omväxlingsskull och trampa in mot stan.


Fantastiskt goda jordgubbar

 
Jag tänker ta med mig några av mina jordgubbsplantor som ger fantastiskt goda jordgubbar nu när vi flyttar. Separationsångest? - Ja!

Måndag och ny vecka igen, denna helg varade inte mer än ett ögonblick känns det som. Det beror kanske på att mesta dels av tiden gick åt att packa & födelsedagskalas. Men nu är vi igång med flytten och det är bara att fortsätta kommande helg. Jag förstår däremot inte riktigt hur vi ska få plats med alla våra saker i det nya trots att det faktiskt är lite större, just nu känns det omöjligt när jag ser hur mycket grejer vi faktiskt har samlat på oss - en hel del!

Har nydligen kommit hem från en lunch med Ina, kul att ses och bara prata. Det var inte igår om jag säger så och även fast vi inte setts eller knappt hörts vid på evigheter kändes det precis som förr. Kul! Kanske blir det att ses lite oftare nu när vi nästan blir grannar.

Om en stund ska vi iväg och leta ny matgrupp. Igår köpte vi nya utemöbler som vi är riktigt nöjda över, skönt att kunna stryka ännu en grej från listan. Nu sätter jakten efter den perfekta matgruppen igång och jag har en bild i huvudet om hur jag vill att den ska se ut och det är aldrig bra.



Nu håller jag o

Tårtpassion


Ett uppslag ur tidningen "Allt om mat - Festspecial". Underbar tårta i vitt & rosa, jag som i vanliga fall inte äter tårta skulle bara vara tvungen att smaka denna fina.

Vi har haft en riktig myshelg blandat med kaos, för nu är det verkligen kaos här hemma. Grejer & lådor överallt! Men nu ger vi upp för denna helg och tar nya tag nästa. I dag ska vi istället åka ut till Åsby trädgård och sen vidare till Enköping och tillslut Uppsala där det också blir en del butiksspan. Vi är ute efter en möbelgrupp men jag tror att vi har hittat en som passar oss i smaken. Men innan vi slår till och köper den så vill jag kika på utbudet på andra butiker så det ska vi sysselsätta oss med idag. Kastar nog även ett öga på en matgrupp, men det tänkte vi ta tag i så fort utemöblerna är köpta.

Emmas två-års kalas var mycket trevligt igår och presenten uppskattades mycket. Nu tog jag aldrig någon bild men det var en drag/rullväska som också kan användas som ryggsäck i rosa lurvigt mjukt material iform av en pingvin. Perfekt att dra runt på och packa sina små leksaker i. Själv är jag nog förstor för en sådan väska, men den var himla söt. :) På kvällen gick Daniel och jag till en mysig restaurang där vi åt och drack gott, skönt att komma ifrån röran här hemma för en stund.

Ljuvligt rosa


De härligt rosa rosorna var nära att sjunga sin sista vers igår. Jag kortade ner dem och stoppade dem i de pastellrosa hjärtformarna. Ljuvligt rosa blev resultatet!

Igår eftermiddag kom vi hem hit till oss igen. Flyttlådorna monterades ihop och vi kommer troligtvis behöva köpa ett par till. Det är inte förrens nu man inser hur mycket grejer man verkligen har. Hoppas på att kunna sortera ut och kasta det som inte behövs. Får se hur det går med det, jag och kasta grejer hör inte riktigt ihop. Jag ser alltid det fina och praktiska med varje liten grej vilket gör det svårt att slita sig.

Fredagskvällen bjöd även på "fredagsmys" som det så fint heter nu för tiden. Åt gott och bara myste! Denna lördag kommer att innebära fortsättning på att packa ner grejer och dona rent praktiskt kring flytten, det är som sagt en hel del att göra. Vid halv tre ska vi på två års kalas så nu blir det att slå in presenten i något gulligt papper och hoppas på att den uppsakttas något i alla fall. Men det tror jag nog, jag själv skulle nästan kunna tänka mig att dra omkring på denna söta sak...;)

Vilken överraskning




Mammas fina pärlhyacint överraskade i påskas med sin blåa ton när den egentligen skulle vara vit.

Det blev ett spontant restaurang besök igår kväll. Daniel tyckte att vi skulle äta ute, så sagt och gjort - Mysigt!
Åkte även runt till ett par butiker och det slutade med att vi kom hem med ett olivträd och det kan ju bli lite trevligt på nya balkongen :)

I kväll ska vi åka till nya lägenheten för att mäta lite i de olika rummen och kika lite mer. Blev bara som hastigast en titt när vi var där sist och det var ju ett par veckor sedan. Är även på jakt efter ny matgrupp och utemöbler så det blir kanske att svänga förbi ett par sånna butiker också. Kul!

Nu ska jag torka håret för sen blir det en vända på stan med min kära mamma.



Festspecial


Började denna morgon med att bläddra i Allt om mat - Festspecial. Fint omslag i vitt och rosa och härliga recept. Precis i min smak.

Gårdagskvällen var riktigt trevlig, det var fint uppdukat med plockmat och det är aldrig fel. Kul kul!

Jag ska strax börja göra mig klar för en vända in till stan, har ett par ärenden att uträtta där som sagt men efter det är jag helt ledig så då blir det nog att strosa runt på stan. Ska även inhandla lite blommor som jag själv kommer att göra en bukett av här hemma, använda mina floristkunskaper lite. :) Min gamelfarmor fyller nämligen 95år idag. Stort grattis!

Underbart pastelligt


Vackra vita ranunklar och söta pastelliga formar i rosa. Formarna finns även i ljusblått & gult. De är helt underbara och jag kunde bara inte vara utan ett par i rosa. Skulle passa perfekt in i söta Leila Lindholms pastelliga tv-kök.

Nu är alla papper påskrivna och vi får tillträde till nya lägenheten i början av juni. Så nu kommer det att bli en hel del butiksspan och shopping kan jag tänka mig. Vi ska även göra om lite, bland annat riva en vägg. Tror att det kan bli riktigt bra till slut. Tur att jag har en händig karl som gärna fixar och donar med det.

I kväll blir det lite mingel med jobbet och det kan ju bli kul. Men det är ett par timmar kvar till dess så jag tänkte kanske passa på att bocka av ett ärende från listan inne i stan.

Väntar med spänning


En mycket trevlig och mysig lunch med fina Josefin på Riverside i fredags. Valborgsvädret tillät oss även att kunna sitta ute i solen - Underbart!

Valborgskvällen bjöd även den på god middag & dryck innan vi anslöt oss till festen hemma hos Josefine & Mattias. Trevligt! 

I dag började Daniel sitt nya jobb här i Uppsala och jag väntar med spänning på att få höra hur hans dag har varit. Det kändes väldigt konstigt igår när vi inte åkte tillbaka hem till oss utan stannade kvar här. I vanliga fall åker vi alltid hem på söndagarna, men nu är det slut med det. I kväll ska vi faktiskt till och med skriva på papper för nya lägenheten. Det är väl lite av ett panik köp men jag tror att när vi väl har kommit på plats så kan vi komma att trivas. Ska bli roligt att komma nära alla nära och kära igen. Hoppas på många mysiga vinkvällar i sommar.

Nu ska jag ge mig ut på en välbehövlig promenad, måste få lite frisk luft och rensa tankarna lite. Blir nog en sväng förbi blomsteraffären för att hälsa på Erika och ett stopp på Ica för lite handling och hälsa på Karin. =)