Halloncupcakes med topping


Funderar på att bjuda över svärföräldrarna någon gång nu under helgen, troligtvis på söndag. Jag som tycker om att baka gillar att bjuda på nybakat, så funderar på att göra dessa halloncupcakes med topping då. Byter ut hallonen eller tillsätter eventuellt björnbär och citronskal för att få en lite mer höstig cupcake. Sen så gillar ju jag att exprimentera inom bak- och mat väg.

Ingredienser - ca 18 st

Cupcakes:
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl (180 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
125 g hallon, cirka 2,5 dl

Topping och dekor:

1 burk (2 dl) crème fraiche
0,5 dl florsocker
1-2 tsk citronsaft
extra hallon till dekor

För att bakelserna ska hålla formen och bli höga och toppiga kan det vara bra att grädda dem i muffinsformar av silikon eller i en muffinsplåt klädd med pappersformar. Du kan även prova med tredubbla pappersformar.

Gör så här:

1.
Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron. 2. Rör ihop äggen med sockret. 3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Vispa även ner det smälta smöret. 4. Sätt upp muffinsformar med jämna mellanrum på två plåtar. Klicka ut smeten i formarna, men lämna några millimeter till kanten. 5. Lägg några hallon varje form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter tills bakelserna är gyllenbruna. Låt svalna. 6. Rör ihop ingredienserna till toppingen och klicka den över bakelserna. Dekorera gärna med hallon.

Receptet är taget från DN.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback